Anonim
Lontoon 2012 olympialaisten ja paralympialaisten pelit

Tässä on kaksitoista julistetta, jotka ovat johtavien brittiläisten taiteilijoiden luomia juhliakseen ensi vuoden Lontoon olympia- ja paralympialaisia.

Teosten ovat tehneet Tracey Emin, Martin Creed, Rachel Whiteread, Chris Ofili, Gary Hume, Anthea Hamilton, Howard Hodgkin, Bridget Riley, Fiona Banner, Michael Craig-Martin, Sarah Morris sekä Bob ja Roberta Smith.

Taiteilijoita pyydettiin luomaan kuvia, jotka juhlistavat Lontooseen tulevia olympialaisia ​​ja ilmaisevat olympialaisten ja paralympialaisten arvoja.

Taiteilijoita, jotka ovat aiemmin suunnitelleet olympiajulisteita, ovat David Hockney, Roy Lichtenstein ja Andy Warhol.

Julisteita esitellään ensi kesänä Tate Britain -tapahtumassa osana Lontoon 2012 festivaalia, joka on 12 viikon juhla brittiläisen kulttuurin kanssa samanaikaisesti kisojen kanssa.

Tässä on lisätietoja Lontoon olympialaisten järjestäjäkomitealta:

Yhdistyneen kuningaskunnan parhaiden taiteilijoiden Lontoon 2012 viralliset olympia- ja paralympiajulisteet julkistettiin tänään

Tänään paljastettiin kokoelma kahdentoista Yhdistyneen kuningaskunnan johtavan taiteilijan tilaamista kuvia Lontoon 2012 olympia- ja paralympialaisten kisojen juhlimiseksi. Taiteilijat ovat: olympiajulisteet • Martin Creed
• Anthea Hamilton
• Howard Hodgkin
• Chris Ofili
• Bridget Riley
• Rachel Whitereadin paralympiajulisteet
• Fiona Banner
• Michael Craig-Martin
• Tracey Emin
• Gary Hume
• Sarah Morris
• Bob ja Roberta Smith

Tästä päivästä lähtien yleisö voi ostaa kuvien kopioita sekä julisteina että rajoitetun erän painottuna. Kuvia esitetään Tate Britain -messuilla ilmaisella näyttelyllä osana Lontoon 2012 festivaalia kesällä 2012, yksityiskohdat löytyvät festivaalin verkkosivuilta www.london2012.com/festival. Kuvia esitetään myös osana korkean profiilin kampanjaa, jolla mainostetaan Lontoon 2012 pelejä.

Vuodesta 1912 lähtien kukin olympialainen isäntäkaupunki on tilannut yhden tai useamman julisteen juhlimaan pelien järjestämistä. Sen jälkeen kun ensimmäiset paralympialaiset pidettiin Stoke Mandevillessa, julisteita on myös tilattu paralympialaisille. Viime vuosisadan aikana on luotu joukko ikonisia teoksia, ja aikaisempia julisteen taiteilijoita ovat David Hockney, Roy Lichtenstein ja Andy Warhol.

Pelien viralliset julisteet ovat nyt erityisiä juhlia taiteen ja urheilun kokoukselle viimeisen 100 vuoden aikana. Lontoon olympialaisten ja paralympialaisten kisojen järjestävä komitea (LOCOG) on pyrkinyt palaamaan tähän taiteelliseen perinteeseen ja se on tilannut kaksitoista Yhdistyneen kuningaskunnan johtavaa taiteilijaa luomaan kuvia juhlimaan Lontoa vuoden 2012 kisojen järjestämisessä, kuusi olympialaisten ja kuusi paralympialaiset.

LOCOG työskenteli yhdessä Tate: n ja Plus Tate -ryhmän kanssa (ryhmä, johon kuuluu 19 alueellista galleriaa Isossa-Britanniassa), jotka yhdessä kokosivat pitkän luettelon yli 100 taiteilijasta harkittavaksi. Sen jälkeen tämä pitkä luettelo supistettiin lopulliseksi 12: ksi luetteloksi, jonka muodostivat Nicholas Serota (Tate-johtaja), Tamsin Dillon (maanalaisen taiteen päällikkö), Judith Nesbitt (Tate - kansallisten / kansainvälisten aloitteiden johtaja), Carl Freedman ( Counter Editions) Ruth Mackenzie (kulttuurin olympialaisten ja Lontoon 2012 festivaalin johtaja) ja Greg Nugent (LOCOG tuotemerkkien ja markkinoinnin johtaja).

