Anonim

Lauren Bowkerin vaatteet, jotka muuttavat väriä ilmaston mukaan

Puettavat futuurit: alkemistikko Lauren Bowker on upottanut musteen, joka muuttaa väriä eri ilmasto-olosuhteista riippuen, höyhenpeiteiseksi vaateeksi (+ elokuva).

Bowker suunnittelee vaatteita ja veistoksia osoittaakseen, kuinka hänen kehittämänsä musteet sekoittuvat väreistä toisiinsa ympäröivästä ympäristöstä riippuen.

PHNX muotipala

Hänen ekstravagantit PHNX-muotikappaleensa valmistettiin musteella kyllästetyistä höyhenistä, jotka reagoivat valoon, kuumuuteen ja kitkaan, joten ne rypistyvät muuttuvilla sävyillä käyttäjän liikkuessa.

"Valitsin höyhenet, koska teos koski jonkin uuden syntymistä ja pala kulkee pimeiden vaiheiden läpi valoon, jonka on tarkoitus olla henkistä", Bowker kertoi Dezeenille Wearable Futures -konferenssissa, jossa hän esitteli projektin aiemmin tällä viikolla.

PHNX muotipala

Hän teki yhteistyötä myös valokuvaaja Ryan Hopkinsonin kanssa luomalla Valediction, veistos, joka on tehty valkoisista lehtiä, jotka on päällystetty lämpökromaattisella musteella, jotta ne muuttuisivat sinisiksi kuumentuessaan. Kun pala sytytettiin, värit kartoittivat tuhoutumisen ennen sen tapahtumista.

Bowker aloitti tutkimuksensa luomalla pilaantumista imukykyisen musteen nimeltään PdCl2, joka muuttaa värin keltaisesta mustaksi likaisissa olosuhteissa ja palaa sitten takaisin raikkaassa ilmassa.

Kuninkaallisessa taidemuseossa hän kehitti tuotteen musteeksi, joka kykenee vastaamaan moniin erilaisiin ympäristöolosuhteisiin.

PHNX muotipala

"Valmistuin musteella, joka vastaa seitsemää eri ympäristöparametria", Bowker kertoi. "Sen lisäksi, että se imee ilman saastumisen, se muuttaa värin UV: ksi, lämmöksi, ilman kitkaksi, kosteudeksi ja muuksi. Tämä antaa sille kyvyn käydä läpi koko RGB-asteikon."

"Jokainen muste toimii hyvin eri tavalla, se riippuu siitä, millaiseen materiaaliin haluat käyttää sitä", hän lisäsi.

Musteet voidaan levittää useimpiin materiaaleihin käyttämällä erilaisia ​​menetelmiä pinnan ominaisuuksista riippuen. "Voit seulata tulostaa sen, maalata sen, ruiskuttaa sen tai vaihtoehtoisesti maalata asioita sillä, kyllästämällä kuidut värillä", Bowker selitti.

Valediction veistos

Esiteltyään tekniikan muotikappaleissa, joukko yrityksiä valitsi sen, joka pyysi häntä yhteistyöhön muun muassa Airbusin konseptikoneen ohjaamossa. "Kaikki näkivät tämän tekniikan ja näkivät oman näkemyksensä siitä, kuinka he voisivat käyttää sitä", kertoi Bowker.

Hän voi mukauttaa musteita muuttamaan väriä tietyissä paikoissa kartoittamalla olosuhteet paikoissa ja luomalla musteen vastaamaan näihin parametreihin.

"Jos tulisit luokseni ja sanoisit" Lauren, haluan, että silkkipaitani vaihtaisi väriä, kun olen Oxford Streetillä, niin kun olen Baker Streetillä, haluan olla erilainen väri ", menisin ulos ja kartta jokaisen metroaseman ympäristön vaihtelut, luomaan sinulle musteen, joka vastaa näihin ympäristöihin ", Bowker sanoi.

Bowker perusti äskettäin biologisen ja kemian tekniikan talon The Unseen-suunnittelitalon, jonka tarkoituksena on lisätä tietoisuutta tuotteesta ja edistää hänen luomuksensa sovelluksia tekemällä siitä edullisempaa. Yhtiön tavoitteena on tuoda markkinoille materiaalia kokoelma London Fashion Weekillä helmikuussa 2014.

