Arkkitehtuuri

Zaragozan sillan paviljonki Zaha Hadid

Zaragozan sillan paviljonki Zaha Hadid
Anonim

Zaragozan sillan paviljonki Zaha Hadid

Valokuvaaja Luke Hayes on lähettänyt meille nämä kuvat Zaragozan sillan paviljonkista, Zahagodan arkkitehtien paviljongista Zaragoza Expo 2008 -tapahtumassa, joka toimii jalankulkusiltaan Ebrojoen yli Zaragozassa, Espanjassa.

Paviljonki ja itse expo avattiin tänä viikonloppuna.

Zaragoza Expo 2008 on omistettu vedelle ja kestävälle kehitykselle.

Tässä on tietoa Zaha Hadid Architects:

-

ZARAGOZA-SIDENPAVILIO [ZARAGOZA, ESPANJA] 2005-2008

OHJELMA: Vuorovaikutteinen näyttelyalue, joka keskittyy veden kestävyyteen integroimalla jalankulk silta toimimaan porttina Zaragoza Expo 2008 -tapahtumaan.

ASIAKAS: Expoagua Zaragoza 2008

ARKKITEHTIT: Suunnittelija Zaha Hadid yhdessä Patrik Schumacherin kanssa
Projektiarkkitehti: Manuela Gatto
Projektitiimi: Fabian Hecker Matthias Baer, ​​Federico Dunkelberg, Maria Jose Mendoza, Jose 'Monfa, Marta Rodriguez, Diego Rosales, Guillermo Ruiz, Lucio Santos, Hala Sheikh, Marcela Spadaro, Anat Stern.

KUULEMISET: Insinöörit ARUP Associates
Kustannusneuvoja: ARUP Associates / IDOM
Taiteilijat: Golan Levin ja Zach Liebermann, Christian Moeller
KOKO: Kokonaispinta-ala 6415 m2
Näyttelyn pinta-ala 3915 m2
Kävelysilta 2500 m2

ZARAGOZA-SIDENPAVILIO [ZARAGOZA, ESPANJA]

Zaragozan siltapaviljonki on järjestetty 4 pääkohteen eli "palon" ympärille, jotka toimivat sekä rakenteellisina osina että alueellisina koteloina. Bridge Pavilionin suunnittelu perustuu timantinmuotoisen osan mahdollisuuksien yksityiskohtaiseen tutkimukseen ja tutkimukseen - joka tarjoaa sekä rakenteellisia osia Kuten avaruuskehysrakenteiden tapauksessa, timanttiosa edustaa järkevää tapaa jakaa voimia pinnan yli.

Lattialevyn alla saatua kolmiomaista taskuavaruutta voidaan käyttää apuohjelmien johtamiseen. Kunkin palkin sisäpuolella olevat lattiat sijaitsevat Expon päätasoilla: + 201, 5 m (sillan pehmuste on + 200 m, Ebro-joen tulvasuojattu minimitaso siltapaviljonin kohdalla) + 203 m, + 206 m ja +207, 5 m ylemmälle tasolle.

Timanttiosa on myös suulakepuristettu hieman kaarevaa polkua pitkin. Tämän rombiosan puristaminen eri polkuja pitkin on tuottanut siltapaviljonkin neljä erillistä "palloa". Näiden ristikkoelementtien ('palkojen') pinoaminen ja lukitseminen täyttää kaksi erityistä kriteeriä: rakennejärjestelmän optimointi ja sisätilojen luonnollisen erottelun mahdollistaminen, jolloin jokainen palkki vastaa tiettyä näyttelytilaa.

Risteyttämällä ristikot / palkit ne kannattavat toisiaan ja kuormat jakautuvat neljään ristikkoon yksittäisen pääelementin sijasta, mikä johtaa kantavien osien koon pienenemiseen.

Palot pinotaan tarkkojen kriteerien mukaisesti - tarkoituksena on vähentää sillan osaa niin paljon kuin mahdollista, kun jänneväli on pidempi (noin 185 m joen keskellä olevasta saaresta oikealle rannalle), ja kasvattaa sitä missä span on lyhyempi (85 m saarelta Expon joenrantaan). Yksi pitkä palkki ulottuu oikealta joen rannalta saarelle, missä kolme muuta siirretään saarelle vasemmalle rannalle.

Tämä palkojen lukitus on antanut suunnittelulle monia mielenkiintoisia mahdollisuuksia. Sisätiloista tulee monimutkaisia ​​tiloja, joissa vierailijat siirtyvät podista podiin, vaikkakin pieninä tilojen välissä, jotka toimivat suodattimina - tai puskurivyöhykkeinä. Nämä vyöhykkeet levittävät ääni- ja visuaalisen kokemuksen näyttelytilasta toiseen, jolloin jokaisen podin asennussisältö saadaan selkeämmäksi. Kunkin palkin identiteetti pysyy luettavana paviljonkin sisällä, melkein se toimii kolmiulotteisena suuntauslaitteena.

Alueellinen huolenaihe on yksi tämän hankkeen päätekijöistä. Jokaisella rakennuksen vyöhykkeellä on oma tila-identiteettinsä; niiden luonne vaihtelee näyttelyyn keskittyneistä kokonaisista sisätiloista avoimiin tiloihin, joilla on vahvat visuaaliset yhteydet Ebro-jokeen ja Expoon.

Luonnollisia pintoja on tutkittu suunnitellessaan paviljonkin ulkopintoja. Hainvaa'at ovat kiehtovia paradigmoja sekä visuaaliselta ulkonäöltään että suorituskyvyltään. Niiden kuvio voi helposti kääriä monimutkaisia ​​kaarevuuksia yksinkertaisella suoraviivaisten harjanteiden avulla. Siltapaviljongille tämä osoittautuu toimivaksi, visuaalisesti houkuttelevaksi ja taloudellisesti käteväksi.

Rakennuksen kirjekuorella on tärkeä rooli määriteltäessä sen suhdetta ympäröivään ympäristöön ja ilmakehän vaihteluihin. Projekti on suunniteltu mahdollistamaan sen sisätilojen täydellinen virkistäminen ilmakehän aiheuttajien, kuten Ebroa pitkin puhaltavan Tramontana-tuulen ja Zaragozan auringonpaisteen voimakkuuden vaikutuksesta.

Näyttelyn aikana yksi sääkerros sulkee rakennuksen suojaamaan sitä sateelta. Tämä Shark-mittakaava syntyy monimutkaisesta kuviosta, jossa yksinkertainen päällekkäisyys
vyöruusu. Jotkut vyöruusu voivat kiertyä nivelten ympäri, jolloin julkisivun osa voidaan tilapäisesti avata tai sulkea. Päällekkäisten vyöruusujen kuvio antaa Bridge Paviljonille laajimman luonnollisen valon monen asteen aukon läpi: pienten aukkojen läpi lävistävistä säteistä laajoihin, täysikokoisiin aukkoihin. Suuret aukot sijaitsevat alemmalla tasolla vastaavasti sillan kumpaankin päähän, mikä mahdollistaa suurimman mahdollisen visuaalisen kosketuksen joen ja Expon kanssa.