Paneelin ensisijaisena tavoitteena oli taiteellinen huippuosaaminen, ja eräät Ison-Britannian suurimmista taiteilijoista on tilattu (neljä valituista taiteilijoista on aikaisemmin voittanut Turner-palkinnon ja viisi on edustanut Yhdistynyttä kuningaskuntaa Venetsian biennaalissa). Taiteilijoiden esitys rohkaisi heitä juhlia Lontooseen tulevia pelejä ja katsomaan olympialaisten ja paralympialaisten pelejä. Jokainen kuva on erillinen tulkinta yksittäisten taiteilijoiden olympialaisista tai paralympialaisista peleistä, ja sarjan monimuotoisuus osoittaa Yhdistyneessä kuningaskunnassa esiintyvän poikkeuksellisen luovan kykyjen. Yksittäisiä kuvia kuvaillaan alla.

Taten johtaja Nicholas Serota sanoi: "Olemme iloisia siitä, että brittiläiset taiteilijat ovat tuottaneet niin houkuttelevia kuvia vastauksena olympia- ja paralympiakisoihin".

Kuvasarja on annettu kuningattarelle kuninkaalliselle kokoelmalle ja muille tärkeille brittiläisille taidekokoelmille, mukaan lukien hallituksen taidekokoelma (joka esittelee kuvat vuonna 10 Downing St vuonna 2012) ja British Council (joka suunnittelee) Kuvien näyttely Kiinassa vuonna 2012 osana 'UK Now' -tapahtumaa, joka on kaikkien aikojen suurin brittiläisen taiteen festivaali, jota on koskaan esitelty Kiinassa, sekä julisteiden esittely Britannian neuvoston koko maailmassa).

Kuvia voi ostaa myös tänään julisteina ja rajoitetun erän painikkeina kello 15.00 GMT. Julisteita (hinta 7 puntaa) ja muutamaa rajoitetun erän painotuotteita voi tilata Lontoon 2012 verkkokaupasta. Rajoitetun erän painotuotteet myydään myös erikseen ja erityisenä laatikkosarjana Counter Editionsista, kuvien julkaisijalta. Tarkat tiedot julisteista, rajoitetun erän vedoksista ja ilmaisesta näyttelystä Tate Britain -sarjassa löytyvät Lontoon 2012 festivaalin verkkosivuilta.

OLYMPISET POSTIKUVAT

Martin Creed - Työ nro 1273
Visuaalisesti kylläisessä maailmassa taiteilijat voivat kohdata näennäisesti loputtomia mahdollisuuksia ja valintoja. Martin Creed asettaa vastauksena luovuuteensa yksinkertaiset säännöt. Hän saattaa luoda maalauksen käyttämällä vain monipakkauksissa ostettuja siveltimiä, tai tehdä vain yhden merkinnän päivässä samalla huopakynällä, kunnes koko paperin pinta on peitetty. Toistaminen, pinot ja välit ovat hänen teoksessaan tuttuja aiheita nousevien ja laskevien rakenteiden ohella. Teokselle nro 1273 Creed on tehnyt viisi yksittäistä harjamerkkiä olympiaväreistä johdetun paletin avulla. Merkit on järjestetty nousevassa muodossa, joka näyttää edustavan pidennettyä palkintokorokuvia, jotka tarjoavat paikkoja ensimmäisen, toisen ja kolmannen puolelle. Creedin kuvan voidaan katsoa ilmaisevan kunnioitusta kaikkien kilpailevien olympiaurheilijoiden ja naisten huippuosaamiselle.

Anthea Hamilton - sukeltajat
Anthea Hamilton luo kerrontaympäristöjä veistoskokoonpanon ja kollaasin avulla. Hänen työnsä heijastaa osittain ihmisen, erityisesti naisen ruumiin fyysisen kyvykkyyden historia ja esitykset. Diversissa vaivatut jalat näyttävät vangitsevan voimisteluasennon tai näyttelyn, ehkä synkronoidun uimareiden sukeltajan, jolla on balettipaikka. Mielenkiintoista on, että ainoa naisten yksinomaan olympialaji on synkronoitu uinti. Divers herättää synkronoidun uinnin houkuttelevaa teatterisuutta, joka on Lontoon 2012 olympialaisten ehkä taiteellisesti haastavin urheilulaji.

Howard Hodgkin - Uinti
Howard Hodgkin kuvaa maalauksiaan edustavina kuvina tunnetilanteista. Hodgkin on luonut olympiajulkaisunsa varten Uinnin - syvän, pyörteisen sinisen massan, joka virtaa sivun yli. Tummimmalla värialueella hahmon ääriviivat voidaan laatia kuin työnnettäessä pois rumpukäännöksen jälkeen. Harjaiskujen juoksevuus vangitsee täydellisesti veden liikkumisen ja uinnin tunteen.

Chris Ofili - tuntemattomalle juoksijalle
Chris Ofili luo maalauksia, jotka ovat inspiroineet henkilökohtaista kokemusta, rotua, kansanperinnettä, raamatullisia kertomuksia ja muutaman viime vuoden ajan Trinidadin saarta, jossa hän asuu. Kohdassa Tuntematon juoksija, hahmo, jossain super-urheilijan ja myyttisen olennon välillä, kulkee katselevan joukon ohi. Hahmo kehitetään maljakko-aiheella - viittauksella muinaisiin olympialaisiin, jotka tarjosivat taiteen ja kulttuurin ilmaisun sekä urheilun huippuosaamisen areenan. Tuntemattomalle juoksijalle on voimakas omistautuminen sekä olympiahistorialle että Lontoon 2012-kisojen tuleville tähtiille.

