Anonim

Lontoo voisi seurata New Yorkia ja menettää luovan luokan, varoittaa Rohan Silva

Luovien ihmisten virta New Yorkista Los Angelesiin on "varovainen tarina Lontoolle", sanoo Ison-Britannian pääministerin entisen vanhempien neuvonantajien neuvonantaja Rohan Silva.

Silva kertoi Dezeenille, että suunnittelijoiden, taiteilijoiden ja muiden luovien tavaroiden viimeaikainen suuntaus poistua New Yorkista taivaan korkeiden hintojen ja sopivan studiotilan puutteen vuoksi saattaa tapahtua myös Lontoossa.

"Minusta se on varovainen tarina Lontoolle", hän sanoi. "New Yorkissa ihmiset tulkitsevat LA: ta ja uskon, että meidän on todella oltava varovaisia ​​Lontoossa, että ihmiset eivät valitse toista kaupunkia ja päättävät mennä sinne. Koska kaupunki alkaa menettää taiteilijansa, asiat voivat hajota ja kaupunki saattaa menettää reunansa. "

Hän lisäsi: "Sama voi tapahtua Lontoossa, jos emme ole varovaisia."

Silva työskenteli David Cameronin korkean tason neuvonantajana yhdeksän vuotta, alkaen siitä, kun konservatiivipuolue oli oppositiossa. Myöhemmin hän perusti Lontoon Tech City -klusterin digitaalisista yrityksistä, esitteli verohelpotuksia enkelisijoittajille ja loi yrittäjäviisumien käsitteen ", jotta Euroopan ulkopuolelta tulevat loistavat ihmiset voivat tulla tänne ja perustaa yritystoiminnan".

Hän lähti Downing Streetistä vuonna 2013 yhdessä perustamaan luovan työtilan Second Home, joka avasi ensimmäisen rakennuksen Lontoossa viime vuonna.

Rohan Silva perusti toisen kodin, jonka ensimmäinen työtila avattiin Lontoossa viime vuonna

Espanjalaisten arkkitehtien SelgasCanon suunnittelema Second Kodin muunnettu matotehdas pyrkii keksimään toimiston uudelleen vastaamaan nykyaikaisia ​​työskentelytapoja antaen vuokralaisille viipyä työn jälkeen ja sekoittua monien erilaisten yritysten kanssa.

Second Home aikoo nyt avata etupostin Yhdysvaltoihin ja on valinnut Los Angelesin New Yorkin yli.

"Miksi Second Home on menossa LA: hon, koska sinne taiteilijat ja luovat ovat menossa ja haluamme tukea tätä yhteisöä", Silva sanoi. "Siitä yrityksemme kertoo."

LA-rakennuksensa avaamista valmistellen Second Home on ostanut SelgasCanon vuoden 2015 Serpentine Gallery -paviljongin ja siirtää rakenteen kesän lopulla Kalifornian kaupungin puistoon, jossa se toimii väliaikaisena esitys- ja kokouspaikkana.

Second Home on ostanut SelgasCanon Serpentine-paviljonkin ja vie sen Los Angelesiin

Silva kertoi, että vaikka newyorkilaiset ovat jo alkaneet muuttaa LA: hon, Lontoon mainokset olivat vielä tunnistaneet toisen kaupungin siirtyäkseen joukkoon.

Mutta hän varoitti: "Siihen ei tarvita paljon, jotta tapahtuu. Se on vähän kuin rahoitusmarkkinat. Sentimentin liikkuessa hetkessä se voi liikkua erittäin nopeasti. Taiteilijat ja luovat ihmiset muuttavat LA: n ja muiden ihmiset haluavat liittyä heihin. Ja asiat voivat korjata liian. Lontoo on siinä mielessä sama. "

Viime aikoina on annettu varoituksia siitä, että New Yorkista on tulossa kaupunki vain rikkaille. Arkkitehti Steven Holl kirjoitti Dezeenissä, että New Yorkissa nousevien ylellisyyttä tarjoavien tornitorvien ihottuma tarkoitti, että "hämmästyttävä epätasainen tulo on alkanut saada arkkitehtoniseen muotoon".

Hinnoitettuaan Manhattanista New Yorkin mainokset löytävät lähiöitä, kuten Williamsburgin, Greenpointin ja Bushwickin, kohtuuttomiksi ja kiinnostavat yhä enemmän aurinkoisen länsirannikon suuntaan.

Rikkaiden luksustalojen tornien noususuunta muuttaa New Yorkin taivaanrantaa

New York Times kirjoitti toukokuussa maastamuutosta kuvailessaan New Yorkin "Dubain kanssa lumimyrskyineen" ja sanoen: "Los Angeles nauttii renessanssista kasvavan taiteen, muodin ja ruoka-kohtauksen kanssa, josta on tullut vastustamaton kulttuurisesti harkittu".

Silvan mukaan LA: n luovaksi keskukseksi nousemiseen oli joukko tekijöitä, kuten halvemmat kiinteistöjen hinnat, erilliset kaupunginosat ja taksipalvelun Uber nousu, jonka avulla ihmiset voivat navigoida valtavaan kaupunkiin halvalla.

"Mielestäni on olemassa kolme syytä, miksi LA todella toimii nyt", hän sanoi. "Yksi on kiinteistöjen hinnat. Siellä voi olla tilaa. Jos olet taiteilija, sinulla voi olla iso taiteilija-studio ja rakennuspaikka."

"Mutta uskon, että on olemassa myös kaksi muuta syytä. Yksi on, että LA on vakava kokoelma kaupunginosia, jotka ovat aivan erillisiä. Joten jos olet keskustassa taiteen alueella, jossa Second Home perustaa sijaintimme LA: han, [ galleria] Hauser & Wirth ovat menossa sinne, siellä on menossa paljon hienoja gallerioita. Se on erittäin kävelykelpoinen. Se on tietyssä mielessä eurooppalainen. "

"Ja sitten lopullinen syy siihen, että LA tulee nyt elämään, on Uber. Koska yhtäkkiä sinun ei tarvitse ajaa kiertääksesi. Voit hypätä autossa liikkumaan kaupungin läpi melko halvalla. On selvää, että mieluummin siellä olisi ollut hyvä julkinen liikennejärjestelmä, metro tai metro. Mutta viidestä dollarista voit päästä pitkän matkan LA: iin. Se on toinen syy siihen, että dynaaminen on muuttunut. "

Silva sanoi, että Lontoon on puututtava ongelmiin, jotka ovat pakottaneet newyorkilaiset poistumaan kotikaupungistaan ​​ennen kuin sama tapahtuu täällä.

"Näkymä on aina ollut, hei katso, sillä ei ole oikeastaan ​​merkitystä, että luoville ihmisille maksetaan hinta kaupungista, koska he muuttavat vain kaukaiselle alueelle metropolissa", hän sanoi. "No kyllä ​​ja ei. Nuoret tulkitsevat nykyään elämänlaatuaan eri tavalla kuin aikaisempi sukupolvi. Ja he haluavat elää toiminnan keskellä. He haluavat olla lähellä kulttuurielämää ja mukavuuksia. Ja he ovat itse asiassa onnellisempia asuu pienemmässä yksikössä tehdäkseen niin. "