Anonim

Invisible Studio käyttää vain jätepuuta arboretumin rakennuksiin Gloucestershiressä

Piers Taylorin yritys Invisible Studio on lisännyt parin metsänhoitorakennuksia Kansalliseen arboretumiin Gloucestershiressä, Englannissa, ja käyttää vain kartanon rutiinihuollossa kaadettuja puita (+ diaesitys).

Brittiläinen studio työskenteli yhteistyössä insinööri Buro Happoldin kanssa Wolfsonin puunhallintakeskuksen ja Mess-rakennuksen suunnittelussa.

Nämä kaksi puurakennusta tarjoavat konevarastoja ja henkilöstötiloja Westonbirtille, The National Arboretumille - viktoriaanisen aikakauden Robert Holfordin perustamalle metsäalueelle, jossa on nyt 15 000 puun kokoelma Kiinasta, Pohjois-Amerikasta, Japanista, Chilestä ja Britanniassa.

Molemmat uudet lohkot on rakennettu puusta, joka on leikattu osana kiinteistön puun kokoelman rutiininomaista hoitoa. Puiden harvennusprosessi jatkui projektin edetessä ja suunnittelu oli mukautettava saatavana olevan materiaalin mukaiseksi.

"Halusimme käyttää erityisesti arboretumin puutavaraa - koska asiakkaalla oli ylimääräinen voimavara, jota he eivät olleet aiemmin hyödyntäneet rakennuksessa", ryhmä kertoi.

"Yksi kiinnostuksemme on, kuinka voit käyttää epätarkkoja materiaaleja tarkan rakennuksen tekemiseen, ja tästä olemme nauttinut tämän projektin yhteydessä."

Kaikki puutavara hiottiin paikan päällä leikkaamalla käsittely- ja kuljetuskustannukset, ja rakenteet rakensi vapaaehtoisten ja puuseppien ryhmä ammattitaitoisen urakoitsijan ohjauksessa.

Mess-rakennukseksi kutsuttu harjakattoisessa rakenteessa on käänteinen viisto katto, joka on peitetty tammen lankkuilla.

Katon keskellä oleva upotus erottaa rakennuksen kahteen osaan - sotkuisen alueen, jonka toisessa päässä on keittiö, wc ja kuivaushuone, ja toisessa avoimen sosiaalisen tilan.

Päätyseinämä on valmistettu läpikuultavista polykarbonaattipaneeleista, mikä antaa runsaasti luonnollista valoa päästä puun reunustamaan seurustelutilaan.

Konevajassa - vain näkyvissä Mess-rakennuksen takana - on Korsikan mäntykehys, joka on valmistettu 20 metrin pituisista ristikoista, ja se tarjoaa suoja-alueen laitteille ja ajoneuvoille, joita oli aiemmin varastoitu ulkona.

"Vihreän puun käyttö vaatii huolellista harkintaa suunnittelussa, etenkin liitosten ympärillä, joissa halkeamiset, jotka saattavat muodostua puun kuivuessa, voivat vaarantaa kapasiteetin", insinöörit sanoivat.

"Monet yhteyksistä olivat perinteisten muotojen yhdistelmiä, joita vahvistettiin nykyaikaisilla tekniikoilla lisäkapasiteetin ja tukevuuden varmistamiseksi."

Rakennukset muodostavat toisen vaiheen alueen laajemmalle uudistamiselle uusien vierailija-alueiden luomiseksi, mukaan lukien tervetuliaisrakennus ja pian avautuva puunpäällä oleva kävelytie.