Anonim

Fondaco dei Tedeschin restaurointi OMA: n toimesta

Venetsian arkkitehtuuribiennaali 2010: Hollantilainen yritys OMA on julkistanut suunnittelunsa Venetsian Fondaco dei Tedeschin kunnostamiseksi.

Rialton sillan varrella sijaitseva rakennus on rakennettu vuodelta 1506, ja sitä on käytetty kauppa- ja tullitalona.

OMA: n restaurointi muuttaa rakennuksen tavarataloksi, jolla on kulttuuriohjelma.

Katon kaksi puolta poistetaan, jotta luodaan julkinen terassi, josta on näkymät Grand Canaliin ja jota voidaan käyttää tapahtumiin ja näytöksiin.

Järjestelmä paljastettiin Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa, jossa Rem Koolhaas on palkittu kultaisena leijonana elinikäisistä saavutuksista (katso aikaisempi tarina).

Lisätietoja eilen avautuneesta Venetsian arkkitehtuuribiennaalista 2010 erityisryhmässämme.

Tässä on lisätietoja OMA: lta:

OMA palauttaa Venetsian maamerkkirakennuksen Fondaco dei Tedeschi

OMA julkistaa tänään suunnittelunsa yhdelle Venetsian suurimmalle ja ikonisimmalle rakennukselle: Fondaco dei Tedeschi, joka on Benetton-perheen omistama kiinteistö, Rialto-sillan vieressä Suurkanavalla.

Ensimmäisenä vuonna 1228 rakennettu Fondaco dei Tedeschi aloitti toimintansa saksalaisten kauppiaiden kauppapaikkana ja tuli tullitoimipaikasta Napoleonin alalle vuonna 1806. Sen käyttö postilaitoksena on vähentynyt viime vuosina, jolloin suuri osa rakennuksesta on käyttämättä ja saavuttamattomana ensimmäistä kertaa. aika vuosisatoina. Fondacon viimeisin kehitys luo kukoistavaa nykyaikaista kauppapaikkaa kulttuurisesti ohjelmoidun tavaratalon muodossa.

Fondaco dei Tedeschi, joka on rakennettu kahdesti kokonaan uudelleen, nykyisen kokoonpanonsa ajankohtana 1506, on siitä lähtien käynyt läpi monia radikaaleja muutoksia. Uusien käyttötarkoitusten vuoksi sen tornit on poistettu, piha lasilla peitetty, rakenne uusittu, julkisivu kunnostettu ja uudet ikkunat lisätty monien muiden toimenpiteiden joukossa. Fondacon kannalta säilyttäminen on muutoshistoria.

Benetton-perheen kiinteistöryhmän tilauksesta OMA on suunnitellut joukon arkkitehtuurimuutoksia ja kehittänyt kulttuuriohjelman rakennuksen aktivoimiseksi elintärkeäksi julkiseksi tilaksi ylhäältä alas. Terassi, josta on harvinainen näkymä Grand Canaliin, luodaan poistamalla olemassa olevan katon kaksi puolta, jolloin rakennuksen profiili pysyy ehjänä ja samalla avataan Fondaco dei Tedeschin jännittävä potentiaali merkittävänä kohde- ja näköalapaikkana sekä turisteille että venetsialaisille. Katosta ja alla olevasta pihasta tulee julkinen tapahtumapaikka, joka sisältää näyttelyitä ja elokuvien seulontoja. Ympärivuotinen kulttuuriohjelma on suunnattu paikallisille ja turisteille - 20 miljoonalle, jotka vierailevat kaupungissa vuosittain, sekä 900 000: lle, jotka tulevat erityisesti biennaaleihin ja festivaaleille.
Uuden Fondaco dei Tedeschin, joka on sekä arvostettu tavaratalo että julkinen tapahtumatila, tavoitteena on palauttaa historiallinen venetsialainen yhteys kulttuurin ja kaupan välillä. Benetton-perhe on aina osoittanut tämän kaksoishengen yhdistäen innovatiivisen ja kansainvälisen, jolla on syvästi paikalliset, venetsialaiset juuret.

Uudet sisäänkäynnit Fondacolle luodaan Campo San Bartolomeosta ja Rialtosta liikkuvuuden edistämiseksi, liukuportaita lisätään uuden julkisen reitin luomiseksi rakennuksen läpi, huoneet yhdistetään tavalla, joka kunnioittaa Fondacon rakennetta ja samalla historiallista historiallista historiaa. elementit kuten nurkkahuoneet pysyvät koskemattomina. Vuosisatojen ajan kadonneet rakennuksen historialliset näkökohdat nousevat uudestaan: gallerioiden seinistä tulee jälleen pinta freskoille, jotka ilmestyvät nykymuodossa.

OMA: n kunnostamisohjelma - sekä kunnianhimoinen että hieno - jatkaa Fondaco dei Tedeschin elinvoimaisuuden ja mukautumisen perinnettä. Venetsia ostaa maamerkkitavaroiden tavaratalon, josta tulee yhteinen siviililaitos ja keskeinen elementti kaupungin kulttuurikudoksessa.

Katso myös:

West Kowloonin kulttuurialue
kirjoittanut OMA
Koolhaas palkittiin
Kultainen leijona
Kaikki tarinamme
noin OMA