Anonim

Wilkinson King Architectsin Sussex-talossa on seetripäällysteiset seinät ja harjakatto

Tässä Lontoon firman Wilkinson King Architects Englannin maaseudulla sijaitsevassa talossa on punainen setriverhous ja taitettu katto, joka on suunniteltu herättämään kukkuloiden linjaa horisontissa (+ diaesitys).

Kiinteistö tarjoaa lontoolaisille omistajilleen vetäytymisen Sussexin kreivikunnan South Downs -alueella, ja Wilkinson King Architects suunnitteli sen viittaamaan luonnonmuotoihinsa ja muotoihin.

"Asiakkaat olivat intohimoisia luomaan nykyaikaisen rakennuksen, joka todella kiinnittyy maaseutumaisemaan ja reagoi siihen, käyttämällä materiaaleja, jotka ovat luonnollisia ja istuvat tässä yhteydessä hyvin", arkkitehti Julian King kertoi Dezeenille.

Talo korvaa 1950-luvun mökin 12 hehtaarin alueella. Sitä reunustaa muodollinen puutarha toisella puolella ja villi kukka niitty toisella puolella.

Harjakatto on valmistettu ristikokoisista puulevyistä, jotka on valmistettu tietokoneohjatulla laserleikkurilla tarkkuuden varmistamiseksi ja kustannusten vähentämiseksi.

Yhteensä 147 yksittäistä osaa leikattiin ja toimitettiin toimipaikalle, jossa ne koottiin vain kymmenessä päivässä.

"Katon muoto on ulkopuolelta inspiroitunut ja vastaa etelän alamäkien kaukaisiin kukkuloihin", King selitti. "Yksikerroksisen kalvon vaaleanharmaa sävy valittiin vastaamaan kukkuloiden harmahtavaan väriin ja olemaan taivaan vastainen."

Länsipunainen setri kiinnittää yläkerroksen. Se valittiin, koska se säästyy vähitellen vastaamaan niityn ja ympäröivien puiden värejä.

Polku maisemoidun puutarhan läpi johtaa talon pääsisäänkäynnille. Se on sijoitettu lasiruudun viereen, joka kehyttää näkymän talon läpi maisemaan.

Sisäänkäynti johtaa kaksikorkeiseen vastaanottoalueeseen, jossa on lasitetut liukuseinät, joka toimii talvipuutarhana ja yhdistyy katetun kannen ulkopuolelle.

Tämä tila tarjoaa näkymän kattorakenteen alapintaan. Kolmiomaisista paneeleista ja suurista lasituslameista muodostettu katto luo dynaamisen valon ja varjon kuvion koko ylemmälle tasolle.

"Laajaa ensimmäisen kerroksen käytävää animoivat kallistetut kattotasot, jotka luovat aaltoilutehosteen ja antavat vauhtia tuntemaan itään ja länteen suurten ikkunoiden läpi kummassakin päässä", sanoi King.

Pohjakerroksen reunojen lasitetut pinnat tarjoavat näkymät avoimesta oleskelutilasta ja mukana olevasta makuuhuoneesta. Nämä tilat on varjostettu puupäällysteisellä ensimmäisellä kerroksella, joka on suunniteltu näyttävän nousevan lasipintojen yläpuolelle.

Ulkokalustetut puuportaat, jotka yhdistävät sisääntulotason kellariin, ja ensimmäisen kerroksen tutkimus luo materiaalin jatkuvuuden eri tasoilla ja on suljettu lasiruutuun.