Anonim

AeroMobil-lentävän auton luojat ehdottavat tieliikenteen siirtämistä taivaalle

AeroMobil-nimisen lentävän auton luojat väittävät, että liikenneverkot ovat "kriisissä", ja ehdottavat, että mahdollinen ratkaisu voisi olla tieliikenteen siirtäminen taivaalle (+ elokuva).

AeroMobilin, joka toimii lentävän auton "esiprototyyppi", suunnittelijat väittävät, että ajoneuvo on "ihanteellinen ratkaisu" keskimatkan matkoille ja voisi tarjota ratkaisun ruuhka-ongelmiin, joihin tienkäyttäjät kohtaavat maailmanlaajuisesti.

"Suurin osa henkilökohtaisista kuljetusratkaisuista on kriisissä", AzerMobil-nimisen yhtiön toimitusjohtaja Juraj Vaculik kertoi Dezeenille. "Uskon, että jos voimme siirtää osan tieliikenteestä ilmalle, se voi tehdä henkilökohtaisista kuljetuksista tehokkaampia ja kestävämpiä."

"Lentävä auto on ihanteellinen ratkaisu jopa 700 km: n keskimatkaan", AeroMobilin teollisuussuunnittelija ja tekninen johtaja Stefan Klein kertoi Dezeenille. "Laskelmiemme mukaan ei ole parempaa tai tehokkaampaa ratkaisua ovelta ovelle -käyttöön."

Viimeisen 14 vuoden kehitystyössä AeroMobilin "esiprototyyppi", joka tunnetaan nimellä versio 2.5. testattiin teillä ja lennossa ensimmäistä kertaa viime vuoden lopulla. Auto pystyi nousemaan - saavuttaen 130 kilometrin tunnissa nopeuden - ennen kuin lensi lyhyen matkan ja laski onnistuneesti.

AeroMobil 2.5: n mallissa on sarja siipiä, jotka ulottuvat ulos auton korista poistumista varten. Potkurilla on takana lisähissi. Ajoneuvon iteraatio painaa 450 kiloa ja pystyy saavuttamaan yli 200 kilometrin tunnissa nopeuden. Suunnittelijoiden mukaan se pystyy lentämään 700 kilometrin etäisyydelle, kuluttaen 15 litraa polttoainetta tunnissa, ja on saanut lentokelpoisuustodistuksen Slovakiassa, jossa projekti perustuu.

Yhtiö aikoo esitellä julkisesti kahden matkustaja-ajoneuvon version 3.0 myöhemmin tänä vuonna Wienissä parannuksineen, mukaan lukien hiilirunko, hienostunut siipisuunnittelu ja uudistettu ajoneuvotietokone.

"Pystyimme siirtymään viime vuoden esiprototyypistä tähän versioon yhdeksän kuukauden aikana laajan digitaalisen prototyyppien ja aiempien konseptien ja esiprototyyppien laajan kokemuksen ansiosta", Juraj Vaculik kertoi. "Haluamme alkaa tehdä ennakkotilauksia lähitulevaisuudessa."

Vaculik kuvaili autoa "kokonaan uudeksi luokkaksi".

"Muutama asiantuntija kutsuu tätä luokkaa" kelvottaviksi lentokoneiksi ", yleisö haluaa kutsua sitä" lentäväksi autona ", Vaculik sanoi. "Itse asiassa se on uusi luokka, jolle meillä ei ehkä vielä ole nimeä."

Kleinin mukaan projektin innoittajina olivat edelläkävijä aviator Antoine de Exupéry ja tieteiskirjallisuuskirjailija Jules Verne, mutta ajoneuvo kohtaaisi todellisen maailman haasteet sääntelyelinten kanssa ennen kuin siitä voisi tulla todellisuutta.

"Kaksi erilaista auto- ja ilmailosuunnittelumaailman yhdistäminen on yksi suurimmista haasteista, mutta olemme varmoja, että tämä on ratkaistu prototyypillämme", Klein sanoi. "Seuraavat haasteet ovat pääosin sääntelyä, koska lentävälle autolle ei ole luokkaa."

Lue haastattelumme Stefan Kleinin ja Juraj Vaculkin kanssa AeroMobilista:

Tamlin Magee : Mikä inspiroi AeroMobilia?

Stefan Klein : Inspiraatio tuli itse lentämisestä. Se on kaunis yhdistelmä intohimoa, vapautta ja tekniikkaa. Kun puhun inspiraatiosta, mainitsen yleensä Jules Vernen, Saint Exuperyn tai professori Sekaninan, joka kirjoitti kirjan urheilukoneiden rakentamisesta Tšekissä. Omassa perheessäni oli myös paljon inspiraatiota. Isoisäni ja isäni olivat lentäjiä.

Juraj Vaculik : Ehkä suurin inspiraatio tuli vapaudesta lentää. Koko AeroMobil-projekti heijastaa kaikkia ilmailun ja autoteollisuuden dynaamisia muutoksia. Näemme yleisesti ottaen tukialojen äärimmäisen kehityksen - moottoreista hiilikappaleen osiin ja ohjausjärjestelmiin, mikä mahdollistaa autonomisen lennon ja ajamisen tulevaisuudessa.

Tamlin Magee: Kuinka kaukana olet vapauttamasta todellista autoa markkinoille?

Juraj Vaculik : Olemme juuri valmistaneet prototyyppimme AeroMobil 3.0: sta, joka sisältää täydellisen hiilen rungon, paremman siipien asennuksen ja täysin uutta avioniikkaa. Se näyttää todella kauniilta ja koko tiimimme on erittäin ylpeä. Pystyimme siirtymään viime vuoden esiprototyypistä 2.5 tähän versioon vain yhdeksässä kuukaudessa laajan digitaalisen prototyypin ja vanhojen kokemusten ansiosta aiemmista konsepteista ja esiprototyypeistä.

