Anonim
Magis luo Alessandro Mendinin Proust-nojatuolin muovista

Pomo-kesä: italialaisen suunnittelijan Alessandro Mendinin vuonna 1978 valmistama Proust-nojatuoli, yksi viime vuosisadan ikonisimmista tuoleista ja postmodernin suunnittelun edeltäjä, otti ensimmäistä kertaa tuotantoon huonekalumerkki Magis.

Mendini suunnitteli alun perin Proust-tuolin kertaluonteisena kappaleena, jota hänen mielestään olisi voinut käyttää ranskalainen kirjailija Marcel Proust, joka kuoli vuonna 1922 ja jota pidetään modernin romaanin isänä.

Sen suunnittelussa yhdistyvät barokkityylinen muoto pienten käsinmaalattujen Pointillist-värillisten pisteiden kuvioineen puurunkoon ja verhoiluun.

Tällä historiallisten tyylien yhdistelmällä Mendini tasoitti tietä postmodernismille suunnittelussa. Kirjailija ja kuraattori Glenn Adamson kuvaavat häntä kiistanalaisen liikkeen oppaassa "italialaisen postmodernismin saturniinikäsittelijäksi".

Tuoli, joka on Mendinin tunnetuin työ, oli ensimmäinen sarjassa, joka tunnetaan nimellä Redesigns. Sarja yhdisti suunnittelijan akateemiset teoriat historiallisen kontekstin merkityksestä suunnittelussa ja pinnan ulkonäön merkityksestä nopeasti muuttuvassa maailmassa.

Mendini kuvasi tuolia "älylliseksi harjoitukseksi" äskettäisessä Dezeenin haastattelussa, jossa hän sanoi myös, että suunnittelussa ei ole enää ideologiaa ja että teollisuus on menettänyt kriittisen reunansa.

Suunnittelija on tulkinnut Proust-nojatuolia monta kertaa, esiintyen keramiikassa, pronssissa ja viimeksi marmorissa museoissa ja suunnittelutapahtumissa ympäri maailmaa.

Valokuva Alessandro Paderni

Aikaisemmat iteraatiot ovat olleet rajoitetun erän julkaisuja, mutta Magis pani tuolin ensimmäistä kertaa massatuotantoon vuonna 2011. "Tämä tekniikan ja tuotannon helmi tuo uutta energiaa väreihinsä ja ilmapiireihinsä, mikä tekee siitä todella ajattoman esineen", sanoi Mendini. .

Aiheeseen liittyvä sisältö: katso lisää tarinoita Alessandro Mendinistä

Magis Proust on valmistettu käyttämällä pyörivää muovausta, prosessia, johon kuuluu kuumennetun onton muotin hitaasti pyöriminen. Keskipakovoimat levittävät pehmennetyn muovimateriaalin muotin seiniin, pakottaen sen ottamaan muodon jäähtyessään.

Alessandro Mendini. Valokuva: Ferdinando Crespi (myös pääkuva)