Anonim

Moshe Safdien valtava kasvihuone Singaporen Changin lentokentälle on käynnissä

Uutiset: Arkkitehti Moshe Safdien Jewel Changin lentokentälle on aloitettu työ, jonka tavoitteena on "keksiä uudestaan ​​lentoasemien perusta" luomalla jaettu julkinen tila lasikupolin alle massiivisen vesiputouksen ja puutarhan keskellä.

Safdie Architectsin 134 000 neliömetrin lisäys Singaporen päälentoasemalle yhdistää vähittäiskaupan, vapaa-ajan ja viihdemahdollisuuksien puutarhoihin, jotta luodaan sekä julkinen tila paikallisille asukkaille että laitos lentokentän kautta kulkeville matkustajille.

40 metrin korkea vesiputous - jota kutsutaan sateen pyörremyrskyksi - kaatuu alas lasikuvun katon pyöreästä aukosta. Sitä yhdistää "sisämaisema" puista ja pensaista, nimeltään Forest Valley, johon sisältyy kävelyreittejä kävijöille.

Sadevesi kerätään vesiputouksen kautta ja käytetään uudelleen rakennukseen, ja yöllä se on taustana valolle ja äänelle, jota ruokailijat voivat katsella näkymistä ravintolaterassilta.

"Tämä projekti määrittelee uudelleen ja keksii uudelleen lentoasemien kysymykset", sanoi Bostoniin sijoittautunut arkkitehti.

"Jewel Changin lentokentän edustama uusi paradigma on luoda monipuolinen ja mielekäs kohtauspaikka, joka toimii porttina kaupunkiin ja maahan, ja täydentää kauppaa ja palveluja mielenkiintoilla ja puutarhoilla matkustajille, lentokentän työntekijöille ja koko kaupungille."

"Tavoitteenamme oli yhdistää elinvoimaisen kauppapaikan ja suuren kaupunkipuiston kaksinaisuus rinnakkain ainutlaatuisella ja kiehtovalla kokemuksella", hän lisäsi.

"Perinteisen ostoskeskuksen komponentti yhdistetään luonteen, kulttuurin, koulutuksen ja virkistyskokemuksen kanssa, ja tavoitteena on tarjota kohottava kokemus. Piirrämällä sekä vierailijoita että paikallisia asukkaita, pyrimme luomaan paikan, jossa Singaporen ihmiset ovat vuorovaikutuksessa. maailman ihmisten kanssa. "

Rakennuksen muodon odotetaan palvelevan kahta tarkoitusta - luomalla vesiputoukselle luonnollisen tarkennuspisteen ja tarjoamalla rakenteellista lujuutta teräkseen kehystettyjen lasilevyjen "herkempään" hilavaikutukseen. Safdie suunnitteli tämän estetiikan "lasin viherhuoneiden perinteeseen".

Puumaiset sarakkeet järjestetään renkaaseen kattopuutarhan reunan ympärille, nimeltään Canopy Park, lisätuen tarjoamiseksi katolle. Tämä tila on suunniteltu yhteistyössä PWP maisema-arkkitehtuurin kanssa.

"Riippuva kattokaaret katetun atriumin yli, joka on yhdistetty useilla tasoilla ympäröiviin vähittäiskaupan kerroksiin", selitti arkkitehti.

Reitti uuteen rakennukseen lepää nykyisen lentokentän, joka käsittelee yli 53 miljoonaa matkustajaa vuodessa, kolmen terminaalin takana. Se yhdistyy terminaaliin 1 laajentamalla olemassa olevaa saapumisaalia ja terminaaleihin 2 ja 3 uusien jalkakäytävien kautta.

Projektin on tarkoitus saada päätökseen - Safdien kolmas lentokenttärakennus Israelin Ben Gurionin kansainvälisen lentokentän ja Toronton Lester B. Pearsonin kansainvälisen lentokentän terminaalin 1 jälkeen - vuoden 2018 lopulla.

Singaporesta on tullut yhä tärkeämpi markkinat Safdielle, joka on työskennellyt kaupunginvaltiossa yli kaksi vuosikymmentä. Arkkitehdin Marina Bay Sands -hotellikokonaisuudesta, joka avattiin vuonna 2011, on tullut ikoni Singaporen ranta-alueella.

Asemapiirros

Puhuessaan Dezeenin kanssa maailman arkkitehtuurifestivaalilla Singaporessa lokakuussa, Safdie kertoi, että Marina Bay Sands oli avannut itämarkkinat yritykselleen, jonka nykyisiin hankkeisiin kuuluu 38-kerroksinen korkean tiheyden asuntohanke Singaporessa nimeltään Sky Habitat ja 900 000 neliökehitys Chongqingissa, Kiinassa. "Se on todella laittanut meidät Aasiaan kartalle, mikä on varmaa", hän sanoi.