Anonim

Uudet lehdet: "Se on loistavasti yksimielinen"

Osana sarjojamme, jotka käsittelevät uusia painettuja aikakauslehtiä, jotka pyrkivät suuntaamaan verkkosuunnittelun journalismia, Dezeen puhui Modern Design Review -toimittajan Laura Houseleylle edistyksestä, joka johtuu hitaammasta julkaisutoiminnasta ja keskittymisestä yhdelle muotoiluteollisuuden näkökulmalle (+ haastattelu + diaesitys).

Modern Design Review on puolivuosittain julkaistava julkaisu, jonka on muokannut taustalehden entinen suunnittelutoimistaja Laura Houseley ja toimittaja, jolla on yli 15 vuoden kokemus ja jonka on suunnitellut Lontoon studio Graphic Thought Facility.

Houseley perusti lehden työskennellessään muotilehtien Arena Homme + ja Pop kanssa ja "jatkuvasti yllättyneenä ja ilahtuneena" tavasta, jolla he tulkitsivat suunnittelijoiden työtä uudelleen.

"Tapa, jolla he tulkitsisivat tarinaa, on uskomattoman luova, ja mielestäni niin ei ole tapahtunut muotoilu journalismissa", hän selitti. "Ajatus siitä, että voit olla luovempi, voit kokeilla ja tulkita joitain näistä upeasti luovista tuotteista ja ihmisistä, tuotemerkeistä ja asioista, oli minulle mielenkiintoinen."

"Suunnittelu on jo pitkään ollut melko suoraviivaista journalismin alaa, ja mielestäni on paljon mahdollisuuksia sopia itse teollisuuden luovuuteen sen raportoinnissa", Houseley sanoi.

Modern Design Review on yksi monista uusista painotuista julkaisuista, jotka julkaistiin Isossa-Britanniassa tänä vuonna, huolimatta suunnitteluuutisia ja uusien tuotteiden lanseerauksia jatkuvasti kasvattavista verkkosivustoista.

Heidän joukossa on kaksi muuta puolivuosittain julkaistavaa julkaisua: Dirty Furniture, jonka on perustanut entinen Icon-suunnittelutoimistaja Anna Bates ja joka keskittyy kotitaloustuotteiden kritiikkiin, ja muotoilumessuihin suuntautunut Fiera, jonka on perustanut muotoilubloggaaja Katie Treggiden.

Mutta Houseley uskoo, että niche-julkaisuissa on vielä tilaa.

"Suunnitteluteollisuuden kasvaessa, koon ja vaikutusvallan kasvaessa, joten mahdollisuudet peittää sitä eri tavoin avautuvat. Erilaisia ​​esityslistoja sisältäville designlehdille on runsaasti tilaa", hän sanoi.

"Moderni suunnittelukatsaus kattaa kaiken, mikä mielestämme on mielenkiintoista ja asiaankuuluvaa, ilman että se rasittaa sitä matkalaukkua, jonka on sisällettävä monenlaisia ​​aiheita. Se on loistavasti yksisuuntainen, mutta antaa alkuperäisen ja huomaavaisen sisällön"

Lehti, joka julkaisi ensimmäisen numeronsa aiemmin tänä vuonna ja lokakuussa ilmestyvän numeron kaksi, keskittyy melkein kokonaan tuote- ja huonekalusuunnitteluun.

"Suunnittelu on tällä hetkellä valtava ja laaja-alainen aihe, mutta en todellakaan yritä kattaa kaikkia näitä asioita", sanoi Houseley. "Ajatuksena on poimia teemoista, suuntauksista ja tunneista, jotka ovat tällä hetkellä olemassa, ja rifferata niihin, sen sijaan, että seurata uutisia orjallisesti."

"Suunnittelun laajuus tarkoittaa sitä, että on mahdollista keskittyä siihen yhdestä näkökulmasta ja olla silti valtava määrä kommunikoimaan", hän lisäsi. "Koska kapealla tavalla aikakauslehti keskittyy, se antaa meille mahdollisuuden maistaa aiheemme."