Valediction veistos

Tulevaisuudessa Bowker toivoo, että lääketieteellinen teollisuus ottaa musteet käyttöön: "Jos kyseessä on t-paita, joka antaa sinulle tietää, jos sinulla on astmakohtaus, se on minulle paljon menestyvämpää kuin uskomattoman muodin kokoelma. "

Bowker esitteli työtään Wearable Futures -konferenssissa Lontoon Ravensbournessa, joka päättyi eilen.

Tässä on lisätietoja suunnittelijalta:

Monipalkittu alkemistikko Lauren Bowker johtaa profeetallista taidetta The Unseen. Keskittynyt Näkemättömän näkemiseen; The Unseen on ylellinen design-talo ja konsultointi, joka integroi biologisen, kemiallisen ja elektronisen tekniikan muotiin materiaalien välityksellä.

Filosofia

"Näkymätön uskoo, että tekniikka on taikuutta. Minun visioni on luoda saumattomasti kiehtovan tieteen maailma; hienon couture-tekniikan, luksustuotteiden ja ylenmääräisten materiaalien avulla; uskovan sijasta, joka etsii erityisiä kappaleita ja ainutlaatuisia kokemuksia. Tätä varten rakennan Talo ja ympäristö, jotka houkuttelevat kiehtovasti ja esteettisesti. Se on hyvin perusteltu, hyvin koulutettu, kekseliäs ja herkkä sekä teknologialle että muotoilulle. Tarjoaa ylellisyyttä pukeutuneena tekniikan taikuuden avulla, joka johtaa muotia. Luotan ympäröimämme näkymättömään maailmaan, se voi tarjoavat kauneutta, taikuutta ja uskoa. Haluan muiden näkevän mitä näen. "

Valediction veistos

jäähyväispuhe

Yhteistyö nero Ryan Hopkinsonin kanssa.

Valediction kuvaa kokonaan lehtien luurankoista valmistetun veistoksen palamista, käsin maalattua termokromisissa, lämpöä seuraavissa pigmenteissä, jotta ne näyttäisivät sinisiltä. Kun se on sytytetty, se toimii oman tuhoamisen kartoitusvälineenä. Lämpökromaattinen käsittely antaa katsojalle mahdollisuuden havaita lämpövuon rakenteita reaaliajassa, kun lehdet palavat ja liekit leviävät. Kahdeksan jalan aloituskorkeudella veistos pienenee tyhjäksi kymmenessä sekunnissa. Jäljelle jää vain tuhka ja rajoitettu määrä korkearesoluutioisia valokuvia fyysiseksi todisteeksi olemassaolostaan. Ensi silmäyksellä esteettinen kauneus piilottaa tekniikan, kun taas veistoksen todellinen luonne paljastetaan tulen aiheuttamalla liekillä. Tiedot asetetaan saataville ja todistetaan reaaliajassa, mikä kuvaa uutta alustaa fyysiselle visualisoinnille.

PHNX

Laajentamalla monen tyyppisiä musteita, PHNX on alkuperäinen omaisuus dynaamisen kromikuvannuksen aikaansaamiseksi. Käyttämällä olemassa olevia ja valtavia muuttujia välittömästä ihmisen elinympäristöstä ulkoisena syötteenä PHNX-sensomusteeseen, muodostaen joukon uusia kromimateriaaleja luonnollisissa rakenteissa. Tuloksena on rakennettu ja dynaamisesti ohjattu tekstiili, joka pystyy jatkuvasti kehittymään, muuttuen jatkuvasti väritilassa katsojan silmien edessä. Reinkarnaation ja elämänjakson innoittamana PHNX: n tarkoituksena oli parantaa materiaalien tekniikan kauneutta ja muodissa tapahtuvan kokeilun mielikuvitusta, joka tarjoaa esteettin, joka provosoi keskustelua materiaalien kauneudesta muodissa, tekniikasta, vuorovaikutuksesta ja tiedosta.

Valediction veistos