Anonim

Neljä betonitornia muodostavat Metron BN-talon São Paulossa

Pihat, parvekkeet ja kattoterassit ovat kaikki tämän São Paulon talon ominaisuuksia, joita tarjoaa paikallinen studio Metro, joka koostuu neljästä erillisestä mutta yhdistetystä betonitornista (+ diaesitys).

BN House -niminen kiinteistö on suunniteltu tarjoamaan asukkaille runsaasti mahdollisuuksia hyödyntää lämmintä Brasilian ilmastoa. Eri ulkona olevien alueiden lisäksi siinä on useita huoneita, jotka voidaan avata elementeille.

Tämä talo sijaitsee Jardim Paulistanossa, varakkaassa kaupunginosassa kaupungin länsipuolella, ja asiakas on kehittäjä, joka on aiemmin tilannut Metron viidestä muusta projektista.

"Hän on usein asiakas, joka rakastaa arkkitehtuuria", arkkitehti ja kumppani Martin Corullon kertoi Dezeenille. "Siksi hän tekee tällaisia ​​projekteja investointina, mutta myös mahdollisuutena keskustella ja tukea arkkitehtuuria."

"Tehtävänä oli tehdä talosta mahdollisimman suuri osa pinta-alasta - ottaen huomioon São Paulon direktiivisuunnitelmassa määritellyt rajoitukset - mutta meillä oli täysi vapaus ohjelmien, materiaalien jne. Suhteen", hän lisäsi.

Talo jaettiin neljään osaan monista syistä. Se hajottaa rakennuksen visuaalisen mittakaavan, mutta luo myös enemmän mahdollisuuksia ikkunoiden ja terassien lisäämiseen.

"Vaihtoehto neljälle tornille alkoi tapana käsitellä erittäin monimutkaista tonttia", Corullon selitti. "Mutta siitä tuli erittäin hyvä vaihtoehto saada monia luonnonvalonlähteitä niin suurelle ohjelmalle."

"Luimme paljon julkisivuja ja avasimme vähitellen pohjakerroksen seinät tapana hallita näkymiä, yksityisyyttä ja luonnollista valoa tasapainoisella tavalla, joten pohjakerros on erittäin avoin puutarhaan", hän lisäsi.

438 neliömetrin talo sisältää kolme kerrosta ja kellarikerroksen pysäköintialueen. Olohuoneet sijaitsevat pohjakerroksessa, neljä makuuhuonetta sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa, ja toisessa kerroksessa on kotitoimisto ja vierasviitti.

Lasitetut käytävät yhdistävät tornit ja kehystävät betoniportaat talon keskelle.

Perinteisten lasitusten lisäksi Metro lisäsi myös sarjan teollisuusmittaikkunoita, joissa on säädettävät säleiköt. Ne valmistettiin räätälöityä projektia varten valkoisella jauhemaalatulla alumiinilla.

"Halusimme valon ja yksityisyyden hallinnan, koska suurin osa ikkunoista on kadulle päin, mutta pitää avoimuuden tunteen", sanoi Corullon.