Anonim

Kraus Schoenbergin metsätaimisto kietou pienen pihan puutarhan ympärille

Karkeasti leikatut puiset lankut, jotka on verhottu luokkahuoneisiin keskitetyn lasitetun atriumin ympärille tässä lastentarhassa, sijaitsevat Hampurin metsäisessä esikaupungissa, Saksassa (+ diaesitys).

Kaupungin koillisosassa Ohlstedtin naapurustossa sijaitsevan rakennuksen suunnitteli paikallinen toimisto Kraus Schoenberg sen jälkeen, kun läheisen talon omistajat, jotka he olivat aiemmin valmistaneet, esittelivät arkkitehdit asiakkaalle.

Taimitarha halusi rakentaa suuren tiloihinsa uuden laitoksen, joka mahtuu vastasyntyneistä 3-vuotiaisiin lapsiin. Tonttia ympäröivät suuret puut ja keskeinen osa tehtävää oli korostaa suhdetta luontoon.

Paikallisten asuntojen pienimuotoisuuden vuoksi rakennus on jaettu pienikokoisiksi yksiköiksi, joissa on erilaisia ​​toimintoja. Ne on sijoitettu yhteisen alueen ympärille, lasiseinäisellä laatikolla, jonka keskellä on pieni puutarha.

"Halusimme luoda sarjan toisiinsa kytkeytyviä tiloja eri käyttäjille ja varmistaa, että kaikki näkevät toisensa luostarimaisen keskitilan kautta", arkkitehti Timm Schoenberg kertoi Dezeenille.

Lasitettua tilavuutta rakennuksen sydämessä ympäröivät luostarin muodostavat käytävät. Tämä avoin tila on tarkoitettu lastentarhan pääasialliseksi julkiseksi alueeksi ja paikkaksi aktiiviselle leikille.

Luostaria ympäröivä puurakenne sisältää sisäänrakennetut reiät ja penkit lapsille ja vanhemmille. Suuret aukot, jotka puhkaisevat puupinnat, takaavat paljon näkymiä ja valoa molempiin suuntiin.

Tilojen toisiinsa kytkettyä tunnetta parantavat lasitetut aukot, jotka näyttävät eri huoneiden välillä sijaitsevissa onteloissa ja niiden yli.

"Suuret neliön aukot antavat näkymät lastenhuoneesta toiseen ulkoisten atriumien kautta", sanoi Schoenberg. "Yritimme saavuttaa yhteyden tunteen muiden lasten kanssa, aivan kuten kadulla, jolla jalankulkijat ovat tien vastakkaisilla puolilla."

Sisäänkäynnin vieressä olevassa henkilöstöhuoneessa on ikkunat sisäänrakennettuna kolmeen seinään, jotta henkilökunta voi katsoa kaikkiin suuntiin puutarhaan, sisäänkäynnille ja opetusalueille.

Sisäänkäynnin puolella on keittiö ja säilytystilat. Luokkahuoneet vievät jäljellä olevat lohkot, ja niiden vieressä on hiljainen huone ja wc.

Lasitusten käyttö koko projektissa varmistaa jatkuvan visuaalisen yhteyden ympäröivään metsään. Eri siipien väliin integroituihin terasseihin pääsee luostarista ja keittiöstä.