Anonim
Dezeenin ideaidea: Serero-arkkitehtien Eiffel-DNA

Joka päivä tällä viikolla Dezeenin päätoimittaja Marcus Fairs valitsee otteen Dezeenin ideaidekirjastamme. Toinen hanke on kilpailun voittava ehdotus lisätä väliaikainen alusta Eiffel-torniin, mikä osoittautui petokseksi.

"Halusin todella tämän projektin olevan todellinen, mutta valitettavasti se on väärennös", messut selittää. "Se on uskomaton ehdotus lisätä pilvimainen Kevlar-katselualusta yhden maailman kuuluisimpien muistomerkkien yläosaan, ja se huijasi Dezeenin yhdessä monien muiden julkaisujen kanssa. Arkkitehdit keksivät järjestelmän julkisuuden temppuksi, mutta se on itse asiassa melko kaunis lisä Eiffel-torniin ja on hyvä tapa lievittää kävijöiden epämiellyttävää murskausta tornin yläosassa. "

"Sen lisäksi, että se on kunnianhimoinen varoitus siitä, että valheelliset tiedot voivat levitä verkossa, se on myös provosoiva ehdotus siitä, miten olemassa olevia rakennuksia voitaisiin mukauttaa tulevaisuudessa uusien rakennustekniikoiden ilmetessä", hän lisää. "Vietin pari vuotta Sevillassa Espanjassa ja suosikkini rakennuksistani siellä - itse asiassa yksi suosikkirakennuksistani missä tahansa - on Catherdalin Giraldan torni. Alun perin rakennettuna minareetiksi, karu tiilitorni katolistettiin myöhemmin lisäämällä Tuloksellinen mash-up on yhtä ihana kuin Serero Architectsin Eiffel-DNA-ehdotus, mikä viittaa siihen, että jopa arvostetuimmalle arkkitehtoniselle mestariteokselle voisi olla hyötyä makeoverista. "

Tämä kilpailuvoittoinen muotoilu Eiffel-tornin muuttamiseksi - lisäämällä kukkamainen katselutaso yläosaan - osoittautui petokseksi. Projekti ilmestyi Serero Arkkitehtien verkkosivuille maaliskuussa 2008; He väittivät voittaneen kilpailun Pariisin maamerkin väliaikaisesta siirtämisestä sen 120. syntymäpäivää varten.

Tämän seurauksena Dezeen julkaisi useiden muiden julkaisujen, kuten The Guardian -sanomalehden, kanssa Yhdistyneessä kuningaskunnassa, viettelevät kuvat ikonisesta tornista, joka oli uudelleenkuvannettu lisäämällä Kevlar-rakennetta, joka jäljitteli Gustave Eiffelin vuoden 1889 rakenteen hilakehystä.