Anonim

Studio Octopin Thames-kylpykonsepti muuttuu kelluviksi makean veden uima-altaiksi

Lontoon toimisto Studio Octopi on tarkistanut ehdotustaan ​​kelluvaan uima-altaaseen Thames-joessa, josta tulee kolmen makeanveden uima-altaanin ponttooni uudessa paikassa Temple-metroaseman vieressä.

Studio Octopin alkuperäinen Thames-kylpyehdotus sisälsi kelluvan uima-altaan, johon voisi sisältyä joen vuorovesi, joka on riittävän puhdas uimaan, kun Lontoon uusi jätevesitunneli - jota kutsutaan Super Viemäriksi - on saapunut vuonna 2023.

Ryhmä on kuitenkin nyt julkistanut suunnitelmat uima-altaalle, joka voi olla paikallaan paljon aikaisemmin, käyttämällä jokiveden sijasta joko makeaa tai kierrätettyä sadevettä.

Suunnittele - napsauta nähdäksesi suuremman kuvan

"Olemme hieman siirtäneet painopistettämme 20 vuoden ajan visiosta käytännöllisempään - miten voimme saada tämän asian lajiteltua lyhyellä aikavälillä", arkkitehti Chris Romer-Lee kertoi Dezeenille.

"Kestää kauan ennen kuin Thamesin vesi on riittävän puhdasta", hän lisäsi. "Joten nyt teemme yhteistyötä meriteknikko Beckett Rankinen kanssa kehittääksemme räätälöity ponttoni kolmesta uima-altaasta, joita ruokitaan makealla vedellä."

Valittiin uusi sijainti, koska laskuvedet alkuperäisellä paikalla Blackfriars-sillan vieressä tekisivät ponttonin kelluvan mahdotonta häiritsemättä joen pohjan ekologiaa.

"Valitsimme sivuston pohjoisrannalla, joka on yksi Lontoon joen unohdettuja osuuksia", selitti Romer-Lee, jonka aiemmat projektit Studio Octopin kanssa sisältävät kunnostetun amfiteatterin ja kulmaisen talon laajennuksen.

"Se on outo kaupunkitilanne, johon on kiinnitettävä huomiota", hän jatkoi.

"Mutta se on näkyvissä Blackfriars Bridgeltä, Waterloo Bridgeltä ja, jos niin tapahtuu, Heatherwick's Garden Bridgeltä. Noin 30 000 ihmisen odotetaan käyttävän sitä siltaa päivittäin. Olisi sääli nähdä heidän kaikkien menevän pohjoiseen Covent Gardeniin. Mitä? pohjoisrannasta? Eikö heille voida antaa syytä mennä sinne alas? "

Osa - napsauta nähdäksesi suuremman kuvan

Ponttonissa olisi kolme erillistä uima-allasta, joita tuettaisiin säteittäisillä varoilla, jotta vältetään kasaan muodostuva joen roskat kehän ympärille.