Anonim

Ellie Birkheadin omituisen muotoiset harjat puhdistavat kukin eri esineet

Tutkinnonäyttelyt 2015: Brightonin yliopiston tutkinnon suorittanut Ellie Birkhead on luonut sarjan harjaharjoja, joilla on epätavallinen muoto tiettyjen esineiden puhdistamiseen (+ diaesitys).

Pyökki- ja karjaharjaksista valmistetut Birkheadin jatkohankkeelleen valmistamat harjat suunniteltiin kumpikin muihin tehtäviin, jotka koskivat yksinkertaisesti kenkäjen puhdistamista tai lattioiden lakaisua.

"Epäselvästi tutut, mutta epätavalliset harjat haastavat käyttäjän määrittelemään omat toiminnonsa ja tarkoituksensa selittääkseen ehdotusmuodot", hän kertoi Dezeenille.

Sarja sisältää pyöreän harjan, jonka harjakset osoittavat kohti keskustaa, jota voidaan käyttää pitkien, ohuiden elementtien, kuten kitarankaulojen, puhdistamiseen.

Kaksipäinen harja, jossa on kaksi harjasta, vastakkaisiin suuntiin, on suunniteltu pyyhkimään kaksi samansuuntaista pintaa kerralla, kun taas sormella asennettua harjaa voidaan käyttää pieniin, ulottumattomissa olevissa kaivoissa.

Mukana on myös pienoiskoossa oleva pölyallas ja harja, samoin kuin kahden käden työkalu, joka on suunniteltu mahdollistamaan tiukempi pesu.

Kuten perinteisissä harjoissa, harjakset - jotka on saatu karvan selän hiuksille ja joita käytetään niiden vahvojen mutta joustavien ominaisuuksien vuoksi - asennetaan pyökkikahvoihin tiiviisti pakattuina kimppuina.

Osana tutkimustaan ​​Birkhead antoi harjat vapaaehtoisryhmälle nähdäksesi mitä he tekivät niistä.

Ehdotetut käyttötarkoitukset vaihtelivat fluff-sukkahousun puhdistuksesta kaksosien hiusten harjaamiseen samanaikaisesti. Yksi vapaaehtoinen sanoi: "Hieronnin kämmenäni sillä noin kaksi tuntia."

Projektin idea tuli Birkheadin tutkimuksesta uhanalaisista brittiläisistä käsitöistä.

"Yhdistyneessä kuningaskunnassa on jäljellä hyvin vähän harjavalmistajia, ja Cheshamissa - joka on kerran ollut harjanvalmistuksen pääkaupunki - vain yksi valmistaja valmistaa edelleen erikoistuneita käsintehtyjä harjoja: R Russell", hän sanoi. "Projektini alkoi vierailulla näihin harjavalmistajiin."

Birkhead on kaukana yksin tutkiessaan perinteistä brittiläistä käsityötä. Äskettäisessä Dezeenin haastattelussa suunnittelija Sebastian Cox selitti, kuinka laiminlyödyt tekniikat edustavat uusia mahdollisuuksia.