Arkkitehtuuri

Joanneumin museon laajennus Nieto Sobejano Arquitectos ja eep architekten

Joanneumin museon laajennus Nieto Sobejano Arquitectos ja eep architekten
Anonim

Joanneumin museon laajennus Nieto Sobejano Arquitectos ja eep architekten

Kavernoosireiät kolmen museorakennuksen pihalla Grazissa, Itävallassa, johtavat maan alla uuteen, espanjalaisten arkkitehtien Nieto Sobejanon ja paikallisen yrityksen eep architektenin yhteiseen sisäänkäynnin (valokuvat Roland Halbe).

Laajennus lisää konferenssisalin, lukualueet ja arkiston Joanneum-museokokonaisuuteen, joka käsittää alueellisen kirjaston, taidegallerian ja luonnontieteellisen museon.

Lasi ympäröi kartiomaisia ​​aukkoja ja jokainen tunneli alas yhden tai kahden kerroksen läpi tuodakseen hajautetun luonnonvalon maanalaisiin tiloihin.

Vierailijat tulevat rakennukseen ulkoilma-hissin kautta suurimpaan kartioon.

Nieto Sobejano Arquitectos on valmistanut muutaman museon tänä vuonna - katso ne kaikki täällä, mukaan lukien toinen, joka tunneloi maan alla.

Tässä on lisäselitys Nieto Sobejano Arquitectosilta:

Joanneumin museon laajennus ja kunnostus Kansainvälisen kilpailun 1. palkinto 2006

Pinta ja syvyys

Pohjapinta, horisontaalinen alusta, jolla suurin osa liikkeistämme kaupungissa tapahtuu, on hyvin harvoin hankkeen perusteena tai alueellisena tukena. Ehkä sen identiteetin kaipauksen tuloksena, jota jokainen uusi interventio näyttää vaativan, arkkitehtuuri on pyrkinyt ilmaisemaan itseään historian aikana esineillä, sellaisilla volyymeilla, jotka ovat usein luoneet vaikean suhteen sen kaupunkiympäristön laajuuteen, jossa he olivat lisätty. Sen sijaan Joanneum-museon laajennus syntyi aikomuksesta toimia kaupungin vaakatason ehdottomassa rajoissa tarjoamalla uutta julkista tilaa, joka perustuu arkkitehtuuriehdotukseen, joka on paradoksaalisesti yksinkertainen syvyydestään ja pinta-alaltaan monimutkainen.

Image

Napsauta yllä nähdäksesi suuremman kuvan

Grazin Joanneumsviertel koostuu kolmesta eri ajanjakson rakennuksesta, jotka ovat tähän mennessä antaneet selkänsä toisilleen ja kohti jäljellä olevaa takapihaa: Luonnontieteellinen museo - 1800-luvulta lähtien -, Steiermarkin ja uuden kirjaston aluekirjasto Nykytaiteen galleria, jälkimmäinen rakennettiin 1800-luvun lopulla. Samassa laitoksessa toimivina organismeina hankkeessa asetettiin tarve varustaa kompleksi yhdellä pääsyllä, kutsuvilla tiloilla, konferenssisalilla, lukualueilla ja palveluilla, lukuun ottamatta alempaa tasoa arkistojen ja varastoinnin kannalta. Sen sijaan, että joutuisimme kiusaukseen kehittää ikonista interventiota, kuten nykyisten museoiden viimeisissä laajennuksissa on usein tapahtunut, hanke tarkoitti kuitenkin ainutlaatuista mahdollisuutta toteuttaa kerralla kaupunki- ja arkkitehtuurimuutos.

Image

Napsauta yllä nähdäksesi suuremman kuvan

Jos Grazin historiallinen keskusta tunnetaan ilmeisestä kattorakenteestaan, ehdotuksemme kehittyy täysin maan alla: määrittelemme yksinkertaisesti uuden jalkakäytävän, joka suurena matona vie koko rakennusten välisen tilan ja piilottaa maan alapuolella tilat, joissa on vaadittu ohjelma . Tämä päätös antaa mahdollisuuden tunnustaa olemassa olevien historiallisten rakennusten arvo - toteuttaa kunnostaminen kunnioittaen niiden arkkitehtonisia ominaisuuksia - mikä toimii vain täsmällisesti joillakin sisätiloilla vaikuttamatta alkuperäiseen ulkokuvaan ja tilavuuteen. Uuden neliön vaakasuoraan jatkuvaan pintaan on merkitty yhdistelmäsarja pyöreitä terasseja, jotka tuovat luonnollista valoa maanalaisiin tiloihin ja sisältävät sisäänkäynnin, aulan ja museoiden ja kirjaston yhteiset alueet, kokoontumispaikan, josta päästä jokaiseen niitä.

Image

Napsauta yllä nähdäksesi suuremman kuvan

Jokaisessa arkkitehtonisessa työssä implisiittisesti esiintyvä geometrinen abstraktio ilmestyy ehdotuksella nykyaikaisen installaation rohkeudella julkisessa tilassa, joka on muutettu näennäisesti satunnaiseksi kartiomaisiksi leikkauspisteiksi, jotka on johdettu yhdestä, virtuaalisesta kolmiulotteisesta kuvasta. Kaarevat lasipinnat, joissa on jatkuva silkkipainanta, suodattaa valoa kohti sisätilaa ja päinvastoin, valaista neliö keinotekoisella valolla yöllä. Joanneum-museon kaltainen kulttuurilaitos, josta Kunsthaus Graz on riippuvainen, ilmaisee siten taiteen ja kaupungin muuttuvaa suhdetta.

Image

Napsauta yllä nähdäksesi suuremman kuvan

Museoille pääsyn keskittävä aukio on epätavallinen puuttuminen kaupunkitilaan: veto plastisen taiteen ja arkkitehtuurin yhteisestä toiminnasta, johon sisältyy erityisiä installaatioita yhteistyössä nykytaiteilijoiden kanssa. Uusi laajennus menee melkein huomaamatta, piilotettuna historiallisia rakennuksia yhdistävän jalkakäytävän alle, rei'itetyn horisontin materialisaatioksi, joka ilmaisee - ja ei vain kirjaimellisesti -, että arkkitehtoteoksen syvyys voi yllättäen olla sen pinnalla.

Image

Napsauta yllä nähdäksesi suuremman kuvan

Sijainti: Graz (Itävalta) Asiakas: Steiermarkin hallitus (Itävalta) Arkkitehdit: Nieto Sobejano Arquitectos, eep architekten

Projekti: Fuensanta Nieto, Enrique Sobejano, Gerhard Eder Yhteistyökumppanit: Dirk Landt, Christian Egger, Bernd Priesching, Daniel Schilp, Michele Görhardt, Udo Brunner, Anja Stachelscheid, Sebastián Sasse, Nik Wenzke, Ana-Maria Osorio, Michael Fenske Rakenne: zt-büro diplomityö. Petschnigg Koneinsinöörit: Pechmann GmbH, Ingenieurbüro f. Haustechnik Mallit: Juan de Dios Hernández - Jesús Rey Hanke: 2007-2008 Rakentaminen: 2009-2011