Design

19 Greek Street -galleria avataan Lontoossa

19 Greek Street -galleria avataan Lontoossa
Anonim

19 Greek Street -galleria avataan Lontoossa

London Design Festival: uusi galleria, joka esittelee sosiaalisesti vastuullista muotoilua, on avattu Sohossa, ja sen avajaiskokoelmassa on Brasiliasta peräisin olevia huonekaluja, jotka ovat kuratoineet yhdysvaltalaiset asiantuntijat Espasso, sekä suunnittelijoiden tavaroita, mukaan lukien Studiomama ja australialaiset kollektiivit Supercyclers.

Lontoon Design-festivaalin kanssa samaan aikaan perustetun 19 Greek Street -yrityksen on perustanut suunnittelustostudion Montage luova johtaja Marc Péridis.

Montage sijaitsee viktoriaanisen kaupunkitalon ylimmässä kerroksessa näyttelytilan rinnalla Supercyclers-suunnittelijoille, jotka ovat suunnittelijaryhmä, joka pyrkii käyttämään jätemateriaaleja uudelleen työssään.

Yllä: Studiomaman tuolit ja kaappi

Ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa Espasso esittelee brasilialaista muotoilua 1900-luvun puolivälistä nykypäivään, mukaan lukien nykyajan suunnittelijat Arthur Casas ja Carlos Motta.

Yllä: Studiomama ja David Davidin tuolit

Kolmannen kerroksen galleriassa on huonekaluja useilta kansainvälisiltä suunnittelusstudioilta, mukaan lukien kappaleet, jotka on valmistettu Nina Tolstrupin Studiomaman regeneroiduista kuormalavoista ja pahvihuonekalut, joita käytetään Pariisin studion Nocc luonnonkatastrofien jälkeen.

Yllä: Carlos Motta: n nojatuoli

Alemmalla maanpinnalla on näyttelytila ​​ja näyttelytila, joka sisältää ei-kaupallisia teoksia, mukaan lukien Kolumbian entisten vankien kudotut muovituolit Marnin muotitalolle.

Yllä: Sergio Rodriguesin Oscar-tuoli

"Suuri keskitytään lehdistön, arkkitehtien ja keräilijöiden yksityisiin tapahtumiin", Péridis kertoi Dezeenille. "Koska huonekalumme ovat hyvin käsityöläisiä, käytämme näitä tapahtumia osoittamaan, kuinka huonekalupalat valmistetaan."

Nina Tolstrupin Studiomama vastasi äskettäin Dezeenin kuratoiman Stepney Green Design -kokoelman tuolia. Esittelemme aiemmin myös Studiomama-kaapin, joka on valmistettu talteen otetusta puusta ja joka on tällä hetkellä esillä Kreikan kadulla 19.

Katso kaikki tarinoihimme gallerioista » Katso kaikki tarinat London Design Festivalista »

Tässä on lisätietoja galleriasta:

Uusi Sohon muotoilugalleria yhdistää tarinankerronnan, käsityöt ja sosiaalisen vastuun

19 Greek Street on Lontoon käsityön, huippuosaamisen ja sosiaalisesti vastuullisen suunnittelun keskus. Tämä kuuden kerroksen viktoriaaninen kaupunkitalo on perustanut suunnittelija ja suunnittelustudion Montage luovan johtajan Marc Péridisin ja avattu samanaikaisesti Lontoon Design-festivaalin kanssa. Se on keskittyvä omaleimaiseen suunnittelutarinantapaan, joka kokoaa yhteen kansainvälisten muotoilustudioiden käsin valitut kappaleet sekä asumisen Espassson brittiläinen etupostti, kiitetyt yhdysvaltalaiset modernistisen ja nykyaikaisen brasilialaisen muotoilun asiantuntijat.

Luonnollisen uteliaisuuden ja tutkimuksen synnyttämät Péridisin laajat matkat ympäri maailman suunnittelupisteitä New Yorkin, Miamin, São Paulon, Berliinin ja Milanon ovat asettaneet tilan sävyn. Sen avajaiskokoelmassa esitellään kansainvälisesti toimivien vakiintuneiden suunnittelutaitojen teoksia uusien tulokkaiden rinnalla.

Kreikan kadulla 19 on sekä kaupallisia että ei-kaupallisia teoksia näyttely- ja näyttelyympäristöissä, ja niissä on myös näyttely- / luentotila ja työpajatila, jossa vieraat voivat olla mukana prosessissa: työn takana oleva työ.

Péridis sanoo päätöksestään perustaa 19 Greek Street: "Olen yksi niistä ihmisistä, jotka leikkivät suunnittelulla kuin lapsi leikkii leluillaan - hämmästyneenä ja hämmästyneenä, näkeessään äärettömän potentiaalin kaikessa, mitä löydän. Tämä on muotoilu. Joten, mielestäni idea oli yksinkertainen. Löysin rakennuksen, joka etsii tarinoita kerrottavaksi, ja löysin tarinoita, jotka kuolivat kertovan. "

Espasso UK

Tämän uuden hankkeen ytimessä on Espasso-oma kaksikerroksinen alue, jossa on mukana vuosisadan puolivälissä moderneja Sergio Rodriguesin ja Jorge Szalzupinin teoksia sekä nykyaikaisia ​​suunnittelijoita, kuten Etel Carmona, Arthur Casas ja Carlos Motta, jotka kaikki esittelevät mukavuutta, sensuellisuutta ja kestävä vetoomus brasilialaisesta suunnittelusta.