Bridget Riley - Rose Rose
Bridget Riley on yksi aikamme omaperäisimmistä maalareista, ja sitä juhlitaan hänen optisesti elinvoimaisista maalauksistaan. Manuaalisesti värien ja muotojen välisiä suhteita hän luo illuusioita liikkeestä ja valosta. Riley on järjestänyt olympiavedoksilleen värit vaakasuoriksi raidoiksi, jotka osoittavat urheiluratojen tai uimaratajen suunnan. Värien väliset suhteet luovat liiketunnelman, joka vangitsee urheilun ja olympialaisten energian.

Rachel Whiteread - LOndOn 2O12
Vaikka Rachel Whiteread tunnetaan parhaiten veistoksellisesta työstään, piirtäminen on aina pysynyt kriittisenä osana hänen harjoitteluaan. Hän on kuvaillut piirtämistä kuin teoksensa päiväkirjaa, kun taas muisti on edelleen keskeinen teema. Tulosteelleen hän on säveltänyt limittäin olevien rengaskuvion olympiaväreissä. Renkaat tutkivat olympialaisten tunnusta ja edustavat myös juomapullojen tai lasien jättämiä jälkiä. Ne toimivat muistoina sosiaalisesta kokoontumisesta, kuten stadionin urheilijat avajaisten aikana tai olympialaisten katsojat.

PARALYMPISET POSTIKUVAT

Fiona Banner - Superhuman alaston
Fiona Banner luo alastutkimuksia elämästä, kirjoittamalla fyysiset skenaariot sanallisiksi kuvauksiksi. Nämä ”sanamallit” määrittelevät kehon muodot ja ohimenevät hetket, kuten jännitys jaetun silmäkosketuksen sekunnissa tai hermostunut sormen napautus. Bannerin painos on alastutkimus paralympialaisurheilijasta. Otsikko viittaa tämän kehon poikkeukselliseen fyysisyyteen. Hän keskittyy voimaan ja fyysisyyteen, mutta myös kilpailua odottavan ihmisen haurauteen. Banner sanoo: "Pidin ajatuksesta verrata urheilijaa supersankariksi jollain satunnaisella proteesilahjalla. Urheilijaan alasti katsominen teki heistä voimakkaita ja haavoittuvia kerralla. '

Michael Craig-Martin - Mene
Michael Craig-Martin yhdistää quotidian esineet, kuten hehkulamput, tuolit ja sateenvarjot arjen sanoihin. Hänen kielen ja kuvan parinmuutos perustuu sekä tuttuihin että odottamattomiin assosiaatioihin. Yhdistettäessä sanaa GO sekuntikelloon, Craig-Martin välittää välittömän tunteen jännityksen ja ennakoinnin, joka koettiin hetkellä ennen lähtöpistoolin ampumista, ja väkijoukon karjua rohkaisemalla suosikkiurheilijaaan kohti maalilinjaa.

Tracey Emin - Linnut 2012
Aina oman maailmansa keskipisteessä Tracey Emin jakaa elämänsä, uskomuksensa ja tunteensa työnsä kautta myötätuntoisesti ja nokkelasti. Emin otti tulostamisen lähtökohdaksi paralympialaiset arvot Inspiraatio ja Määrittäminen ja loi mitä hän kuvaa ”rakkauskirjeeksi”. Kaksi pientä lintua, jotka ovat herkästi oksassa, näyttävät suudella alla sanojen "Sinä inspiroit minua päättäväisyydelläsi ja minä rakastan sinua" alla. Agitos kelluu niiden alla kuin höyhenet tai lehdet puusta. Linnut ovat esiintyneet Eminin piirustuksissa usein symbolisoimalla vapautta ja voimaa, kun taas hänen käsinkirjoitetun tekstinsä käyttö ilmaisee henkilökohtaisia ​​ajatuksia ja tunteita. Hänen painatus on inspiroiva omistautuminen paralympialaisille ja urheilijoille.

Gary Hume - Pääkaupunki
Gary Hume luo maalauksia, joissa on erottuva väripaletti, vähentyneet kuvat ja rikkaat pinnat. Hume on poiminut elementtejä pyörätuolitennispelaajakuvasta, yhdistämällä ne lehdet ja pehmeä ja hieno värivalikoima. Suuri, pyöreä muoto edustaa pyörätuolin pyörää ja musta tennispallo roikkuu avaruudessa ripustettuna, ja tennismaila on valmis purkamaan pallon verkon poikki. Suuri pyöreä muoto voidaan nähdä myös suuhun piristäjänä yleisölle. Hume on luonut pyrkimyskuvan Lontoon kesäurheilua juhlivasta.

Image