Anonim

Gartnerfuglen-arkkitehtien Catwalk for Up [øpp]

Norjalaisen muotitapahtuman mallit kävelivät tätä Oslo-studion Gartnerfuglen Architects: n suunnittelemaa silmukkapuista polkua (+ diaesitys).

Gartnerfuglen Architects -ryhmä vapaaehtoisryhmää rakensi puurakenteen Up [øpp]: lle, joka on voittoa tavoittelematon kaksivuotinen muotinäytös, joka mainostaa nuoria norjalaisia ​​muotisuunnittelijoita.

Yhdeksännentoista vuosisadan mekaanisessa työpajassa sijaitseva studio suunnitteli kolmiulotteisen kiitotien hyödyntämään runsasta tilaa ja luomaan mielenkiintoisen ympäristön ilman, että vaatteet vähenevät.

"Konsepti oli kolmiulotteinen kävelytie, jossa hyödynnettiin sekä huoneen ylellisyyttä että pinta-alaa, luomalla runollinen ja ympäröivä muotinäytös, orgaanisella liikkeellä, asteittaisilla siirtymisillä ja upeilla valokuvamahdollisuuksilla varastamatta keskittymistä jalkakäytävällä näytettyihin asusteisiin, "sanoi arkkitehdit.

Mallit käveli kaarevaa vaneriramppia ylöspäin ennen kiertämistä alas ja rakenteen alapuolelle melkein kahdeksanosan liikkeellä.

Kaksitellen puutavaraosat loivat rungon pystysuorilla elementeillä, jotka ulottuivat kävelytien yläpuolelle ja ristiin kannattavat niiden välillä alapuolella. Ohut köysi kiinnitti reunat korkeammalle turvallisuuden vuoksi.

Polun pituus ja muoto mahdollisti monien asusteiden näyttämisen kerralla ja antoivat yleisölle esteetön näkymä missä tahansa.

Aikaisemmin olemme esitellyt Neil Barrettin catwalk-malleja, joissa oli kulma tunneli, joka jatkui taustan muodostamiseksi, ja scenografia Viktor Jobsiin Viktor & Rolf's Autumn Winter 2013 -kokoelmaan.

Katso lisää suunnitteluasennuksia »
Katso lisää sarjasuunnittelua »
Katso lisää arkkitehtuuria ja muotoilua Oslossa »

Gartnerfuglen-arkkitehdit lähettävät meille alla olevat tiedot:

Ylös Catwalk, syksy 2013

Toinen Up-muotinäytös pidettiin 1800-luvun mekaanisessa työpajassa, jota nykyisin käyttää autoliike. Suurimpien muotialan yritysten näyttävien kävelymatkailun ja ylenmääräisen innoituksen innoittamana tavoitteena / haasteena oli luoda sama X-tekijä voittoa tavoittelemattomaan tapahtumaan, joka perustuu vapaaehtoistyöhön.

Tilan suuren tilavuuden vuoksi oli tarpeen ottaa koko lattiapinta-ala halutun näyttävyyden saavuttamiseksi. Halusimme luoda "täydellisen esineen", joka keskittyy rakentamiseen ja materiaalisuuteen.

Konsepti oli kolmiulotteinen kävelytie, jossa hyödynnettiin sekä huoneen ylellisyyttä että pinta-alaa, luomalla runollinen ja ympäröivä muotinäytös, orgaanisella liikkeellä, asteittaisilla siirtymisillä ja näyttävillä valokuvamahdollisuuksilla varastamatta keskittymistä jalkakäytävällä näytettyihin asusteisiin.

Perustuen yksinkertaiseen, mutta tukevaan 2x2-puutavarakehysten sekvenssiin, joka oli järjestetty ristikkäympyröihin, levyjen jäykkyyttä pehmensi sen orgaaninen koostumus ja toisto.

Tämä itse rakennettu keskipisterakenne valmistui ahkeran vapaaehtoistyöryhmän avustamana kolmen päivän työpajan jälkeen. Tuloksena oli visuaalisesti silmiinpistävä esine.

Kolmen ulottuvuuden, korkeuden ja pituuden, jalkakäytävän liukumisliike antaa asutuksille hyvän valotuksen. Useita malleja voi esiintyä kävelykadulla samanaikaisesti, ja erilaiset päällekkäiset esitykset luovat mielenkiintoisen dynaamisuuden.

Suoritettu suunnitelma

Esteettisen lisäksi catwalkin joustavuus tarjosi koko yleisölle eturivin istuimet. Malleille annettiin myös tarpeeksi aikaa mallien esittämiseen tekemättä näyttelystä yksitoikkoista

Kuva