Anonim

"Teknologia lisää uskomattoman edun muotisuunnitteluun"

Muoti ja tekniikka: Dezeen puhuu muotimaailmaan uusille tekniikoille tutustuttaville suunnittelijoille suunnatun sarjan ensimmäisessä osassa arkkitehti Julia Körnerille siitä, kuinka 3D-skannauksen, mallinnuksen ja tulostamisen edistysaskeleet luovat "vallankumouksen räätälöityjen muotikappaleiden sisällä valmis käytettäväksi "(+ haastattelu + diaesitys).

Kolmiulotteisista painetuista vaatteista on tullut yleinen näky Haute Couture -kaduilla, kuten hollantilainen muotisuunnittelija Iris van Herpen.

Itävaltalainen arkkitehti Julia Körner, joka teki yhteistyötä Van Herpenin kanssa näistä digitaalisesti valmistetuista vaatteista, työskentelee nyt siirtääkseen tekniikka, jota käytetään kehitettävien vaatteiden luomiseen jokapäiväiseen vaatetuotantoon osana sitä, mitä hän kutsuu "jännittäviksi hetkiksi muodisuunnittelussa".

Hybridi Holism-mekko. Valokuva: Michel Zoeter

"Kehon skannaus ja 3D-mallinnustekniikat antavat sinun suunnitella kohti täydellistä istuvuutta. Pienillä muutoksilla koodissa voin luoda muunnelmia mukautuksista malliin", hän kertoi Dezeenille. "Tämä automatisoitu prosessi on vallankumous räätälöityihin muotikappaleisiin, jotka ovat valmis käytettäväksi."

Körner uskoo, että 3D-tulostimelle valmistettavien materiaalien ominaisuuksien kehitys, mukaan lukien suurempi joustavuus ja tiheyden vaihtelu, mahdollistaa käytännöllisempien vaatteiden valmistuksen - poistamalla digitaalisen valmistuksen Haute Couture -maailmasta ja tekemällä siitä käytettävämpi.

Hybridi Holism-mekko. Valokuva: Michel Zoeter

"Nyt kun materiaalit perivät tekstiiliominaisuuksia, uskon, että tekniikka tuo uskomattoman edun muotisuunnitteluun", Körner sanoi. "Nyt on mahdollista valmistaa vaatteita, jotka sopivat täydellisesti asentamatta."

Körner, amerikkalaisen arkkitehdin Greg Lynnin Suprastudion luennoitsija UCLA: lla, käyttää arkkitehtiteollisuuden tietokonemallinnusohjelmistoja luomaan 3D-muotisuunnitelmia, joita voidaan muokata ja mukauttaa räätälöityihin, mikä hänen mielestään voisi mullistaa vaatteiden ostamistavan.

"Tämä tarkoittaa, että jos sinulla on 3D-tiedosto muotivaatteesta, algoritmiin on tehtävä vain muutama muutos ja koko kappaleen malli, koko ja muoto muuttuvat muutamassa sekunnissa", Körner selitti.

Biopiraton mekko. Valokuvan on kirjoittanut Michel Zoeter

"Tämä parametrinen suunnitteluprosessi johtuu arkkitehtonisesta suunnittelusta ja mahdollistaa mittatilaustyönä massavalmistuksen, jolla on suuri vaikutus verkkokaupoihin ja koko muotiteollisuuteen."

Körnerin mukaan standardien ylläpitämiseksi ja rajojen jatkamiseksi on välttämätöntä kannustaa monialaista työtä "muodisuunnittelun, arkkitehtuurin ja teollisen suunnittelun lähentymisessä".

Biopiraton mekko. Valokuva: Michel Zoeter

Van Herpen, jonka yhteistyökumppaneiden joukossa ovat arkkitehti Daniel Widrig, MIT-professori Neri Oxman ja itse Körner, on rakentanut tietä muotiteollisuudelle omaksua ja kokeilemaan digitaalista valmistusta Haute Couture -kokoelmiensa - hybristisen holismin, jännitteen, erämaallisuuden ja viimeisimmän Bio - kautta. Pirac y.

"Erityisesti Haute Couturessa lisäaineiden valmistus oli läpimurto, koska Iris tekee yhteistyötä arkkitehtien kanssa, jotka tuovat tämän tekniikan hänen tieteenalaansa", sanoi Körner.

Mutta ennen materiaalien kokeilua tarvitaan lisää, ennen kuin painetusta tekstiilistä tulee vaatteita selässämme.

