Anonim

Dorte Mandrupin valmistunut hiekkadyynien inspiroima päiväkoti ruotsalaisen rannan vieressä

Dorte Mandrup Arkitekter on suunnitellut tämän Rannan rannalla sijaitsevan lastentarhan, jossa on rosoinen puumainen muoto, joka on tarkoitettu muistuttamaan hiekkadyyniä (+ diaesitys).

Kööpenhaminassa sijaitsevalle Dorte Mandrupille annettiin tehtäväksi Råå-päivähoitokeskuksen perustaminen Råå-kalastuskylän rantaviivalle, joka sijaitsee meren ja Råån-joen suun välissä Etelä-Ruotsissa.

525 neliömetrin suuruinen rakennus sijaitsee ruoholaastalla vanhan koulurakennuksen edessä, jossa on valkoinen sulatettu julkisivu ja oranssisävyiset kattotiilet.

Keskus vastaanottaa lapsia neljään eri ikäryhmään ja kukin on sijoitettu erillisen pääty alla. Kaksi vettä kohti ja kaksi osoittavat kohti alkuperäistä koulumajaa.

Puuseinän verhoillut kattorakennukset ulottuvat neljän reunan välisiin tiloihin ja luovat viistot pinnat, joita arkkitehdit vertaavat hiekkarannasemaan.

"Rakennus perustuu ympäröivään maisemaan, jossa on tasaiset, hieman viistot dyynit ja pienten kalastajien talojen tyypillinen tyyppi", he selittivät.

Nämä kaltevat pinnat luovat myös vaikutelman, että yksikerroksinen rakennus nousee maasta.

Koko ulkopinta on peitetty pitkillä monisävyisillä puukuiduilla, mikä luo haalistua.

Matalat askelmat kulkevat varovasti kaltevan katon reunoja ylöspäin, kun taas lasin kolmionmuodot muodostavat ikkunat, jotka seuraavat seinien ja katon kulmia.

"Julkisivun ja katon suuret ikkunat luovat tiiviin yhteyden mereen ja ympäröivään maisemaan ja tarjoavat ihanteelliset päivänvalosuhteet ympäri vuoden", arkkitehdit sanoivat.

Rakennuksen takana on leikkipaikka, joka on suojattu merituulen takana vanhojen ja uusien koulujen välillä, joita yhdistää viereinen käytävä.

Suorakulmaiset ja pyöreät hiekkalaatikat, joissa on puureunus, upotetaan leikkipaikkaan, kun taas rakennuksen edessä oleva maa-alue on istutettu rannikkoalueelle alkuperäiskansojen kasvien kanssa.

Lastekodin huoneet on jaettu vaneri kirjahyllyillä. Hyllyt on varustettu lasilevyillä, jotta saadaan aikaan käytävältä näkyvä näyttöalue.

"Ne luovat sujuvan tilallisen kokemuksen, johdonmukaisuuden ja läpinäkyvyyden koko laitoksen läpi", arkkitehdit sanoi.

Huoneissa on valkoiset seinät, vaaleanvihreä lattia ja vaaleat puukalusteet. Yhden säilytystilan takana olevaan seinämään on rakennettu leikkimökki, johon pääsee leveillä puisilla tikkaoilla, joilla on ohuet, neliöleikatut rungot, jotka nousevat seinässä olevaan nurkkaan.