Anonim

Nendon yhden vuoden retrospektiivinen näyttely avataan Milanossa

Milano 2015: tuottava japanilainen studio Nendo esittelee yli 100 tuotetta, jotka on suunniteltu kuluneen vuoden aikana 19 brändille osana Milanon yksinäyttelyä, mukaan lukien aiemmin näkymättömät kappaleet Glas Italialle (+ diaesitys).

Nendo Works 2014-2015 esittelee studion perustajan Oki Saton vuoden arvoista työtä Milanon Museo della Permanentessa.

Valokuva Joakim Blockstrom

"Keräimme tärkeimmät kappaleet, joita olemme tehneet viimeisen vuoden aikana, ja yhteistyötä tietenkin monien eurooppalaisten asiakkaiden kanssa, myös japanilaisten yritysten kanssa", Sato kertoi Dezeenille.

Valmistajan Glas Italia: n yhdeksän uutta sarjaa on esillä museon alakerrassa. Näihin kuuluvat himmeät lasisivut, pöydät, joissa on sateenkaaren väriset reunat, ja huonekalut, joissa on tummat pinnat, jotka näyttävät liukastuvan.

"Kyse on leikkaamisesta ja liimaamisesta", sanoi Sato. "Se on hyvin yksinkertaista, melkein kuin paperilla leikkiminen."

Valokuva Joakim Blockstrom

"Huomasimme, että Glas Italiassa oli paljon mielenkiintoisia tekniikoita, ja aloimme sekoittaa näitä erilaisia ​​tekniikoita ja yrittää kokeilla sitä, mitä voisimme tehdä levylasin kautta", hän sanoi.

Yksi Saton suosikkimalleista on Clear Shadows -niminen pöytä, jonka lasikatto on kuvioitu lumihiutalemuodoilla, jotka eivät ole näkyvissä, ellei niitä tarkasteta tarkasti.

Kuitenkin kun valo palaa pinnalle, kuviot muodostavat erotettavissa olevat varjot vaakatasossa, joka on sijoitettu muutama senttimetri alapuolelle.

Valokuva Joakim Blockstrom

"Huomasin, että kun pesin kasvojani yhtenä aamuna hotellissa, vedessä oli kuplia varjo", Sato sanoi. "Se oli todella mielenkiintoista, vaikka en itse pystynyt näkemään kuplia. Joten ajattelin:" Enkö voinut tehdä tästä pöytää? ""

Yläkerran suurimmassa avaruudessa valikoima Nendon viimeisimpiä projekteja on sijoitettu pitkille, matalille sokkeleille.

Valokuva Joakim Blockstrom

Kuvioiden joukossa on joukko puisia ovia, joista yksi on magneettinen pinta, yksi, joka liukuu vaakasuoraan poikkileikkauksena, ja yksi, joka on tarkoitettu huoneen nurkkaan.

Milanon näyttelyssä on myös 16 perinteisten käsityöläisten suunnittelemaa astiasarjaa Milanon näyttelyssä, joka on tarkoitus avata ensi kuussa, mutta ei ole vielä valmis.

Ruokasuunnitteluun kuuluu malleja jäätelökookia, joissa on Häagen Dazsille tehdyt suklaamökit, ja joukko kuvioituja suklaita, jotka on luotu, kun Sato palkittiin Vuoden suunnittelijaksi 2015 Maison & Objet -messuilla Pariisissa.