"Keskityn tällä hetkellä joustavan materiaalin integrointiin muotisuunnitteluun", Körner sanoi. "Pidän uutta materiaalia Polyjet Flex mielenkiintoisena, koska se perii saman tiheyden ja jäykkyyden saman materiaalin sisällä. Laskennallisesti voit hallita, minkä pinta-alueiden tulisi olla jäykempiä ja mitkä alueet tulisi olla joustavampia."

Jännitemekko. Valokuva: Michel Zoeter

Körner jatkaa yhteistyötä Van Herpenin kanssa integroidaksesi nämä uudet materiaalit muotisuunnitelmiinsa viimeisimmällä mallistoillaan, joka on debyytti suunnittelijan Pariisin muotinäyttelyssä tällä viikolla.

Lue koko haastattelu Julia Körnerin kanssa alla:

Dan Howarth: Mitä digitaalitekniikasta on toistaiseksi hyötynyt muotiteollisuudesta?

Julia Körner: Lisäaineiden valmistuksessa ei aseteta rajoja kolmiulotteisen suunnittelun geometrialle ja monimutkaisuudelle. Lisäaineiden valmistustekniikan materiaalitiede on edennyt viime vuosina. Minulla oli myös mahdollisuus tutustua uuteen joustavaan materiaaliin nimeltä TPU 92A-1 [3D-tulostusyritys] Materialize ja [hollantilainen muotisuunnittelija] Iris van Herpen. Nyt kun materiaalit perivät tekstiiliominaisuuksia, uskon, että tekniikka tuo uskomattoman edun muotisuunnitteluun. Varsinkin valmiina käytettäväksi, koska nyt on mahdollista valmistaa vaatteita, jotka sopivat täydellisesti asentamatta. Kehon skannaus ja 3D-mallinnustekniikat antavat mahdollisuuden suunnitella täydellistä istuvuutta ja pienin muutoksin koodissa voin luoda muunnelmia mukautuksista malliin. Tämä automatisoitu prosessi on vallankumous räätälöityihin muotikappaleisiin, jotka ovat valmiina käytettäväksi.

Jännitemekko. Valokuva: Michel Zoeter

Dan Howarth: Mitä uusia materiaaleja ja prosesseja on jo onnistuneesti integroitu muotiin?

Julia Körner: Hybrid Holism 3D-painettuihin mekkoihin [suunnitellut Van Herpen] vuonna 2012 käytimme tekniikkaa, jota kutsutaan stereolitografiaksi. Raaka-aineesta ilmeni hunajanvärinen puolikirkkainen rakenne.

"Geometria rakennetaan viipaleiksi viipaleiksi alhaalta ylöspäin nestemäisen polymeerin astiassa, joka kovettuu, kun isku kohdistuu lasersäteeseen. Materiaalia varten se alkoi vuonna 1990 RP-tekniikan stereolitografialla. Stereolitografia on nyt yksi eniten käytettyjä. nopea prototyyppitekniikka muovimalleille ja edelleen ydinprosessi Materialize-pikaprototyyppimyymälässä. "

Jännite- ja biopiraattisissa 3D-painotuotteissa käytetään materiaalia, jonka nimi on TPU 92A-1, ja 3D-tulostusprosessia kutsutaan lasersintraukseksi. Tämä on jauhepohjainen painotekniikka ja mahdollistaa materiaalin joustavuuden, joka toimii melkein kuin tekstiilimateriaali. Voltage-mekko oli ensimmäinen muotipala, joka on koskaan painettu joustavalla materiaalilla vuonna 2013.

Dan Howarth: Mitkä ovat tärkeimmät digitaalitekniikat, joita nykyään käytetään muodissa?

Julia Körner: Parametriset mallinnusohjelmistot, joiden avulla voit suunnitella monimutkaisia ​​matemaattisia komentosarjoja sisältäviä algoritmeja, sekä monikulmion mallintamisohjelmat, jotka sallivat orgaanisen suunnittelun. Nämä digitaalitekniikat ovat erittäin hyödyllisiä digitaalisten valmistusprosessien, kuten lisäaineiden valmistuksen, kannalta.

Jännitemekko. Valokuva Boy Kortekaas

Dan Howarth: Mitä tekniikoita olet käyttänyt omassa työssäsi ja miksi?

