Anonim

Alexander Wang avasi Lontoossa ensimmäisen eurooppalaisen lippulaivamyynnin

Amerikkalainen muotisuunnittelija Alexander Wang on tehnyt yhteistyötä belgialaisen arkkitehdin Vincent Van Duysenin kanssa luodakseen harmaasävyisen sisustuksen viimeisimmälle kaupalleen Lontoon Mayfairin entisen postitoimiston sisällä (+ diaesitys).

Aiemmin tässä kuussa avattu 625 neliömetrin myymälä tarjoaa kaikki Wangin vaatteiden, asusteiden ja kodinkoneiden kokoelmat kolmella tasolla.

Wang ja Van Duysen suunnittelivat lippulaivan Albemarle-kadulla, vain tietä pitkin Paul Smithin valurautaisesta myymälästä. Ne edustavat suunnittelijan tummaa, minimaalista estetiikkaa.

"Lontoon myymälän ydin heijastaa johdonmukaista synergiaa Alexin ja minun välillä ja luo tilan, jossa viitataan sekä moderneihin että klassisiin arkkityyppeihin", sanoi Van Duysen, joka on myös suunnitellut myymälän Aesopin ihonhoitotuotteille Hampurissa.

Pidetään rajoitetussa paletissa, duo sekoitti erilaisia ​​tekstuureja ja materiaaleja - yhdistämällä karkeat teolliset elementit sileisiin yksityiskohtiin.

Historiallisen alkuperäisen rakennuksen rakenneosat säilytettiin ja korostettiin uusilla pintakäsittelyillä. Ristikkoon sijoitetut pylväät kääritään hopealla travertiinikivillä, kun taas palkit ja seinäsivut päällystetään mattamustalla kierrätetyllä kumilla.

"Olen aina rakastanut Lontoota ja olen niin ylpeä ja innoissani avaessani ensimmäisen eurooppalaisen lippulaivamyymälän täällä", kertoi Wang, joka jätti äskettäin toimintansa ranskalaisen muotitalon Balenciagan luovaksi johtajaksi keskittyäkseen omaan tuotemerkkiinsä. "Monitasoinen tila ja rakennuksen historiallinen rakenne antoivat meille mahdollisuuden kehittää vähittäiskaupan konseptiamme ja mukauttaa sitä erityisesti tähän sijaintiin."

Mustasta kumista koteloitu veistoksellinen portaikko nousee rakennuksen läpi yhdistämään kaikki kolme tasoa. Tummanharmaasta betonista valmistetut portaat ja kohokuvioitu stingray-nahkaa valmistetut kaiteet.

Kellarissa miesten valmisvaatteet, Alexander Wang T ja miesten asusteet, sekä naisten Denim x Alexander Wang, ovat kaikki näytettyinä tilassa tummalla betonilattialla.

Lisävarusteet, mukaan lukien naisten käsilaukut, jalkineet ja pienet nahkatuotteet, sijaitsevat maanpinnan tasolla, ja siinä on hiiliteräs- ja betonilattia.

Näyttölaitteet ja vaakapinnat on peitetty harmaalla mokkanavalla, kun taas seinät ja katto on viimeistelty vaalean harmaalla venetsialaisella kipsillä.

Naisten käyttövaatteet ja T by Alexander Wang -kokoelmat sijaitsevat ylemmällä tasolla, missä villamatto asetetaan betonilattiaan.

Tässä kerroksessa ja alatasossa kromatut metalliputket roikkuvat katosta muodostaen valaisimia ja vaatekaiteita. Vaakasuorat metallisuojukset muodostavat väliseinät.

Kaikkien kalusteiden yhteydessä käytetään mustaa kumivaikutteista metallipinnoitetta, jolloin kaarevat reunat muodostuvat vapaasti seisovien porrastettujen näyttötelineiden ympärille.

Van Duysen kertoi: "Rakennuksen rikas perintö ja Mayfair-alue vierekkäin ovat kiinnostuneita Alexin vähemmän perinteisistä materiaaleista - kuten kumi, raskas kromi, kohokuvioidut nahat - ja" odottamattomat "luovat jotain erityistä, joka puhuu voimakkaasti yhdistelmästämme esteettiset - geometriset mittasuhteet hienostuneella nykyaikaisella reunalla. "

Tärkeimmät huoneet on vuorattu norsunluunvärisellä mokkanavalla, ja niihin kuuluu räätälöityjä putkimaisia ​​kromipeilejä ja valaisimia.

Kalusteet on räätälöity Wangin valikoimasta Poltrona Fraulle, kun taas Van Duysen Architects on myös luonut myymälään räätälöityjä kappaleita.

Esillä on myös italialaisen suunnittelijan Gianfranco Frattinin 1970-luvun sohvan uusintapainos Tacchinille sekä taiteilijoiden Ben Stormsin ja Gerard Kuijpersin veistoksia.