Anonim
Taylor Knights lisää modernin takaosan laajennuksen perinteiseen Melbourne-taloon

Melbourne-arkkitehtitoimisto Taylor Knights on kunnostanut kaupungin nykyisen federaatio-tyylisen talon ja lisännyt kontrastisen nykyaikaisen lisäosan, joka avautuu suoraan takapihalle (+ elokuva).

Taylor Knightsia pyydettiin kunnostamaan paritalohuoneisto Australian kaupungin St Kilda East -alueella, jotta kaksi perheen sukupolvea voisivat elää yhdessä ja saada omat tilat.

Ratkaisu sisälsi talon jakamisen siten, että rakennuksen nykyinen osa kadua kohti voidaan erottaa uusista alueista takana sulkemalla liukuovi yhdyskäytävän poikki.

"Vastauksena nouseviin Australian asuntomarkkinoihin St Kilda East Housen suunnittelutavoitteena oli luoda kaksi erillistä vyöhykettä, jotka sallivat useiden sukupolvien elää yhdessä; edistää itsenäisyyttä ja samalla sallia vuorovaikutuksen saman katon alla", sanoivat arkkitehdit lausunnossaan.

Kaksinkertainen pääsy sivustoon tarkoittaa, että talon molemmilla päillä on omat sisäänkäynnit. Etelään päin olevaan korkeuteen sisältyy alkuperäinen etuovi, kun taas pohjoiseen suuntautuvaan takapihalle on riippumaton katuyhteys.

Kiinteistön toista sivua pitkin kulkeva käytävä ulottuu pääovesta, aulan ja parin makuuhuoneen ohi, ennen kuin se nousee laajennukseen. Täällä kaksinkertainen korkeus, joka on näkymä keittiöön, sisältää pääkiertoa.

"Keittiö on siirretty talon sydämeen muodostaen liiton kahden vyöhykkeen välillä", arkkitehdit lisäsivät. "Tilaa juhlitaan sitten asettamalla keittiön päälle suuri tyhjä tila, joka toimii rakennuksen keuhkoina ja tuo raikkaan ilman, valon ja tilan kodin keskustaan."

Keittiö on sisällytetty uuteen kaksikerroksiseen tilavuuteen, jossa on pohjakerroksessa avoin oleskelu- ja ruokailutila, makuuhuone ja yläpuolella oleva opiskelu. Tummasta puusta valmistetut puusepäntyöt antavat sille vahvan läsnäolon, joka vetää silmän ylöspäin, kun se nousee tyhjiön läpi.

Kaksiosaiset lasiovet antavat pohjakerroksen tilan avautua kokonaan katetulle terassille, joka on suojassa ulkonevan yläkerroksen alla.

Konsolidoidun ensimmäisen kerroksen julkisivu on päällystetty säädettävällä näytöllä, joka peittää toimivat ikkunat, jotka mahdollistavat makuuhuoneen sviitin ilmastoinnin.

Tyhjiöön sisällytetyt kattoikkunat tulvivat tämän tilan luonnollisella valolla, joka pesee kaarevan katon yli keittiön yläpuolella. Portaikkoa reunustava seinä on tehty jättiläisestä pegboardista, jota omistajat voivat käyttää mukauttamaan tätä tilaa.

Portaiden yläosassa on rei'itetty metalli käytävä, joka antaa valolle suodattua alla olevaan huoneeseen. Käytävä yhdistää uuden laajennuksen makuuhuonealueen tutkimuksella, joka on lisätty aiemmin vajaakäyttöiseen kattoalueeseen.