Julia Körner: Asiantuntemukseni kattaa useimmat digitaaliset valmistustekniikat, joita käytetään nykyisissä suunnitteluprosesseissa. Työskentelen tieteidenvälisessä lähestymistavassa, joka erottaa itseni muista teollisuuden henkilöistä, työni on muodisuunnittelun, arkkitehtuurin ja teollisen suunnittelun lähentymisessä - toteutettu innovatiivisella ja älykkäällä lisäaineiden valmistuksen (3D-tulostus) ja robotiikan käytöllä. . Teokseni on ollut esillä Venetsian biennaalissa, Pariisin Haute Couturessa ja instituutioissa, kuten FRAC ja Chicagon taidemuseo muutamia mainitakseni. Näissä digitaalitekniikoissa tutustun huipputeknisiin tekniikoihin ja ohjelmistotyökaluihin digitaalisen käsityön suunnitteluprosesseissa.

Dan Howarth: Kuinka nykyisiä tekniikoita voidaan kehittää niiden sopivuuden parantamiseksi muotiin?

Julia Körner: Kun materiaalitiede edistyy ja pystymme tulostamaan tekstiilikuiduilla ja kun materiaaleilla on samanlainen tekstiiliominaisuudet, uskon, että tekniikka lisää uskomattoman edun muotisuunnitteluun.

Dan Howarth: Kuinka digitaalitekniikka hyödyttää muotiteollisuutta lähitulevaisuudessa?

Julia Körner: Yksi iso kysymys, jota kysyn jatkuvasti itseltäni: kuka kuratoi digitaalisen muotisuunnittelun laatua? Tästä päivästä lähtien on varmasti 3D-ohjelmistojen käytön asiantuntijat ja kokemus 3D-tulostusprosesseista. Kun tämä tieto on yhdistetty vaatteen rakenteelliseen suorituskykyyn yhdessä perinteisen muotiasiantuntemuksen kanssa, on olemassa laatupotentiaalia!

Kosminen lehti. Valokuva: Ross Lovegrove Studio London

Dan Howarth: Kuinka kehittyvä tekniikka auttaa vaatteita ja asusteita integroitumaan paremmin / paremmin vartaloon?

Julia Körner: Digitaalisesti muotoillut muotipalat voidaan räätälöidä sekä mukauttaa yksilöittäin. Tämä tarkoittaa, että jos sinulla on 3D-tiedosto muotivaatteesta, algoritmiin on tehtävä vain muutama muutos ja koko kappaleen malli, koko ja muoto muuttuvat muutamassa sekunnissa. Tämä parametrinen suunnitteluprosessi perustuu arkkitehtisuunnitteluun ja mahdollistaa mukautetun massavalmistuksen, jolla on suuri vaikutus verkkokaupoihin ja koko muotiteollisuuteen.

Dan Howarth: Millaista kehitystä työskentelet tällä siltateknologialla ja muodilla?

Julia Körner: Tällä hetkellä keskityn joustavan materiaalin integrointiin muotisuunnitteluun. Pidän uutta materiaalia Polyjet Flex mielenkiintoisena, koska se perii eri tiheydet ja jäykkyydet samassa materiaalissa. Laskennallisesti voit hallita, minkä pinta-alojen tulisi olla jäykempiä ja minkä pinta-alojen tulisi olla joustavampia. Lisäksi tutkin, kuinka sama rakennekäyttäytyminen voidaan saavuttaa geometrian variaatioilla.

Julia Körner. Kuva kohteliaasti Aatelier

Dan Howarth: Kuka muu on edelläkävijä muodoissa ja tekniikassa?

Julia Körner: Erityisesti haluaisin mainita Iris van Herpenin, nuorimman Haute Couture -jäsenen ja hollantilaisen muotisuunnittelijan, jonka kanssa olen tehnyt yhteistyötä viime vuosina. Minusta on loistavaa, että hän tekee yhteistyötä eri alojen nuorten arkkitehtien kanssa, jotka ovat niin erinomaisia ​​tutkiessaan muotisuunnittelun digitaalisia rajoja.

Minua inspiroivat kollegani Daniel Widrig ja Neri Oxman, jotka molemmat ovat saaneet myös arkkitehtonisen taustan ja ovat myös aiemmin tehneet yhteistyötä Iriksen kanssa. Monimutkaisten digitaalisten kolmiulotteisten geometrioiden luomiseksi ei tarvitse olla vain uskomattoman 3D-mallinntajan, vaan myös ymmärtää rakenteellista eheyttä, mikä on todella tärkeätä koko tämän monimutkaisen digitaalisen suunnitteluprosessin ajan. Matemaattisten algoritmien, materiaalikäyttäytymisen logiikan ja esteettisen yhdistelmän avulla voimme luoda nämä monimutkaiset 3D-rakenteet.