Espasso-perustaja Carlos Junqueira sanoo, että se käynnistetään Kreikan kadulla 19: 'Olemme innostuneita avaamaan Lontoon näyttelyhuoneen, joka antaa meille mahdollisuuden näyttää kokoelmasi laajemmalle yleisölle ja helpottaa pääsyä suunnittelijamme nykyiselle asiakaskunnallemme ulkomaille. Yhteistyö 19 Greek Street -kadun kanssa on meille luonnollista, ja odotamme tuovan Brasilian parhaan, entisen ja nykyisen muotoilun Lontooseen. ”

Kolmannen kerroksen näyttelytila

19 Greek Street esittelee kaupallisia teoksia useista kansainvälisistä suunnittelusstudioista, joissa kaikissa on sosiaalisesti vastuullinen kaltevuus:  Tanskalaisen lontoolaisen suunnittelijan Nina Tolstrupin kuormalavaprojekti on tasa-arvoinen malli, joka rakentaa huonekaluja käyttämättömien lavojen regeneroidusta puusta. Tolstrup on perustanut organisaation Bugan Airesin Luganossa, jonka tarkoituksena on auttaa paikallisia asukkaita poistumaan tästä köyhyysalueesta suunnittelukoulutuksen ja kehittämisen avulla.

Kestävää muotoilua koskevan OneHundredDays-kilpailun voittajat, Amsterdamin suunnitteluduo, Social-Unit, esittelevät sänkyyksikkönsä hotelliversion, joka on valmistettu kierrätetystä muovijäteaineesta ja jota käytetään kodittomien turvakoteilla ympäri maata.

Pariisilainen studio Nocc esittelee HM Darwin -huonekaluvalikoimansa, jotka voidaan tulostaa pahvista yhteisen mallin kautta ja koota kaikkialle maailmaan tarjoamaan hätäkalusteapua kodittomille luonnonkatastrofeille selvinneille. Kreikan katu 19 korostaa näiden pahvirakenteiden kestävää "pop-up-ystävällistä" luonnetta täysin uudessa yhteydessä.

Työpaja

Ylimmän kerroksen suunnittelustudion / -työpajan avulla käyttäjät voivat osallistua australialaisten kollektiivisten superkehittäjien erittäin muotoillun kappaleen suunnitteluprosesseihin.

Henry Wilsonin A-liitos on intuitiivinen ja utilitaristinen puusepänjärjestelmä, joka on rakennettu yhdistämään erilaisia ​​standardisoituja puutavaraa, jonka avulla käyttäjät voivat luoda omia kappaleitaan työpöydältä, pöydille, sokkeleille, jakkareille ja myymäläkalusteille.

Tamara Maynes, kiistaton käsityöläisen kuningatar, käynnistää iPhone-sovelluksen, jonka avulla malli hänen kuuluisalle peittovalolleen voidaan ladata ja käyttäjät voivat luoda kappaleesta oman versionsa kierrätetystä pahvista. Useilla kirjojen nimikkeillä ja yli 100 projektilla, jotka on julkaistu painetussa muodossa ja verkossa, hän demokratisoi muotoilua niin, että muut voivat hyödyntää hänen taitojaan ja nauttia prosessista itse.

Blakeborough + king tuo markkinoille pinottavan kahvilatuolin, joka on valmistettu kokonaan kierrätetyistä kahvipusseista Kolumbiasta.

Alakerran galleria

Pohjakerros on näyttelytila ​​ja näyttelytila, joka sisältää sarjan ei-kaupallisia teoksia, joista kukin myötävaikuttaa nykyaikaiseen suunnittelukeskusteluun.

Tässä esitellään muutama kappale Marnin 100 värikkäästä kudotusta kudotusta muovituolista, jotka ovat entisten vankien luomia Kolumbiassa, samoin kuin Tuolitila-projekti: Berliinin Studio Aisslingerin aivorukko esittelee sadonkorjuuprosessin, jonka avulla mallia voidaan "kasvattaa paikallisesti". ja viedään maailmanlaajuisesti.

Hyödyntäen myös luontoa tuotantoprosessissa, saksalainen suunnittelija Markus Kayser käyttää Saharan autiomaan auringon ja hiekan runsaasti ja käyttämättömiä tarvikkeita lasiesineiden valmistukseen aurinkovoimalla toimivan 3D-tulostuslaitteen avulla.

Montage käyttää tätä tilaa myös esittelemään aivan ensimmäisen kokoelmansa taustakuvia ja kuvioita, jotka on painettu pahvihuonekaluille yhteistyössä Noccin kanssa.