Anonim
Maailman ensimmäinen aurinkoenergialla toimiva perheauto, joka kilpailee Australian yli

Uutiset: Eindhovenin teknillisen yliopiston opiskelijat ovat paljastaneet, mitä he väittävät olevansa maailman ensimmäinen aurinkoenergialla toimiva perheauto.

Stella-niminen ja siroteltua, siipitöntä lentokoneta muistuttava ajoneuvo mahtuu neljä ihmistä ja voi matkustaa jopa 600 km: n päähän katolle asennettujen aurinkopaneelien avulla.

Ajoneuvo on kehitetty osallistumaan uuteen Cruiser-luokan luokkaan World Solar Challengessa - joka toinen vuosi järjestetään 3000 km: n kilpajuoksu Australian matkan läpi Darwinista Adelaideen.

Tämä uusi luokka esitellään ensimmäistä kertaa tämän vuoden tapahtumassa, joka järjestetään 6.-13. Lokakuuta, heijastaen kasvavaa kiinnostusta kaupallisesti elinkelpoisiin aurinkoautoihin.

Toisin kuin muut kategoriat, joissa nopeus on tärkein huolenaihe, Cruiser-luokkaa arvioidaan kriteerein, mukaan lukien mukavuus ja käytettävyys. Risteilijäluokan ajoneuvoissa on oltava myös matkustaja ja kuljettaja.

"Tulevaisuuden auton suunnittelun on vastattava nykyaikaisten kuluttajien tarpeita", sanoo Solar Team Eindhoven, joka toimii Eindhovenin teknillisessä yliopistossa. "Auton on kyettävä kuljettamaan perhe Alankomaista Ranskaan yhden päivän aikana. Sen on oltava sopiva päivittäiseen työmatkaan ja sen on saavutettava tämä kaikki mukavasti."

"Koska Solar Team Eindhoven haluaa myötävaikuttaa tulevaisuuden auton kehittämiseen, suunnittelu vaatii muutakin kuin pelkän nopeuden keskittymisen", tiimi lisää. "Mukavuus, helppokäyttöisyys ja toteutettavuus ovat kaikki avainkäsitteitä."

Hiili- ja alumiiniautossa on napiton, kosketusnäyttöinen kojelauta ja herkkä ohjauspyörä, joka laajenee tai supistuu nopeutesi mukaan.

Auton katolla olevat aurinkopaneelit tuottavat noin puolet tarvittavasta energiasta, ja loput energia tulee aurinkojen latausasemilta.

Solar Team Eindhovenin verkkosivuilla on lisätietoja World Solar Challenge -kilpailusta. "Suuri osa käytettävästä energiasta kerätään aurinkokennoilla matkalla", se sanoo. "Kilpailun aikana on vain kolme mahdollisuutta ladata suhteellisen pieni akku, mikä tarkoittaa, että auton on kyettävä kuljettamaan itsenäisesti vähintään 750 kilometriä sähköenergialla. Energiakysymyksen ja sen hallinnan, navigoinnin, turvallisuuden ja tuki on välttämätöntä.

"Kun kilpailu alkaa Darwinissa, joukkueiden sallitaan ajaa klo 17.00 asti iltapäivällä. Sen jälkeen heidän on järjestettävä leiri takaapäin ja oltava valmiita lähtemään uudestaan ​​kello 8.00. Joukkueiden on oltava täysin itsenäisiä ja on päästävä kaikkiin seitsemään tarkastuspisteeseen. "

Kuvia on kirjoittanut Bart van Overbeeke / TU Eindhoven.

Tässä on joitain tietoja Eindhovenin teknillisestä yliopistosta:

TU / e-opiskelijatiimi paljastaa maailman ensimmäisen aurinkoenergialla toimivan perheauton

Solar Team Eindhoven aloittaa World Solar Challengen Australiassa nelipaikkaisella perheautolla

Eindhovenin teknillisen yliopiston aurinkoryhmä Eindhoven (STE) (TU / e) esitteli tänään maailman ensimmäisen aurinkoenergialla toimivan perheauton. 'Stella' on ensimmäinen 'energiatehokas auto', jossa on tilaa neljälle henkilölle, tavaratila, intuitiivinen ohjaus ja 600 km: n matka. Tämä on auto, jonka opiskelijatiimi osallistuu Australian lokakuussa 2013 alkavan World Solar Challengen Cruiser-luokkaan.

Auto, joka tuottaa sähköä

'Stella'-latinaisen tähden aurinkokennot ja viittaus auton perheominaisuuteen - tuottavat keskimäärin enemmän sähköä kuin auto käyttää, mikä tarkoittaa, että ylimääräinen sähkö voidaan palauttaa sähköverkkoon, jolloin auto muuttuu "energia-positiivisia.

Tulevaisuuden auto

Solar Team Eindhoven on asettanut tavoitteekseen tulevaisuuden auton kehittämisen. Yhdistämällä aerodynaaminen muotoilu kevyisiin materiaaleihin, kuten hiili ja alumiini, on suunniteltu erittäin polttoainetaloudellinen auto, jolla on myös nerokkaita sovelluksia, kuten LED-nauha ja kosketusnäyttö, jotka tekevät kaikista tänään tunnetuista painikkeista ja nuppeista tarpeettomia. Intuitiivinen ajo on mahdollista ohjauspyörän avulla, joka laajenee tai supistuu, kun ajat liian nopeasti tai liian hitaasti. STE: llä on auto virallisesti sertifioitu tienkäyttöä varten todistamaan, että tämä todella on täysivaltainen auto.

Maailman aurinkohaaste

Yliopiston joukkueet ympäri maailmaa kilpailevat 3000 km pitkässä kilpailussa Australian ulkopuolella. Solar Team Eindhoven osallistuu Cruiser-luokkaan, jossa painopiste on käytännöllisissä ja käyttäjäystävällisissä aurinkoautoissa pikemminkin kuin nopeudessa. Auringon kilpailu järjestetään 6.-13. Lokakuuta 2013. Alankomaissa järjestetään kiertue lukioissa edistämään tekniikan ja luonnontieteiden koulutusta.

Huomisen insinööri

Solar Team Eindhoven -kilpailun ansiosta TU / e on ensimmäistä kertaa edustettuina Solar World Challenge -tapahtumassa. Monitieteinen ryhmä (22 opiskelijaa kuudesta eri yliopiston / yliopiston osastosta) on viettänyt vuoden tähän projektiin, johon liittyy haasteita energian ja liikkuvuuden aloilta. Yhteistyö teollisuuden kanssa on antanut opiskelijoille mahdollisuuden tutustua huipputekniseen yrittäjyyteen, mikä korostaa TU / e: n näkemystä kouluttaa tulevaisuuden insinööri. TU / e -professorit prof. Elena Lomonova ja prof.dr.ir. Maarten Steinbuch ovat ohjausryhmän jäseniä.