Suunnittelijat ovat tulossa taitavammalla tavalla esittäessään töitään. Useista on tullut omia kustantajia blogoiden ja räätälöityjen julkaisujen kautta. Mutta aikakauslehdillä on edelleen kuraattorin rooli Houseleyn mukaan.

Hän sanoi, että aikakauslehti hyödyntäisi suunnittelijoiden luovuutta kutsumalla heitä osallistuneiksi ja tekisi suunnittelusta helpompaa käyttää sitä "kirjallisen" lähestymistapansa avulla, alaviitteinä ja reunusluetteloina.

"Olemme kiinnostuneita työskentelemään valokuvaajien kanssa, jotka eivät yleensä kuvaa kuvaa muotoilusta, ja ihmisten kanssa, jotka eivät yleensä kirjoita suunnittelusta. Olemme myös kiinnostuneita saamaan mukaan joitain suunnittelijoita, jotka ovat erittäin luovia", sanoi Houseley.

"Suunnittelijat työskentelevät niin monilla eri tasoilla, että kyseessä on hyvin harvoin tuotteen tuottaminen. He kommunikoivat, ovat kommunikaattoreita, se on osa mitä he tekevät, joten toivon, että muotoilutoimittajien ja suunnittelijoiden välillä on onnellinen unioni."

Modern Design Review -julkaisun kansi

Lue muokattu ote Laura Houseleyn haastattelusta:

Marcus Fairs: Joten ensin kerro meille kuka olet.

Laura Houseley: Nimeni on Laura Houseley, aikaisemmin Wallpaper-lehden suunnittelutoimisto ja sitten freelance-suunnittelutoimittaja, joka työskentelee esimerkiksi Arena Homme +: n ja Popin kaltaisille ihmisille ja myös suunnittelukonsultti, työskenteleen sellaisten ihmisten kuten Established & Sons ja Tom Dixon, toinen maa ja J Hill Standard äskettäin.

Marcus Messut: Ja olet julkaissut tämän uuden painetun lehden. Kerro meille, mitä sitä kutsutaan ja mikä koko sen taustalla oleva filosofia on.

Laura Houseley: Sen nimi on Modern Design Review, se on puolivuosittain. Teen sen graafisen ajattelun avulla. Sen takana on vain tehdä todella kaunis, paperilla suunniteltu julkaisu, joka on ollut pitkään kunnianhimoinen tavoite, ja mielestäni on oikea aika tehdä se nyt.

Marcus Messut: Muutaman viime vuoden aikana muotoilutoimittavuus on siirtynyt painotuotteista Internetiin, mutta näyttää siltä, ​​että nyt on muutettu toisinpäin. Siellä on paljon uusia muotoilunimikkeitä. Miksi luulet sen olevan?

Laura Houseley: Mielestäni kaikilla luovilla aloilla on kiinnostusta kauniista lehdistä. Itse suunnittelu on niin laaja kurinalaisuus ja se on niin upea luova paikka olla tällä hetkellä - siellä on tilaa myös uusille lehdille ja uusille tavoille suunnittelun peittämiselle. Suunnittelu on jo pitkään ollut melko suoraviivainen journalismin alue, ja mielestäni on paljon mahdollisuuksia sovittaa alan itsensä luovuus ilmoittamalla siitä.

Marcus Fairs: Joten miten teet sen lehdessäsi? Mitä siinä on erilaista?

Laura Houseley: Ajatuksena on poimia teemoista, suuntauksista ja tunneista, jotka ovat tällä hetkellä ympärillä, ja rifferata niihin, sen sijaan, että seurata uutisia orjuasti. Haluan lehden olevan myös kaunis esine itsessään. Se on tiukasti muokattu asia, ja sisustamme hienostuneesti melko paljon, joten siellä on kauniita valokuvia ja jotkut löysät säikeet, jotka kulkevat myös koko lehdessä.

Marcus Fairs: Se on muotoilulehti, mutta mikä on suunnittelu sinulle? Mitä se kattaa?

