Anonim

Urheilukonserttikompleksi, kirjoittanut GMP Architekten

Viime kesällä tapahtuneen Eurovision laulukilpailun voiton jälkeen Azerbaidžan kiirehti tilaamaan saksalaisen GMP Architekten -yrityksen suunnittelemaan uuden stadionin, joka on valmis ajoissa tänä vuonna järjestettävän kilpailun järjestämiseen.

Pääkaupungin Bakun urheilustadion ja konserttisali mahtuvat 25 000 katsojaa, ja sitä suunnitellaan ja rakennetaan samanaikaisesti vain kahdeksan kuukauden aikana.

Rakennuksen ulkopinta on särmitty vastaamaan kidekontin muotoa. GMP Architekten tekee yhteistyötä urakoitsijoiden Alpine Bau Deutschlandin ja Nüsslin kanssa hankkeen toimittamiseksi maaliskuuhun 2012 mennessä.

Täällä voit nähdä lisää GMP Architektenin suunnittelemia stadioneja, kuten kolmen Shenzhenin tapahtumapaikkojen, jotka ovat huomattavan samanlaisia.

Seuraava teksti on arkkitehtien lausunto:

Urheilukonserttikompleksi, Baku, Azerbaidžan

Crystal Hallin suunnittelu ja toteutus Eurovision laulukilpailuun Bakuussa
Toukokuussa 2012 Eurovision laulukilpailu järjestetään Azerbaidžanin pääkaupungissa Bakuussa Crystal Hallissa.

Hankkeen pääurakoitsija Alpine Bau Deutschland GmbH sai sopimuksen 2. elokuuta 2011 suunnitella ja toteuttaa monikäyttöinen tapahtumapaikka, jonka on tarkoitus majoittaa 25 000 katsojaa.

Tämä haastava tehtävä toteutettiin yhdistämällä gmp · Architekten von Gerkanin, Marg und Partnerin, Alpine Bau Deutschland AG: n ja Nüssli International AG: n ponnistelut.

Eurovision laulukilpailu järjestetään joka vuosi, mikä tarkoittaa, että tämä silmiinpistävä kristallinmuotoinen rakennus niemimaalla lähellä kaupungin keskustaa, aivan Kaspianmeressä ja yhden maailman korkeimpien lipputankojen välittömässä läheisyydessä, oli suunniteltava ja rakennettava vain kahdeksan kuukauden kuluessa. Rakennus ei ole konserttisali klassisessa mielessä, vaan monitoiminen sisäareena, jonka on tarkoitus olla pidemmän aikavälin tila. Yleensä vastaavan kokoiset tapahtumapaikat, kuten jalkapallostadion, vaativat suunnittelusta ja rakentamisesta 4–5 vuotta.

Tavallisen teräsbetonirakenteen sijasta rakennus on suunniteltu puhtaana teräsrakenteena, joka koostuu kolmesta itsenäisestä osasta, eli kalvopinnoite, itse modulaarinen stadion ja sisäkatto. Suunnittelu ja rakentaminen etenevät rinnakkain, jotta voimme pystyttää vain muutamassa kuukaudessa jalkapallostadionin kokoisen rakennuksen. Tärkeä työkalu tässä monimutkaisessa prosessissa on koko työohjelman yksityiskohtainen visualisointi: se kattaa ja näyttää jokaisen vaiheen aikajärjestyksessä viikoittain. Edellytys tämän uuden työtavan menestymiselle on konsortion tarjoama laaja kokemus suunnittelusta, johtamisesta ja rakentamisen aikataulusta sekä erittäin hyvä viestintä suunnittelutiimin ja rakennusyritysten välillä.