Anonim
Ikkuna, jossa on ristikkäin muotoinen runko, muodostaa majakan uudelleen rakennetulle kirkolle

Torni, jolla on iso ikkuna, nousee tämän Dalman-arkkitehtuurin uudelleenrakentaman Uuden-Seelannin kirkon yläpuolelle korvaaen maanjäristyksissä tuhotun alkuperäisen rakennuksen nurkkapihan (+ diaesitys).

Christchurchissa toimivat arkkitehdit suunnittelivat rakennuksen viittaukseksi edeltäjälleen, mutta päivityksillä, jotka vastaavat seurakunnan muuttuviin tarpeisiin.

"Uuden kirkon tavoitteena on pitää aiemman rakennuksen asettama tilavuus nykyisessä kaupunkitilassa, mutta uudistaa tilaa mukautuakseen seurakunnan nykyarvoihin, kuten avoimuus, yhtenäisyys ympäristön kanssa ja rauhallisuus", projektiarkkitehti Szymon Gozdzikowski kertoi Dezeenille.

Pohjoinen metodistikirkko oli ollut paikalla 100 vuotta, mutta se purettiin saatuaan vakavia vahinkoja Canterburyn maanjäristyksistä syyskuun 2010 ja helmikuun 2011 välisenä aikana.

Dalman-arkkitehtuuri on yhdistänyt rakennuksen sisällä palvontapaikan tiloihin, joita yhteisö käyttää muihin toimintoihin, kuten näyttelyihin ja urheilutapahtumiin.

Palvontatalon kulmassa istuu korkea torni alkuperäisen tornin sijasta. Siinä on iso ikkuna, jossa on ristin muotoinen puurunko, joka on pääkatua kohti.

Sisällä salissa on siirrettävät istuimet ja lattia katon alapuolella - puiset paneelit vuorattu eri suuntiin -, joka laskee alas tornista.

"Selkeästi määritelty muoto parantaa tilan mietiskelevää ilmapiiriä ja korostaa sen hallitsevaa toimintoa", Gozdzikowski selitti.

Kaksi metriä korkeat ikkunat, jotka on sijoitettu säännöllisten pylväiden väliin, muodostavat palvonnan salin pidemmät sivut, kun taas meluisaa kadua kohti olevassa seinässä on pienemmät aukot ja ovet puutarhaan.

Kolme pariovet johtavat salista eteiseen, joka oli suunniteltu kokous- ja toimitilaksi, ja yhteydeksi kadulta ulkopihalle.

Aulan toisella puolella on yhteisölohko, joka on tarkoitettu käytettäväksi yli viidenkymmenen naapuruston eri ryhmän käyttöön. Lohko on jaettu kahteen osaan, toinen kokous- ja oleskelutilahuoneisiin, jotka avautuvat aidattuun ulkoalueelle, ja suurempi tila urheilutoimintaan.

Välilyönti-ikkuna, joka on sijoitettu paikkaan, jossa aulan katto ulottuu alatoimintoalueen yläpuolelle, valaisee niiden välisen käytävän.

"Koska se on riittävän leveä ja valaistu jatkuvien kattoikkunoiden läpi, tästä linkistä tulee paitsi mukava kiertoalue, myös merkittävä rakennuksen elementti, ja sitä voidaan käyttää näyttelyissä ja yhteisölle tarkoitettuna vuorovaikutustilana", Gozdzikowski sanoi.

Pääkadun sisäänkäynnissä on kalteva katto, joka ulottuu rakennuksen ulkopuolelle tapa avata fyysisesti kirkko yhteisölle.

"Itse kaltevuus rohkaisee sisäänkäyntiä suunnastaan ​​johtuen, opastaen ja tervetulleeksi yhteisöä", sanoi Gozdzikowski. "Tämä sallii selkeän reitin sisälle, säilyttäen samalla avoimuuden ja läpinäkyvyyden koko rakennuksessa."

Sahatavara kiinnittää rakennuksen kaksi ensimmäistä metriä, ja loput kattaa sekoitus valkoista kipsiä ja mustaa metallia.

"Puutavaraa käytettiin edustamaan tilan luonnollisia elementtejä", arkkitehti selitti. "Puutavara näkyy siellä, missä tapahtuu ihmisten vuorovaikutusta, käytävillä ja palvontatiloissa yhdistämällä alue ympäristöön."