Esittelemme uuden prototyyppimme myöhemmin tänä vuonna Wienissä järjestetyn julkisen tapahtuman aikana ja haluamme alkaa tehdä ennakkotilauksia lähitulevaisuudessa.

Tamlin Magee : Voisitko puhua minulle AeroMobilin luomisprosessin kautta?

Stefan Klein : AeroMobilin kehittäminen luonnoksista viime vuoden esiprototyyppiin kesti 15 vuotta. Ennen 2.5-malliamme meillä oli useita konsepteja, yksi ilman siipien muuntamista ja toinen, joka muuttaa itsensä autosta tasoon ja päinvastoin. Viime vuonna sen jälkeen, kun esiteltiin SAE Aerotech -kongressissa Montrealissa, saimme paljon tunnustusta ja päätimme nopeuttaa tämän uuden prototyypin luomisprosessia.

AeroMobil 2.5 oli ajoneuvo, joka oli tarkoitettu lähinnä esineen ominaisuuksien tutkimiseen. Saavutimme vakaan lennon ja testasimme erittäin innovatiivista lentoonlähtömenetelmää. Tietysti lähitulevaisuudessa testaamme monia muita moottorin vaihtoehtoja, mukaan lukien hybridi, voimansiirto, siipiprofiilit parempien ominaisuuksien, nopeuden ja tehon saavuttamiseksi.

Juraj Vaculik : Päätehtävämme on kehittää todella integroitu ratkaisu henkilökohtaiseen kuljetukseen. AeroMobil lentävänä autona on vasta alku. Pitkällä aikavälillä nykyinen liikenneinfrastruktuuri ei pysy väestönkasvun ja kysynnän mukana. Suurin osa henkilökohtaisista kuljetusratkaisuista on kriisissä. Työmatkalaiset vangitaan liikenneruuhista. Useampien teiden rakentaminen tarkoittaa enemmän autoja. Seuraavan 20 vuoden aikana voidaan rakentaa enemmän autoja kuin autoteollisuuden 110-vuotisen historian aikana. Kaupunkien liikenneruuhkat ja ruuhkat aiheuttavat taloudellisia menetyksiä. Tilanne ei parane. Maailmanpankin mukaan kaupunkien odotetaan asettavan 5, 2 miljardia asukasta vuoteen 2050 mennessä. Suuremmissa kaupungeissa asuu vielä enemmän ihmisiä - Kiinassa vuoteen 2025 mennessä 221 kaupunkia, joissa on yli miljoona ihmistä, verrattuna nykyään 35 Eurooppaan.

Kaupallisen lentomatkailun alueella tilanne on hyvin samanlainen. Yli kaksi kertaa Kiinan väestö matkustaa lentoteitse vuosittain (2, 8 miljardia). Lähes neljäsosa kaikista lentojen tuloista viivästyy ja noin joka viidestoista lento peruutetaan. Kaupalliset lentokentät eivät pysy kysynnän mukana ja ovat heikentymässä.

Uskon, että jos voimme siirtää osan tieliikenteestä ilmaan, voimme tehdä henkilökohtaisista kuljetuksista tehokkaampia ja kestävämpiä.

Tamlin Magee : Ketä näet AeroMobil-asiakkaana?

Juraj Vaculik : Olemme luoneet laajan etenemissuunnitelman AeroMobilille. Ylellisyyttä lentävien superautojen rajoitetulle erälle tulee varhaisia. Odotamme myös kysyntää yksityiseltä ja virkistysyhteisöltä, joka tunnustaa ovelta ovelle -kuljetuksen edut. AeroMobilin avulla sinun ei tarvitse ripustaa lentokoneita.

Tamlin Magee : Miksi lentävä auto?

Stefan Klein : Kaiken kaikkiaan henkilökohtainen kuljetus on menettänyt tunteensa. Ei ole järkeä, että luksusauto on juuttunut liikenteeseen ja samaan aikaan 1. luokan lentolippu peruutetulle lennolle.

Lentävä auto on ihanteellinen ratkaisu keskimatkan matkoille jopa 700 km: iin. Laskelmiemme mukaan ovelta ovelle -käyttöön ei ole parempaa tai tehokkaampaa ratkaisua.

Kaksi erilaista auto- ja ilmailosuunnittelumaailman yhdistäminen on yksi suurimmista haasteista, mutta olemme varmoja, että tämä on ratkaistu prototyypillämme. Seuraavat haasteet ovat lähinnä sääntelyä, koska lentävälle autolle ei ole luokkaa.

Juraj Vaculik : Näemme AeroMobilin kokonaan uudena kategoriana, jolla on omat erikoisuutensa. Harvat asiantuntijat kutsuvat tätä luokkaa "kuljetettaviksi lentokoneiksi", yleisö haluaa kutsua sitä "lentäväksi autona". Itse asiassa se on uusi luokka, jolle meillä ei ehkä vielä ole nimeä. Tilanne on samanlainen kuin moottoripyöräluokassa, joka loi jonkin aikaa sitten ristin polkupyörän ja auton väliin. Nämä luokkakohtaiset erityispiirteet määräävät myös sen myyntiprosessin. Tarvitsemme alusta lähtien sekä lentokoneiden että autojen sertifikaatit, mutta tulevaisuudessa tarvitsemme uutta luokkaa koskevan lainsäädännön.