Laura Houseley: Olemme erityisen kiinnostuneita tuotteiden ja huonekalujen suunnittelusta. Olen täysin selvä, että se on kiinnostuksen kohteemme. Toimeksianto ei oikeastaan ​​kata arkkitehtuuria, sisustusta tai elämäntapaa, mitä mielestäni monet muut muotoilevät lehdet tekevät. Suunnittelu on tällä hetkellä valtava ja laaja-alainen aihe, mutta en todellakaan yritä kattaa kaikkia näitä asioita. Suunnittelu tarkoittaa jotain paljon kokonaisvaltaisempaa kuin se kymmenen vuotta sitten.

Marcus Messut: Millä tavalla?

Laura Houseley: Se mitä ymmärrämme "muotoiluksi" olemaan, on laajentunut huomattavasti, vaikka paljon siitä, mielestäni, liittyy havaintoon ja tietoisuuteen - esimerkiksi "suunnittelumõttelu" ja "palvelumuotoilu" ovat aina olleet olemassa; vaikka näitä tehtäviä suorittavia ihmisiä ei ehkä olekaan kutsuttu suunnittelijoiksi. Suunnittelun laajuus tarkoittaa sitä, että on mahdollista keskittyä siihen yhdestä näkökulmasta ja olla silti valtava määrä kommunikoimaan. Koska markkinarako antaa aikakauslehdelle keskittymisen, se antaa meille mahdollisuuden nauttia aiheemme.

Moderni muotoilukatsaus kattaa kaiken, mikä mielestämme on mielenkiintoista ja asiaankuuluvaa, ilman että se rasittaa sitä matkalaukkaa, jonka on sisällettävä lukuisia aiheita. Se on loistavasti yksimielinen, mutta antaa alkuperäisen ja huomaavaisen sisällön. Suunnittelualan kasvaessa, koon ja vaikutusvallan myötä mahdollisuudet peittää sitä eri tavoin avautuvat. Eri esityslistoilla varustetuille suunnittelulehdille on runsaasti tilaa.

Marcus Fairs: Joten kuka on tämän lehden yleisö?

Laura Houseley: Jokainen, joka on kiinnostunut suunnittelusta, mutta toivon, että vetoaa myös muiden luovien alojen ihmisiin. Ajatuksena on, että edustamme aihetta melko kauniilla ja kiinnostavalla tavalla, ja toivon, että aikakauslehti on ilo lukea ihmisille, jotka eivät välttämättä työskentele muotoiluteollisuudessa.

Marcus Messut: Ja onko tämä eräänlainen harrastusprojekti vai onko se sinulle kovamainen yritystoiminta?

Laura Houseley: Et voi tehdä tällaista projektia, jos et rakastanut sen tekemistä ja jos et rakastanut aihetta, joten siihen on varmasti henkilökohtainen puoli. Mutta ammatillisesti mielestäni se on kannattava liiketoimintavaihtoehto, muuten en olisi aloittanut sitä.

Marcus Messut: Kuinka monta kopiota tulostat ja mistä ihmiset löytävät sen?

Laura Houseley: 4500 ensimmäisessä painosjulkaisussa, ja sitä jakaa COMAG, joten levitys on melko merkittävä. Se on paikoissa, joissa voit odottaa sen olevan; Joitakin suunnittelumyymälöitä ja sitten uutistoimia niin Euroopassa kuin Amerikassakin. Monocle varastoi sen myös, joten se tulee olemaan myös heidän myymälöissään Hongkongissa, Tokiossa, New Yorkissa ja Lontoossa.

Marcus Messut: Ja mikä on mielipiteesi siitä, kuinka muotoilutoimitus on muuttunut viimeisen vuosikymmenen aikana, etenkin Internetin vaikutus?

Laura Houseley: En usko, että muotoilu journalismi itsessään on muuttunut ollenkaan. Ajoneuvot, sen alustat ovat muuttuneet. Se on niin yksinkertaista.

