Anonim

Nendo mukauttaa perinteisen japanilaisen paperinvalmistuksen rypistyneiden lamppujen suunnitteluun

Japanilaiset suunnittelijat Nendo ovat mukauttaneet perinteisen japanilaisen paperinvalmistustekniikan luodakseen valaisinsarjan, joka on sileä toisessa päässä ja kevyesti ryppyinen toisessa.

Nendo kutsui kokoelmaa Semi-Wrinkle Washi -kokoelmaan, ja kasviskuiduista valmistetun japanilaisen paperin nimi oli "washi". "Washi valmistetaan johtamalla hienojakoisia seuloja kasvisellun ja veden kylvyn läpi massan keräämiseksi, kuivaamalla sitten seulat ja kuorimalla uudet paperiarkit", suunnittelijat kertoivat.

He tekivät yhteistyössä Taniguchi Aoya Washin, Länsi-Japanissa sijaitsevan Tottori Prefecture -yrityksen kanssa, joka on kuuluisa luomaan kolmiulotteisia esineitä samalla tekniikalla. "Sen sijaan, että liittäisivät washi-arkkeja toisiinsa lomakkeiden luomiseksi, yritys käyttää samaa prosessia kauniiden saumattomien muotojen luomiseen, jotka ovat alusta alkaen kolmiulotteisia", Nendo sanoi.

Studion mukaan tämän prosessin avulla luodut lampun sävyt ovat niin sileitä, että ne "voidaan sekoittaa valkoiseen lasiin tai muoviin."

He havaitsivat, että lisäämällä konjac-nimistä vihannesta seokseen syntyy ryppyjä, jotka paljastavat, että esineet on valmistettu paperista, mutta tämä tekniikka tarkoittaa, että pinta ei enää viesti siitä, että se on tehty yrityksen perinteisen tekniikan kanssa.

"Tutkittuaan tämän ongelman päätimme hyödyntää molempien maailmojen parhaat puolet: luoda valaisimia, jotka ovat vain puolivälissä ryppyprosessin kanssa", he selittivät. "Ryppyjä voidaan levittää vähitellen niin, että kaksi erilaista vaikutusta tulevat yhteen saumattomasti."

Tuloksena olevilla sävyillä on sileät pinnat pohjassa ja pehmeästi terävät, rypistyneet yläosat. Ne tulevat riipuksina tai pöytävalaisimina, ja niiden alaosassa on reikä, joka sallii valon paeta.

Rypyt kutistuvat kalusteiden kokonaiskokoon, joten Nendo päätti halutun lopullisen koon ja laski taaksepäin selvittääkseen, minkä lähtömuodon ja koon pitäisi olla.