Anonim

Herzog & de Meuronin Tate Modern Switch House on avoinna yleisölle

Nämä brittiläisen valokuvaaja Jim Stephensonin uudet kuvat tarjoavat katsauksen Herzog & de Meuronin laajennukseen Tate Moderniin Lontoossa, joka avattiin virallisesti perjantaina (+ diaesitys).

64, 5 metriä korkea torni luo 60 prosenttia enemmän näyttelytilaa Lontoon gallerialle, josta on tullut yksi kaupungin tärkeimmistä kulttuurikohteista sen avattua vuonna 2000.

Switch House -nimisenä, siinä on ristikkomaisten tiilimuurien ja taitettujen pintojen ulkopinta, kun taas sen sisätiloihin kuuluu valikoima maanpäällisiä ja maanalaisia ​​gallerioita sekä uusi kattoterassi, josta on panoraamanäkymät kaupunkiin.

Sveitsiläinen studio Herzog & de Meuron kutsuttiin takaisin suunnittelemaan laajennus, koska hän oli vastuussa entisen Bankside-voimalan alkuperäisestä muuntamisesta.

Arkkitehtien lähestymistapana oli luoda toinen galleriasarja Turbiinihallin vastakkaiselle puolelle - laaja julkinen tila, joka muodostaa sisäänkäynnin Tate Moderniin.

Nämä uudet tilat yhdistetään olemassa oleviin gallerioihin - rakennuksen osassa, jota nykyisin kutsutaan kattilahuoneeksi - uusien sisäsiltojen kautta ensimmäisessä ja neljännessä kerroksessa.

"Olemme iloisia, että Tate Modernin alkuperäisestä konseptista, sellaisena kuin se oli suunniteltu ensimmäisen kilpailun aikaan vuonna 1995, on tullut todellisuutta", sanoi Herzog & de Meuron-perustaja Pierre de Meuron.

"Alkuperäinen museon ristikkäintökonsepti on toteutettu sisäänkäynnillä kolmelta eri puolelta; rakennukseen ja Turbiinitaloon pääsee pohjoisesta, lännestä ja nyt myös eteläpuolelta", hän lisäsi.

Kiinteät tiilet, jotka kiinnittävät rakennuksen ulkopinnan, auttavat laajennusta vastaamaan Giles Gilbert Scottin alkuperäisen voimalaitoksen tiilet.

Suuret rei'itykset antavat valon suodattua päivän aikana ja aiheuttavat rakennuksen hehkua illalla. Siellä on myös sarja hoikkaita ikkunoita, jotka muodostavat viipaleita tiilipintojen yli.

"Lisäys olemassa olevaan rakennukseen on aina erittäin vaikeaa, jopa ongelmallista: jotkut pitävät uudesta osasta paremmin, toiset mieluummin vanhaa osaa, jotkut saattavat sanoa, että laajennus ei ollut tarpeen, toiset ovat vakuuttuneita päinvastaisesta", sanoi studio perustaja Jacques Herzog.

"Halusimme ennakoida tällaiset kiistanalaiset näkemykset", hän sanoi.

"Tavoitteenamme oli luoda rakennusryhmittymä, joka näyttää yhdeltä asialta, ei ensimmäisestä ja toisesta vaiheesta."

10-kerroksinen torni sijaitsee kolmen maanalaisen betoniöljysäiliön päällä, jotka Herzog & de Meuron muuttivat performanssitaiteen tiloiksi jo vuonna 2012.

Sieltä betoniportaat kiertyvät vastaamaan uutta sisäänkäyntiä ja kauppaa.

Toisessa, kolmannessa ja neljännessä kerroksessa on uusia gallerioita, joissa on näyttelijöitä, kuten Marina Abramović, Carl Andre, Roni Horn ja Kader Attia.

Siellä on myös yksittäisille taiteilijoille omistettu galleria, joka näyttää tällä hetkellä Louise Bougeoisin teoksia.

Lattiat pienenevät asteittain kohti tornin huippua, josta löytyy tilat koulutus- ja tapahtumatiloihin, uuden jäsenhuoneen ja ravintolan sekä uuden kattokerroksen kansi.

"Kun alkuperäinen Tate Modern tarkoitti olemassa olevan infrastruktuurin paljastamista, laajennus tarkoitti infrastruktuurin rakentamista", selitti Hercanin ja De Meuronin vanhempi kumppani Ascan Mergenthaler.

"Tavoitteenamme oli luoda arkkitehtuuri, joka sallii joustavuuden, improvisoinnin, mukautumisen ja muutoksen", hän jatkoi "esitys- ja installaatiotaidolle omistettujen kaveriaalisten maanalaisten tankkien korkeista korkeasti valaistuista gallerioista, joissa on suuret loisteputket leveä nauha liikkeelle kääntyen rakennuksen läpi anteliaisiin päivävalaistuihin koulutustiloihin. "

Tate Modern avattiin virallisesti yleisölle perjantaina 17. kesäkuuta 2016 sarjan esikatselutapahtumien jälkeen.