Yksi asioista, jotka inspiroivat minua ennen tämän julkaisun tekemistä, oli, että tein töitä Homme +: lle ja Pop: lle ja minulla oli pieni käsitys muotitoimitustoiminnasta. Olin jatkuvasti yllättynyt ja ilahtunut siitä, miten muoti journalismi ottaa tarinan tai trendin ja tulkitsee sen yleisölle ja he tekevät sen lukemattomalla tavalla. Kaikilla eri julkaisuilla on oma hahmonsa ja oma persoonallisuutensa. Tapa, jolla he tulkitsisivat tarinaa, on uskomattoman luova, ja mielestäni niin ei ole tapahtunut muotoilu journalismissa, joka on pysynyt melko suorana tarinan esittämisen tapaan. Ajatus siitä, että voit olla luovempi, voit kokeilla ja tulkita joitain näistä upeasti luovista tuotteista ja ihmisistä, tuotemerkeistä ja asioista, oli minulle kiinnostava.

Marcus Messut: Kuinka olet yrittänyt tehdä tämän Modern Design Review -sivustolla?

Laura Houseley: Olemme kiinnostuneita työskentelemään valokuvaajien kanssa, jotka eivät normaalisti kuvaa kuvaa ja ihmisten, jotka eivät ehkä kirjoita suunnittelusta yleensä. Olemme myös kiinnostuneita saamaan mukaan joitain suunnittelijoita, jotka ovat erittäin luovia. Meillä on joku Daniel Rybakkenin kaltainen, joka esittelee oman teoksensa niin kauniilla tavoilla, että on hyvin luonnollista ohjata omaa ampua.

Mielestäni sen todellinen muotoilu on huomionarvoista; se on vain kaksi osaa. Otin uutisosaston pois tarkoituksenmukaisesti, melko symbolisesti, koska en halua jahdata uutisia. Sinun kaltaiset ihmiset tekevät niin hyvin, että minua tai tällaista julkaisua ei tarvitse edes viihdyttää ajatuksesta, että voisimme kilpailla sen kanssa, mikä on mielestäni myös varsin virkistävää.

Siihen on myös paljon kirjaisia ​​piirteitä. Meillä on alaviitteitä, reunassa on vähän huomautuksia - ajatuksena on, että annamme aikakauslehdelle jonkin verran pitkäikäisyyttä. Sen on oltava uutiskirjeessä kuusi kuukautta, joten haluan sen tuntuvan merkittävänä tarjouksena.

Marcus Fairs: Joten miksi ei julkaista kirjaa?

Laura Houseley: En ole koskaan pitänyt kirjaa mieluummin kuin lehteä. Oletan ensinnäkin, että Modern Design Review -yrityksen tekeminen merkitsi minulle ”kutinan raapimista” - halusin peittää modernin suunnittelun tavalla, johon kukaan muu ei ollut tilannut minua. Kirja ei yksinkertaisesti olisi tyytyväinen siihen kutinaan. Vaikka kirjat ja lehdet voivat olla luonteeltaan ja sisällöltään läheisiä, lehdellä on silti oma selkeä tarkoitus ja luonne, jota kirja vain ei täytä. Lehti on kuin jatkuva keskustelu; se on kehittyvä, osuva ja reagoiva asia, ja nautin siitä todella. Se ei tarkoita, että MDR ei välttämättä johda kirjaprojekteihin, toivon todella.

Marcus Messut: Onko sinulla verkkosivusto ja kuinka tärkeä se on?

Laura Houseley: Kyllä, ja se on erittäin tärkeää. On todella mielenkiintoista, kuinka monet ihmiset kysyvät minulta verkkosivustolta ennen paperilehteä. Halusin luoda paperilehden, koska se on mitä teen. Se on käsityöni, joten minusta oli ilo ja mielestäni on olemassa asioita, joita voit tehdä paperilla aikakauslehdessä ja joita et voi tehdä verkossa, ja minä nautin niistä. Voit hallita paljon sitä, mitä lukija näkee ja milloin hän näkee sen, kuinka nopeasti he näkevät sen ja kuinka kauan he näkevät sen.

Mutta sitten verkossa tehdään muita asioita erittäin hyvin, ja Modern Design Review -verkkosivustolla on pääosin elokuva, kuratoimme alkuperäistä elokuvaa. Mutta jälleen kerran se on tiukka muokkaus, se on rauhallinen.

Marcus Messut: Luuletko, että toimittajia on elpynyt itsenäisesti luovina mielissä?