Anonim
Työläisten robottilaivastolla yleisö voi tutkia gallerioita yöllä

Dezeen ja MINI Frontiers: viime vuonna Lontoon studiossa The Workers rakennettiin robotti, joka antoi yleisölle mahdollisuuden tutustua gallerioihin ja museoihin kotona olevista tietokoneistaan. Tässä haastattelussa studio-perustaja Tommaso Lanza selittää miten he tekivät sen (+ elokuva).

Nimeltään After Dark, projekti alun perin viisi yötä Tate Britain -galleriassa Lontoossa elokuussa 2014.

"Pimeyden jälkeen osallistui neljä robottia, jotka juoksevat pimeässä gallerioissa yöllä", selittää Lanza, joka perusti The Workersin yhteistyökumppanin Ross Cairnsin kanssa. "Robotit saivat vapaasti tutkia tehokkaasti 500 vuotta brittiläistä taidetta."

Yleisö voi kauko-ohjata kaikkia neljää robottia Internetin kautta tavanomaisen selaimen avulla. Jokaisesta robotista oli myös live-syöte, jota ihmiset voivat katsella verkossa.

Jokaisessa robotissa on pyöreä jalusta, joka sisältää pyörät ja moottorit, ja kallistettava pää pitkän kaulan päässä. Seitsemän luotausanturia varmistaa, että ne eivät törmää toisiinsa tai muihin esineisiin.

"Et halua tehdä sitä museossa", Lanza sanoo elokuvassa.

Roboteissa on myös kaksi valonheittoa päässään, jolloin katsojat voivat nähdä näyttelyesineitä pimeässä.

"Näet galleriat näiden robottien silmien kautta", Lanza sanoo. "Se on vähän kuin taskulampulla liikkuminen. Heti kun lähestyt taidetta, se alkaa näkyä pimeästä. Joten se on aika ainutlaatuinen tapa nähdä galleria."

Lanza kertoo, että projekti oli mahdollinen vain siksi, kuinka halpaksi ja helppokäyttöiseksi suoratoistona Internetistä on tullut.

"Pienille studioillemme on uusi mahdollisuuksien aalto, jossa pienet ihmisryhmät voivat tuottaa melko uskomatonta ohjelmaa", hän selittää. "Tämä johtuu osittain siitä, että mukana oleva tekniikka on entistä helpommin saatavissa. Toivottavasti näemme tekniikan luovamman käytön vastaaviin tarkoituksiin."

Lanza ja Ross Cairns etsivät parhaillaan luoda uusia kokemuksia robotteilla. Lanza kertoo, että he ovat avoimia mielenkiinnolla projektin seuraavasta sijainnista.

"Sen ei välttämättä tarvitse olla museossa", hän sanoo. "Kyse on olemisesta tilassa, jossa sinun ei tarvitse olla, ja ihmisille ainutlaatuisten kokemusten antamisesta."

Työntekijät ovat perustajia Tommaso Lanza ja Ross Cairns