Anonim

Bambuhiustenkuivaajat ja kaiuttimet voittavat Grand Prix Design Parade 10 -tapahtumassa

Ranskalainen suunnittelija Samy Rio on saanut korkeimman kunnian tämän vuoden Design Parade -festivaalilla Hyèresissä bambua sisältävistä tuotteistaan.

Bambou-hiustenkuivaaja, kirjoittanut Samy Rio

Rion Bambou-mallisto käyttää bambusylintereitä vaihtoehtona muoviputkille, muodostaen tuotteiden osia, kuten hiustenkuivaajien päät ja kaiuttimien alustat.

Bambou-hiustenkuivaaja, kirjoittanut Samy Rio

Se sai hänelle sunnuntaina Design Parade 10 -palkinnon osana vuosittaista tapahtumaa, joka isännöi Villa Noailles -taitekeskuksessa Etelä-Ranskassa.

Bamboun puhujat Samy Rio

Hänen valitsi tuomaristo, jonka johtajana oli suunnittelija Pierre Charpin - joka myös loi näyttelyn Design Parade 10: lle - johon osallistui Memphisin painosuunnittelija Nathalie Du Pasquier, Comme des Garconsin tuotantopäällikkö Jean-Marc Drut ja viime vuoden Grand Prix -voittaja Laura Couto Rosado.

Bamboun puhujat Samy Rio

"Yksinkertaisen esteettisen valinnan lisäksi arvostamme materiaalin esitystaitoa ja metodologisia tutkimuksia", sanoivat festivaalin järjestäjät lausunnossaan. "Eri bambukäyttöjen kehitysprosessi on ollut määräävä valinta.

Rio, joka opiskeli Pariisin suunnittelukoulussa École Nationale Supérieure de Création Industriellessä (ENSCI), loi kaksi hiustenkuivaajaa osoittaakseen materiaalin käytön. Vaikka molemmat käyttävät päärunkoon bambua, toisella on kiinteä kahva ja toisella kytkeytyy virta automaattisesti, kun akseli aukeaa.

Kaiverretut ohjaimet Samy Rion Bambou-kaiuttimissa

Hänen periskoopin muotoisissa kaiuttimissa on myös bambuletkut, jotka on kaiverrettu ohjauskuvakkeilla. Kapasitiiviset anturit, jotka havaitsevat ihmisen kehosta tulevat sähköiset pulssit, asetetaan säätimien taakse, muuttaen putken kosketusherkäksi paneeliksi.

Molemmat tuotteet muotoillaan räätälöityjen työkalujen avulla: tietokoneen numeerisesti ohjattu (CNC) jyrsin, joka on asennettu teollisuuden sorviin.

Samy Rion prototyypit ja materiaalikokeet bambuilla

Elektroniset komponentit varastoidaan kuivattujen bambuputkien jo sileässä sisäosassa, jotka on suljettu elastisella polymeerillä.

Max Frommeld ja Arno Mathies taittuvat kelkat

Palkintolautakunnan erikoispalkinto myönnettiin saksalais-sveitsiläisen duon Max Frommeldin ja Arno Mathiesin suunnittelemalle taittokelkalle.

Max Frommeldin ja Arno Mathiesin kelkka taitettu tasaiseksi

Moderni muovinen saranointi yhdistetään perinteiseen kelkkarakenteeseen, jotta muodostuu litteä laskostava ajoneuvo, jonka ovat luoneet samat suunnittelijat, jotka aiemmin lanseerasivat kokoontaitettavan veneen.

Valikoima Max Frommeldin ja Arno Mathiesin taittuvia kelkkoja

Frommeld ja Mathies, jotka opiskelivat Lontoon kuninkaallisessa taiteellisessa korkeakoulussa, saivat myös erityisen maininnan Eyes on Talents -digitaalialustalta.

Christophe Machet's kattotiilet valmistettu flip-flop-pohjista

Christophe Machet'n Toiture-projekti, joka käyttää kierrätettyjä värikkäitä flip-flop-pohjia väliaikaisten rakenteiden kattolevyinä, sai julkisen ja kaupungin Hyères-palkinnon, kun taas duo Els Woldhek ja Georgi Manassiev voitti Varois Corkin erikoispalkinnon niiden käytöstä. luonnollinen materiaali.

Els Woldhekin ja Georgi Manassievin valmistamat vaahtolaastiat

Muita suunnittelijoita, jotka palkittiin tämän vuoden palkintoihin, kuuluivat Ying Chang hänen modulaarisesta huonekalujärjestelmästään, joka perustuu kaksiulotteiseen verkkoon, Marlène Huissoud tuotteisiin, jotka on valmistettu hyönteisten avulla, ja Maxime Loiseau virtaviivaisille kuulokkeille, jotka välittävät ääntä painetun elektroniikan kautta.

Els Woldhek ja Georgi Manassiev Floter-astiat, jotka on valmistettu korkkirakeista Jesmoniittiin valettuina