Anonim

Emanuele Maginin Blow-sohva Guframille on mallinnettu puhallettaviksi lilloiksi

Tämä italialaisen suunnittelijan Emanuele Maginin päiväsohva perustuu puhallettuihin patjoihin, joita käytetään rentoutua rannalla tai kellua uima-altaalla.

Magini's Blow italialaiselle huonekalumerkille Gufram suunniteltiin näyttämään 1970-luvun ranta ilmapatjoilta.

Vaikka sohva näyttääkin puhallettavalta, se on pehmustettu polyuretaanivaahdosta ja sitä tukee neljä putkimaista alumiinijalkaa.

Suunnittelija keksi idean lomalla, jossa hän huomasi ilmapatjan, joka oli jätetty penkille rannan sisäänkäynnin viereen.

"Se näytti minulta, kun se kellui ilmassa", hän kertoi Dezeenille. "Pidin siitä hauskaa, ironista ja silti jotenkin tyylikästä. Yritin kuvitella sen olohuoneessani ja se sai minut nauramaan vieläkin enemmän."

Verhoiltu pinta on uritettu jäljittelemään lilon ilmataskuja, ja yläpää on kulmassa hieman ylöspäin, jotta pään tuki olisi mahdollista.

"Meidän piti luoda ilmapatjan muoto, jotta voimme luoda saman leikkisän vetovoiman", hän sanoi. "Mutta meidän piti myös rakentaa verhoiltu ja mukava istuin."

Päivänvuode käsittää metallin sisärakenteen, johon polyuretaaniosat kiinnitetään. Se on vuorattu tanskalaisella tekstiilibrändillä Kvadratin Waterborn-kankaalla, joka valittiin ympäristöystävällisyytensä perusteella - valmistuksessa se käyttää 70 prosenttia vähemmän vettä ja 35 prosenttia vähemmän hiilidioksidia kuin muut mikrokuitukankaat.

"Blow-kaltaisilla hankkeilla Gufram vahvistaa haluavansa jatkaa muotojen ja materiaalien tutkimusta paitsi päivittämällä italialaisia ​​kuvakkeita, myös tutkimalla uusia yhteistyömahdollisuuksia nykyaikaisten suunnittelijoiden kanssa", sanottiin brändin lausunnossa.

Suunnittelija on halunnut työskennellä italialaisessa huonekaluvalmistajassa jo ennen opintojen aloittamista.

Gufram perustettiin vuonna 1966, ja se sai suosionsa ikonisilla ja leikkisillä tuotteillaan, kuten kaktusmalliin mallin mukaisella turkinjalustalla, jättiläissuurta huuliparin muotoisella sohvalla ja sienimäisellä Pratone-istuimella, joka on suunniteltu näyttämään jättiläisiltä nurmenteriltä.