Anonim

Asuminen kirjojen ja taiteen kanssa, kirjoittanut UNStudio

Hollantilainen yritys UNStudio on tuonut kaarevat seinät ja laajat kattovalaisimet tähän Manhattanin parviin gallerian, kirjaston ja asuintilan luomiseksi taiden keräilijälle.

Uusia seiniä, jotka kulkevat pitkän ja leveän parven läpi, käytetään taiteen ripustamiseen ja kirjojen näyttämiseen itsevalaistuissa hyllyissä.

18 000 LEDiä istuu kattoalueen läpi ulottuvien valonhajottajien takana ja tarjoaa paikallista ja ympäröivää valoa vaihtelevissa sävyissä.

Nykyinen suojakammio on korvattu kattokorkeudella varustetuilla ikkunoilla näkymien maksimoimiseksi Manhattanin keskustaan.

Kaarevat seinät ovat lasikuituvahvistettuja kipsilevyillä, kun taas lattia on viimeistelty douglas-kuusenlevyillä.

Valokuvat ovat tekijänoikeus Iwan Baan.

Tässä on lisää arkkitehdilta:

Asuminen kirjojen ja taiteen kanssa: parvi New Yorkissa, USA 2007-2010

Manhattanissa Greenwich Villagessa sijaitsevan parven UNStudio-mallissa tutkitaan gallerian ja asuintilan välistä vuorovaikutusta. Parven pääseinät virtaavat tilan läpi, ja yhdessä nivelkattojen kanssa luovat hybridiolosuhteet, joissa näyttelyalueet sulautuvat oleskelutiloihin

Historia

Keräilijä ja arkkitehti tutustuivat useita vuosia sitten, kun UNStudio osallistui Wadsworth Atheneumin peruskorjaukseen ja laajennukseen. Tätä hanketta ei koskaan toteutettu, mutta pian sen jälkeen, kun keräilijä puhui aikomuksestaan ​​saada taloon uuden ystävänsä arkkitehdin suunnittelema talo. Pari on vieraillut säännöllisesti tämän uuden talon mahdollisissa sivustoissa Hartfordin lähiöissä.

Sitten puhelinsoitolla Amsterdamiin alkukeväällä 2007 keräilijä ilmoitti ostaneensa parvihuoneen Manhattanilta. Arkkitehti sai lopulta toimeksiannonsa: ei talolle, vaan keräilijän kodille ja hänen taiteelleen ja kirjoilleen.

Yhdistävä taide ja kaupunkielämä

Manhattanin keskustan parven suunnittelu välittää taidegalleriaa ja asuintilaa. Nykyiselle parvellalle oli ominaista haastavat mittasuhteet: tila on pitkä ja leveä, mutta myös melko pieni. Kevyesti virtaavat kaarevat seinät otettiin käyttöön päätilan jakamiseksi käytännössä suhteessa tasapainoisiin tiloihin. Tämä loi mukavien mittasuhteiden vyöhykkeet kotikäyttöön, samalla kun syntyi suuri määrä seinätilaa taiteen esittelyä varten.

Kiertävät seinät kehystävät avoimen tilan, joka antaa etusijalle pitkät näkökulmat, ja kaarevammat nurkat ja kapeat ovat kätkeytyneinä käyrään. Tässä hybridi-tilassa näyttelyalueet sulautuvat oleskelutiloihin; kelluva näyttelyseinä sekoittuu kirjastohyllyille toisella puolella ja vitriiniselle toisella puolella. Keräilijänä asiakas oli etsinyt tilaa, jossa hän voisi elää mukavasti vuorovaikutuksessa monien maalauksien, esineiden ja kirjojen kanssa, jotka hän on vuosien saatossa yhdistänyt. Loft pyrkii yhdistämään elämän ja taiteen helpottamalla näitä päivittäisiä vuorovaikutuksia ja selventämällä omaa epätavallista tapaansa nähdä

Valokenttä

Vaikka seinät muodostavat rauhallisen ja hallitun taustan taideteoksille, katto on enemmän artikuloitu tämän muutoksen ilmaisussa. Vaihtamalla valaiseva ja läpinäkymätön katto luo kentän ympäristön ja paikallisista valaistusolosuhteista, muodostaen organisatorisen elementin näyttelyssä ja oleskelutilassa.

Katon läpinäkymätön osa koostuu hienovaraisesti kaarevista elementeistä, jotka antavat kuvan rajattomasta katosta, joka peittää tilan todellisen korkeuden

Katon valaisevaa osaa valaistaan ​​18 000 led-valolla. Tämä laaja valomembraani palvelee useita tarkoituksia; se tasapainottaa parven mittasuhteet luomalla korkeuden illuusion, toimii häiriöttömänä tilanjakajana ja voidaan ohjelmoida valaisemaan tilaa erilaisilla valon sävyillä, viileimmästä, neutraalimmasta päivänvalosta lämpimämpiin sävyihin. Vaihtamalla valaisevan ja läpinäkymättömän välillä katosta tulee ympäristön ja paikallisten valaistusolosuhteiden kenttä.

Näkymän kehystäminen

Kolmas tekijä, jonka arkkitehti on lisännyt tähän sekoitukseen, on kaupungin arvostus, joka ilmaistaan ​​"näkemysten kehyksessä". Eteläseinämän entiset ikkunat on korvattu täydellisistä lattiasta kattoon ulottuvilla lasilevyillä, jotka kehystävät ja ulottavat mielenkiintoisilla näkymillä täyslasisen parvekkeen yli Manhattanin keskustaan.

aineellistumisen

Pääseinät ja katot virtaavat tilan läpi ja luovat hybridiolosuhteita, joissa näyttelyalueet sulautuvat asuinalueiksi; näyttelyseinä sulautuu led-valaistuihin kirjastohyllyihin toisella puolella ja vitriinisille toisella. Tämän yhtenäisen ja saumattoman tilan mahdollistamiseksi käytetään osittain kaksinkertaisesti kaarevaa lasikuitulujitettua kipsipaneelia. Näihin kaareviin seinäelementteihin suurin osa teknisistä asennuksista, kuten LVI ja valaistus, on integroitu.

Viimeisenä elementtinä Douglas-kuusen lattia, jossa on 1 jalan leveät lankut, kattaa koko parven. Hieno, tasaisen sävyinen lattia yhtenäistää tilan ja antaa huonekalujen ja taiteen sijoittaa kelluviksi elementeiksi vaihdettavissa tähdistöissä.

Napsauta yllä nähdäksesi suuremman kuvan

New York, Yhdysvallat 2007

Asiakas: Anonyymi
Paikka: Greenwich Village, Manhattan New York, Yhdysvallat
Rakennuksen pinta-ala: 550 m2
Rakennusohjelma: Parvihuoneiston peruskorjaus huoneistoksi / Yksityinen galleria Tila: valmistunut 2010

Laajuus

UNStudio: Ben van Berkel sekä Arjan Dingsté, Marianthi Tatari ja Collette Parras

Advisors

Pääarkkitehti: Franke, Gottsegen, Cox Architects, New York. Joukkue: Matthew Gottsegen, Bruce Harvey, Matt Shoor
Rakennesuunnittelija: Wayman C. Wing Consulting Engineers, New York
EP: PA Collins PE -insinöörit, New York
Valaisimien suunnittelu: Renfro Design Group, Inc., New York
Urakoitsija: 3-D Laboratory, Inc. New York

Katso myös:

Suositut arkkitehdit:
UNStudio
UdK-kirjakauppa
2010
Lisää
sisustus tarinoita