Arkkitehtuuri

Atelier Rua seuloo leirintäalueen palvelut valkoisella säle julkisivulla

Atelier Rua seuloo leirintäalueen palvelut valkoisella säle julkisivulla
Anonim

Atelier Rua suojaa portugalilaisia ​​leirintäalueita valkoisella viiltoilla

Lissabonin studion Atelier Rua (+ diaesitys) suunnittelema pystysuuntaisten valkoisten säleikköjen kierteitys näiden tilojen ympärille leiriläisille Keski-Portugalissa.

Valokuva: FG + SG

Leirintäalue sijaitsee Tejojoen, joka tunnetaan myös nimellä Tagus, toisella puolella Abrantesin kaupungista.

Valokuva: FG + SG

Sen aikaisemmat tilat sijoitettiin erillisten rakennusten joukkoon eteläisen asuinalueen ja pohjoisen joenrannan välillä.

Valokuva: FG + SG

Atelier Ruan järjestelmä yhdistää nämä olemassa olevat rakennukset pitkällä yhtenäisellä rakenteella. Tämä luo uusia katettuja tiloja aukkoihin ja yhdistävän gallerian, jonka kokonaispinta-ala on 6950 neliömetriä.

Valokuva: FG + SG

"Tämän rakennuksen tarkoituksena oli kattaa olemassa olevien rakennusten takaosa ja määritellä uusi reuna pienelle kaupungille, jossa se on", studion perustaja Luis Valente kertoi Dezeenille. "Tietyssä mielessä sen" nestemäinen "muoto vie jäljellä olevat tilat olemassa olevien rakennusten välissä."

Valokuva: FG + SG

"Sen rakenne, avoin ja läpäisevä, mahdollistaa suoran ja jatkuvan suhteen vihreään ympäristöön koko rakennuksen laajennuksessa", hän lisäsi.

Valokuva Miguel Manso

Pohjoinen julkisivu on valmistettu avoimesta pystysuuntaisesta lasikuitupäällysteisestä teräslevystä ja käärmeistä sekä vanhan että uuden tilan käärimiseksi.

Rakennus on nostettu hieman maasta, joten siihen pääsee maanramppien ja betoniaskelmien kautta, jotka johtavat suurten aukkojen säleihin.

Valokuva Miguel Manso

Kiinnitetyt pohjan ja yläosan ympäri kulkevien fiatalevyjen ulkopuolelle, säleiköt on sijoitettu säännöllisin väliajoin julkisivun pituudelle, roiskuen kaarevien kulmien ympärille.

Valokuva Miguel Manso

"Ne muodostavat verhon tai seulan, joka kehyttää jokimaisemaa pohjoiseen", sanoi Valente.

Valokuva Miguel Manso

Vanhempien rakennusten viistot katot nousevat yksikerroksisen lisäyksen yläpuolelle. Niissä on vastaanottoalue länsipäässä ja pari yhteisiä tiloja rentoutumiseen, leikkimiseen tai tapahtumien keskelle.

Valokuva Miguel Manso

Näiden huoneiden edessä on uusi kahvila, joka on varustettu keittiön perusominaisuuksilla ja ruokailutilaistuimilla, jotka vuotavat edessä olevaan päällystämättömään tilaan.

Valokuva: FG + SG

Kylpyhuoneet, suihkut ja pukuhuoneet sijaitsevat kauempana, muodostaen lohkoja, jotka suojaavat pitkät betonitiskit, joissa on reikäaukko.

Valokuva: FG + SG

Enemmän pesualtaita kulkee hirsirakenteella urossuihkujen edessä, kun taas naisten uima-allas on sijoitettu rakennuksen itäpäähän.

Valokuva: FG + SG

Muuttuvat alueet palvelevat myös julkista urheilukenttää alueella, ja vieraille tarjotaan suojattu pyörävarasto.

Valokuva: FG + SG

Koko rakennuksen metallikattoa pitkin kulkevat palvelut jätetään paljaiksi. Sisäseinät maalataan valkoiseksi tai jätetään karkeana betonina vastaamaan lattiaa.

Valokuva: FG + SG

Muille leirintäalueille Snøhetta herätti vanhan norjalaisen venevajarakennuksen lapsille asuntolan luomiseksi. Kevin Hirth on ehdottanut pilvimaista katselualustaa, joka kelluu Coloradon puiden keskuudessa.

Projektihyvitykset:

Arkkitehti: Atelier Rua Rakenteet: Pedro Viegas Tekninen tiimi: Luis Silvestre e Ecoperfil