Design

Dan Watsonin kestävä kalaverkko voitti James Dyson -palkinnon

Dan Watsonin kestävä kalaverkko voitti James Dyson -palkinnon
Anonim

Kestävä kalaverkko voitti James Dyson -palkinnon

Uutiset: Troolarin kalastusverkko, joka suodattaa nuoret ja uhanalaiset kalat saaliista, on voittanut tämän vuoden James Dyson -palkinnon opiskelijoille, jotka työskentelevät innovatiivisten teknisten ratkaisujen parissa.

Kuninkaallisen taidemuseon tutkinnon suorittaneen Dan Watsonin kehittämä SafetyNet käyttää strategisesti sijoitettujen reikien ja valaistuksen yhdistelmää erottaakseen ikä- ja lajeja olevia kaloja.

"Tämä konkreettinen tekniikka lähestyy vakavaa ympäristöongelmaa, meidän pitäisi juhlia sitä", sanoi palkinnon perustaja teollinen suunnittelija James Dyson. "SafetyNet osoittaa, kuinka Danin kaltaiset nuoret tutkinnon suorittaneet voivat ratkaista vakiintuneen teollisuuden sivuuttamat globaalit kysymykset uudella ja kekseliäisellä tavalla."

Valmistumisensa jälkeen Watson on perustanut SafetyNet Technologies -yrityksen kokeilemaan ja kaupallistamaan tekniikkaansa. "Poistumisrenkaat on suunniteltu vähäiselle huollolle", hän sanoo. "Renkaat ovat valaistuja, ja ne toimivat kuin kalojen hätäpoistumerkki. Leveästi avoimien silmien läpi virtaava vesi ohjaa pienemmät kalat vapauteen pitäen samalla suurempia."