Anonim
Chidori Huonekalut Kengo Kuma ja Associates

Perinteiset japanilaiset lelut inspiroivat tätä modulaarista huonekalua arkkitehdit Kengo Kuma ja Associates for East Japan Project.

Kaksitoista puista tikkua rakoa yhteen ilman liimaa muodostaen yksiköitä, jotka muodostavat hyllyt tai pöydät.

Kuudenpuoleiset yksiköt voidaan yhdistää toisiinsa mistä tahansa reunasta.

Chidori-huonekalut on saanut nimensä Chidori-lelujen perusteella, jotka on valmistettu yksinkertaisista puukomponenteista, joilla on ainutlaatuiset liitokset - katso toinen japanilaisen palapelin pohjainen huonekalusuunnittelu.

East Japan -projekti kokoaa yhteen alueen suunnittelijat ja paikalliset käsityönvalmistajat ja tarjoaa tukea Tohoku-maanjäristyksen tuhoamille yhteisöille.

Paloja valmistavat ammattitaitoiset puusepät Tohokun seudulla, johon on perinteisesti liitetty pienimuotoinen käsityö.

Voit nähdä lisää tarinoita hankkeista, jotka tukevat maanjäristyksen vaikutteita.

Tässä on joitain lisätietoja East Japan -projektista:

East Japan Project (Ejp) on Itä-Japanin suunnittelijoiden ja perinteisten käsityöläisten välinen yhteistyö, jonka tarkoituksena on ehdottaa The New Lifestyle konseptisuunnitteluksi Tohoku-postituksen 3.11 jälkeiseen maanjäristykseen. Uusi elämäntapa viittaa elämäntapaan, joka juurtuu syvästi paikkakunnalle. Paikallisuus on toinen nimi järjestelmälle, jossa jokainen paikan osa - ilmasto, kulttuuri ja ihmiset - integroidaan luonnollisella tavalla. Tämä järjestelmä kuitenkin katosi 1900- luvun kaupungistuneessa yhteiskunnassa pyrkiessään tehokkuuteen ja mukavuuteen. Vuoden 2011 Tōhoku-maanjäristys Itä-Japanissa kehottaa meitä tarkistamaan kadonneen järjestelmän uudelleen ja arvioimaan sen vaikutukset nykyaikaiseen yhteiskuntaan.

Uusi elämäntyyli yrittää kääntää 2000-luvun kulun ja elvyttää paikan käsityksen tekemällä yhteistyötä Tōhoku-alueen käsityöläisten kanssa Itä-Japanissa. - Yanagi Muneyoshi, joka johti Japanin mingei- liikettä 1920-luvun lopulla, nimeltään Tohoku-aluetta kerran käsityön maaksi.

Itäisen Japanin projektin (Ejp) puitteissa tämän uuden elämäntavan saavuttamiseksi tuotteet konseptoidaan uudentyyppisiksi päivittäisiksi työkaluiksi, joissa arvostetaan syvästi paikallista käsityötä ja materiaalia, ja niiden tulee olla osa laajempaa tuotevalikoimaa nimeltä, 'sijainti'.

Yhtenä Ejp-tuotteista Chidori Furniture on joustava järjestelmä, joka on kehitetty Chidorin yhteisjärjestelmästä. Chidori, japanilaisen pienen kaupungin Hida Takayaman vanhan japanilaisen lelun nimi, on alun perin ainutlaatuisilla liitoksilla varustetut puutangot. Muunnettu perinteisestä Chidori-järjestelmästä, yksi yksikkö Chidori Huonekaluja koostuu 12 puupalkista, joilla on erilaiset liitoskohdat. Jokainen Chidori Furniture -yksikön moduuliyksikkö voidaan kytkeä molemmilta puolilta, mikä mahdollistaa useita yhdistelmiä. Pelkästään kiertämällä sauvoja, ilman nauloja tai metalliosia, se osoittaa lukemattomia mahdollisuuksia tulla jostakin pöydästä hyllyyn. Kengo Kuman ja Associatesin vuoden 2010 projekti GC Prostho Museum Research Center on toinen projekti, joka on kehitetty Chidori-järjestelmän pohjalta.

Järjestelmän risteyskohdat edellyttävät korkeatasoista ammattitaitoa Tohokun seudulla. Yksi valmistajista, Fwisato Mokkoujo (Fujisato Woodshop) Iwate Prefecturessa, on tunnettu siitä, että se valmistaa Iwayado Tansu -laatikot, jotka olivat peräisin 1700-luvun lopulta. Heidän asiantuntemuksensa puun tarkkaan muotoiluun ja lakkamaalaukseen voisivat tuottaa useita samanlaisia ​​yksiköitä Chidori Huonekaluja.

Chidori Furniture on tällä hetkellä esillä Bals Tokyo Nakameguro- ja Ginza -myymälöissä, ja se on myös myytävänä.

Image

Napsauta yllä nähdäksesi suuremman kuvan

EJP: n toimintaan sisältyy:

  1. Suunnittelijat ja käsityöläiset Itä-Japanista tekevät yhteistyötä kehittääkseen päivittäin käytettäviä esineitä, jotka tarjoavat kestävän ja minimaalisen uuden elämäntavan .
  2. Useat yritykset ja ryhmät tekevät yhteistyötä kaupallisesti suuntautuneen yrityksen ja teollisuuden rajojen ulkopuolella kehittääkseen vahvan jakelu- ja yhteistyöverkoston.
  3. EJP suorittaa kenttätutkimuksen ja tutkimuksen ainutlaatuisesta perinteisestä käsiteollisuudesta, joka on hajallaan Itä-Japanin alueilla.
  4. EJP kerää rahaa EJP-tuotteiden myyntitulosta seuraavan käsityöläisten sukupolven tukemiseen, perinteisten käsityötaitojen hankkimiseen Itä-Japanissa.