Anonim

De Smet Vermeulenin puutarhalisäosa istuu hedelmätarhan reunalla

Belgialainen studio De Smet Vermeulen Architecten suunnitteli tämän kulmikkaan puukalustetun mökin luodakseen musiikkihuoneen yli kymmenen vuotta sitten suunnitellun talon puutarhaan lähellä Sint-Martens-Latemin kylää (+ diaesitys).

De Smet Vermeulen Architecten valmisti Braeckman-Staels -kiinteistön vuonna 2000, ja omistajat kysyivät sitä myöhemmin työskentelemään lisärakennuksessa, joka sijaitsee hedelmätarhan reunalla aivan sen ulkopuolella.

Uudessa rakennuksessa on työkalutila, kananliha, työpaja ja musiikkitila, jossa yksi asiakkaan lapsista voi harjoitella bändinsä kanssa.

Alkuperäisen talon ulkonäkö viittaa amerikkalaisiin maatiloihin. Arkkitehtien mukaan sen leikkaavat kaltevat pinnat olivat reaktio faen-vernacular -arkkitehtuurin runsauden suhteen tällä Belgian Flanderin alueen osalla.

Uusi rakenne jakaa visuaaliset elementit päärakennuksen kanssa, mukaan lukien sen kulmamuodon ja samanlaisen materiaalivalikoiman, mutta tiettyjä yksityiskohtia on muutettu antamaan jokaiselle rakennukselle erillinen luonne.

"Mökki suunniteltiin siten, että sillä olisi sama yleinen henki kuin talolla, ilman että se olisi tyylin mukainen", arkkitehti Paul Vermeulen kertoi Dezeenille.

"Kuten maatilan rakennukset, myös kaikki niistä on rakennettu vallitsevien käytännön näkökohtien mukaisesti, mutta noudattaen yleistä ajatusta siitä."

Tiilinen sokkeli tukee puurakennettua rakennetta, joka on päällystetty puulevyihin talon verhouksen aikaansaamiseksi.

Vaikka talon ulkopinta on maalattu ja sen sisäpuusepät ovat käsittelemättömiä, mökissä on käytetty käänteistä lähestymistapaa.

Talon kevyesti kulmapinnat kaikuva vino kattoviiva huipentuu terassin yläpuolella olevaan terävään ulkonemaan, jota voidaan käyttää ulkoisena työtilana työkalusuojattujen ovien vieressä.

Rakenteen takana aallotettu teräskatto taittuu ulos ulokeosan yläpuolelle, joka tarjoaa suojatun juhan perheen kanoille.

Pystysuorat pinnat rakennuksen molemmilla puolilla on maalattu punaiseksi vastakkaisiksi puulaudoille ja luovat yhteyden päärakennuksen sävyyn.

Jokaiseen mökin huoneeseen pääsee omalla sisäänkäynnillä. Tätä erotusta vahvistaa sisäisten kytkentätilojen puute.

Yksi sisäänkäynnistä johtaa portaisiin, jotka nousevat harrastehuoneeseen, jonka suuri ikkuna on asetettu kaltevaan seinään. Toinen ovista tarjoaa pääsyn betonivuorattuun kellariin, jota käytetään äänieristettynä musiikkitilana.