Anonim

Álvaro Siza esittelee uuden sisäänkäynnin Granadan Alhambran palatsiin

Portugalilainen arkkitehti Álvaro Siza esittelee suunnitelmat rakentaa uusi sisäänkäynti- ja vierailukeskus Alhambran historialliseen Granadan palatsiin näyttelyssä, joka avataan myöhemmin tässä kuussa Berliinissä.

Näyttely, jonka otsikko on Alhambran visiot, kuvaa Sizan ja espanjalaisen arkkitehdin Juan Domingo Santoksen luomia kilpailuvoitto suunnitelmia rationalisoida 1000-vuotiaan maurien linnoituksen sisäänkäynnin järjestystä mahdollistaen jopa 8000 päivittäistä kävijää pääsemään ilman joutuneet pitkiin jonoihin.

Arkkitehdit suunnittelevat nykyisen kaksivaiheisen jonojärjestelmän korvaamista luomalla uuden osittain vedenalaisen sisäänkäyntiportin, joka vie vierailijat valon ja varjon alueiden läpi sisäpihalle ennen saapumistaan ​​pääaukioon ja auditorioon.

Kuvailemalla komissiota "elämämme projektiksi" Siza selitti: "Jokainen projekti on haaste, mutta tämä on myyttinen."

Ehdotetut suunnitelmat - napsauta nähdäksesi suuremman kuvan

Näyttely on tarkoitus avata Aedes am Pfefferberg -galleriassa Berliinissä 22. maaliskuuta. Siinä on alkuperäisiä luonnoksia ja malleja sekä haastatteluja ja piirustuksia, jotka dokumentoivat Sizan elinikäisen kiehtovuuden muinaisessa palatsissa, joka on nimetty Unescon maailmanperintökohdeksi.

Saatuaan ensimmäisen kerran lapsena isänsä viereen, Siza sanoi, että "viehätti" rakennusta jo varhaisesta iästä lähtien. "Tulin takaisin useita kertoja, joskus Alhambran suurien asiantuntijoiden kanssa, jotka antoivat minun imeytyä sen historiaan", hän selitti.

Ehdotettu osa - napsauta nähdäksesi suuremman kuvan