Arkkitehtuuri

Grimshaw Arkkitehdit takana 100 miljoonaa puntaa Eden-projekti Kiinassa

Grimshaw Arkkitehdit takana 100 miljoonaa puntaa Eden-projekti Kiinassa
Anonim

Grimshaw Architects suunnittelee 100 miljoonan punnan Eden-projektin Kiinaan

Grimshaw Architects, Lontoon yritys, joka on Eden-projektin kuplamuotoisen ekologisen puiston takana, on allekirjoittanut 100 miljoonan punnan sopimuksen suunnitellaan samanlainen suunnitelma nimeltä China Eden Qingdaossa.

Ison-Britannian koulutus- ja ympäristöhyväntekeväisyysjärjestö Eden-projekti on yhdessä kiinalaisen kehittäjän Jinmao Holdings Limitedin ja Grimshaw Architectsin kanssa suunnitellut ja kehittävän toisen Eden-projektin.

Eden-Kiina istuu kahden joen lähentymisessä lähellä Qingdaoa, palautetulla maalla, jonka on suojeleva tuotanto ja katkaravunviljely.

Grimshaw Architectsin alkuperäinen Eden-projekti avattiin vuonna 2001 entisessä savikuoppaan Cornwallissa. Kahdeksan jättimäistä geodeettista kuplia - tai biomeja - ympäröi 2, 2 hehtaarin alueen virtapiirin, luomalla lämpötilan säätelemän ympäristön laajalle kasvien kokoelmalle, jota kuvataan "vankeudessa suurimpana sademetsänä".

Arkkitehtien Grimshaw Eden-projekti avattiin vuonna 2001 entisessä savikuoppaan Cornwallissa, Englannissa

Grimshaw Architects -yrityksen edustaja vahvisti, että sopimus on juuri allekirjoitettu, mutta hankkeen suunnittelu ja laajuus ovat vielä määrittämässä.

"Grimshaw jatkaa mielellään pitkää suhdettamme Eden Projectiin", Grimshaw-kumppani Jolyon Brewis kertoi Dezeenille. "Olemme innoissamme tilaisuudesta kehittää Edenin teemoja Cornwallissa ja luoda suunnittelu täysin uudelle kohteelle Qingdaossa."

Uusi malli ei todennäköisesti toista Grimshaw'n Cornwall-järjestelmän kuplamaisia ​​muotoja, mutta hankkeen tavoitteena on saada samanlainen vaikutus alueen matkailuun. Ison-Britannian järjestelmä on tuonut yli 16 miljoonaa kävijää Cornwalliin sen avaamisen jälkeen 2001 ja tuottanut paikalliselle taloudelle 1, 6 miljardia puntaa.

"Meihin on kutsuttu useita kertoja aikaisemmin Eden-projektien luomiseksi, mutta olemme aina hylänneet sen, että emme halunneet kopioida Edeniä Cornwallissa", sanoi Eden-projektin perustaja Tim Smit.

"Tämä tilaisuus on jännittävä, koska kumppanimme ovat yhtä mieltä siitä, että meidän pitäisi rakentaa hanke, joka perustuu 4000 vuoden kiinalaisiin suhteisiin ympäristöön ja Edenin tuoreeseen lähestymistapaan koulutukseen."

Ison-Britannian järjestelmä on tuonut yli 16 miljoonaa kävijää Cornwalliin sen avaamisen jälkeen 2001

Yli 63 miljoonaa kävijää houkuttelee Qingdaon ympäröivää aluetta vuosittain osittain sen laajojen rantojen ja tarkoituksenmukaisissa tiloissa pidettävien puutarhanhoito-näyttelyiden, kuten hollantilaisen yrityksen UNStudio kukkaan mallinnetun alumiinipäällysteisen paviljonkin ja HHD_FUN: n levittämien kosteikkorakenteiden vuoksi.

China Eden -projekti saapuu kaupunkiin, joka sijaitsee Kiinan itärannikolla Shanghain ja Pekingin välissä, huomattavan kehityksen aikana.

Steven Holl suunnittelee parhaillaan neljän museon kokonaisuutta, kun taas RTA-Officen pint-lasimuotoiset tornitalot tarjoavat uusia toimistoja, huoneistoja ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia kaupunkiin.

"Kiinan Eedenin upeasta paikasta on upeat näkymät koko kaupunkiin", sanottiin hyväntekeväisyysjärjestön lausunnossa. "Projekti sopii täydellisesti Edenin keskeisiin muutos- ja uudistusteemoihin ja tuo elämän tällä hetkellä steriiliin ja hylättyihin kohteisiin."

Grimshaw Architects - joka on myös suunnitellut ekologisen puiston Etelä-Koreaan, jossa trooppiset kasvit, vesiputoukset ja pingviinit sijaitsevat valtavissa lasi- ja teräsbiomeissa - julkistivat äskettäin kultaisen terälehden muotoisen katoksen mallit Lontoon Euston-aseman sisäänkäynnistä.

Kuvat Shutterstockin luvalla.