Anonim

LOHA: n uudistetut Santa Monican linja-autojen turvakodit ovat sinisiä kiekkoja

Lorcan O'Herlihy Architects on suunnitellut uudelleen Santa Monican linja-autojen turvakoteja kehittämällä modulaarisen osien sarjan, jota voidaan käyttää rakentamaan valikoima pyöreitä sinisiä katoksia, jotka ovat tuettuja ohuille pylväille (+ diaesitys).

Kaupunginvaltuusto tilasi Los Angelesissa toimivan Lorcan O'Herlihy -arkkitehdin (LOHA) käsittelemään linja-autoverkon mainetta ei-toivotuna kuljetusmenetelmänä luomalla uusia houkuttelevia suojia, jotka voidaan helposti mukauttaa jokaiseen pysäkkiin.

Suurten sinisten linja-autojen turvakodit koostuivat päällekkäisistä pyöreistä katoksista, jotka istuvat kapeiden napojen yläpuolella. Niitä seuraa kiinteät jakkarat, joilla on sama pyöreä muoto.

"Kun saavutimme napa-ja-levy-ratkaisun, modulaarisesta osien pakkauksesta tuli itsestään selvä tapa käsitellä varjostuksen tarjoamista yli 360 sijaintipaikassa, jokaisella on ainutlaatuiset rajoitukset", O'Herlihy kertoi Dezeenille. "Tämä joustavuus on ollut avainasemassa."

Tätä modulaarista suunnittelua käyttämällä yritys pystyi luomaan suojan, joka sekä välttää maanalaisia ​​palveluita että noudattaa valtion vammaisvaatimuksia. Katokset ottavat myös huomioon auringon kulman maksimoidaksesi varjostuksen.

"Tutkimuksen aikana meitä hämmästytti paljon ihmisiä, joiden todistamme seisovan valopylväiden tai lähellä olevien hyötylaatikoiden kanssa, vaikka tavanomainen katos oli vain muutaman metrin päässä. Kävi selväksi, että tavanomainen postimyynti linja-autosuoja ei ollut tarpeen aurinkoinen Kalifornian ilmasto ", lisäsi arkkitehti.

"Pyydettiin myös, että uudet turvakodit ovat läpäisemättömiä vandalismia ja lumoavia suhteita varten ja että ne tarjoavat ympäröiville yrityksille maksimaalisen näkyvyyden", hän lisäsi.

Ryhmä näkee rakenteet mallina kestävälle kaupunkikehitykselle. Ne kaikki rakennettiin regeneroiduilla ja paikallisesti saatavilla olevilla materiaaleilla - lähinnä teräksellä - yksikkökustannusten alentamiseksi.