Anonim

Hyödynnettyjen naudanlihojen verenkierto on hyödynnetty energiaa varten Cow of Tomorrow -projektissa

Tutkinnonäyttely 2015: geneettisesti muunnettujen lehmien valtimoihin asennetut pienet turbiinit tarjoavat ratkaisun tulevaisuuden energiantuotantoon tässä RCA: n tutkinnon suorittaneen Paul Gongin kuvitteellisessa skenaariossa.

Huomenna pidetty Cow-projekti, jonka Gong on luonut opiskellessaan Design Interactions -kurssilla Lontoon Royal College of Artissa, kuvittelee, kuinka lypsylehmiä voitaisiin käyttää tuottamaan sekä maitoa että energiaa.

"Huomisen lehmä kuvaa eläinten äärimmäistä käyttöä tulevaisuudessa ottaen hyödyllisyyden ja kodin käsitteet loogiseen loppuun", sanoi Gong.

Hänen lähtökohtanaan oli suunnitella lypsylehmä - eläin, joka on jo käynyt läpi sukupolvien teollisen kodinnan. Gong ehdottaa lehmän fyysisen muodon muuttamista synteettisillä biologisilla menetelmillä, jotta se mahtuu kahteen sydämeen.

"Projektini harkitsee hyötyeläimiä, joissa tutkimme eläimiä mieluummin ihmisille kuin jotain yksinkertaisesti kumppanuudeksi", Gong kertoi Dezeenille.

Hän kompastui sveitsiläisten lääketieteellisten insinöörien tekemiin tutkimuksiin, jotka julkaisivat havaintonsa vuoden 2014 lehdessä, jossa pohdittiin, voidaanko verenvirtausta käyttää sydämentahdistimen turbiinin käyttämiseen, jotta sen akkua ei tarvitse vaihtaa.

Tämä johti ajatukseen lisätä pienet turbiinit kypsennetyn lehmän ylimitoitettuun verenkiertoelimeen, joka voisi tuottaa energiaa, joka voidaan jotenkin ottaa pois ja kuluttaa sähköä.

Molemmat sydämet, yksi hiukan suurempi kuin toinen, ovat suurempia kuin normaalin lehmän yksittäinen verta pumppaava elin. Näitä kahta yhdistäisi myös ylimääräinen valtimo, joka sisältäisi turbiinin, jota myös muutetaan sveitsiläisten tutkijoiden ehdotuksesta.

"Uudelleen suunniteltu verisuoniturbiini on kaksi kertaa pidempi kuin alkuperäinen, joten se tuottaa energian tehokkaammin", sanoi Gong.

Suunnittelija ehdotti "lainaamista" kanylointiin käytettävää kirurgista toimenpidettä - lääketieteellisen putken asettamista vartaloon, usein nesteen toimittamiseksi tai uuttamiseksi - valtimoissa olevan turbiinin antamiseksi lehmän vatsan kautta.

Lehmällä olisi myös suurempia keuhkoja, jotta saataisiin enemmän happea suurempaan verenkiertoon, mutta loput elimet, jotka ovat vähemmän tärkeitä ihmisten tarpeille, kutistuvat.

"Tässä projektissa tutkitaan, miten nousevat tekniikat helpottavat ihmisen yritystä lisätä hallintaa luonnon suhteen, ja jos se olisi parempaan tai huonompaan suuntaan", sanoi Gong, joka on aiemmin kuvitellut, kuinka synteettistä biologiaa voitaisiin käyttää modifioimaan ihmiskehoa niin, että se voi kuluttaa ja sulatella mätä ruokaa.

Vaikka lypsylehmä oli tämän hankkeen painopiste, Gong ehdottaa, että sitä voitaisiin soveltaa myös muihin eläimiin.

"Voi olla, että muut eläimet, kuten koirat, voivat olla mukana tässä järjestelmässä", hän sanoi. "Lopulta se voi olla myös ihmisiä.

Projektin mukana olevan novellin kirjoitti RCA-tutkinnon suorittanut tutkija Debbie Ding, ja graafisen suunnittelijan Willa Hsiangin luoma ideaa esittelevä esite.

Projekti esiteltiin Show RCA -näyttelyssä, joka pidettiin 25. kesäkuuta - 5. heinäkuuta 2015, yhdessä uuden kasvimakuista ja luonnollisesti fermentoidun selluloosan kanssa valmistetun materiaalin kanssa.