Anonim

Gravity Sketch VR antaa suunnittelijoille luoda ja muuttaa digitaalisia malleja ilmassa

Gravity Sketch iPad -sovelluksen takana oleva tiimi on julkaissut uuden monialustaohjelmiston, joka antaa suunnittelijoille mahdollisuuden piirtää ja käsitellä 3D-objekteja virtuaalitodellisuusympäristössä (+ elokuva).

Päivitetty Gravity Sketch -ohjelmisto on päivitys ryhmän aikaisempiin tuotteisiin ja antaa samalla tavalla suunnittelijoille mahdollisuuden kehittää lomakkeita kolmessa ulottuvuudessa.

Mutta uuden ohjelmiston avulla he voivat myös muokata ja käsitellä näitä objekteja myös virtuaalitodellisuudessa, toisin kuin työpöydän näytössä. Se mahdollistaa myös useiden käyttäjien yhteisluonnon.

Image

"Toisin kuin aikaisempi Gravity Sketch -tuote, joka oli iPadin sovellus, tätä ohjelmistoa on saatavana käytettäväksi Oculuksessa ja Vivessä", joukkue kertoi Dezeenille.

Ohjelmiston avulla, jonka on tarkoitus julkaista tammikuussa 2017, suunnittelija voi viedä piirustuksensa myös CAD-ohjelmiin, kuten Rhino, tai suoraan 3D-tulostimeen.

Järjestelmä toimii HTC Vive- tai Oculus-virtuaalitodellisuustyökalujen kautta. Käyttäjät alkavat tyhjällä paikalla ja mukauttavat sen rakentamaan oman ympäristön.

Image

Ympäristössä he voivat luoda kaikenlaista suunnittelua missä tahansa mittakaavassa. He voivat myös kutistaa sen alas ja muuttaa sitä yksinkertaisella eleellä.

Yrityksen julkaisemassa esittelyvideossa Gravity Sketch -käyttäjä työskentelee ohjelmiston ja HTC Vive -ohjaimen kanssa auton suunnittelussa. Hän pyyhkäisee kätensä suunnittelun yli auton rungon muovaamiseksi ja tarttuu osiin - kuten pyörään - niiden sijoittamiseen.

"Kun siirrymme kohti alkuperäisiä 3D-suunnitteluympäristöjä, 3D-lukutaito on uskomattoman tärkeä", sanoi Gravity Sketchin toimitusjohtaja Daniela Paredes Fuentes. "Gravity Sketch -sovelluksella työpöydälle ja VR: lle, meillä on rajattomat mahdollisuudet tehdä digitaalisesta 3D-suunnittelusta intuitiivisempaa ja kaikkien saatavilla."

Gravity Sketch -kehityksen ovat kehittäneet Royal College of Art -opiskelijat Guillaume Couche, Daniela Paredes Fuentes, Pierre Paslier ja Oluwaseyi Sosanya tavoitteena helpottaa 3D-mallien luomista tulostettavaksi.

Ryhmä loi opintojensa aikana läpinäkyvän Gravity-tablettilaitteen, joka muodostui pariksi kynän kanssa 3D-piirrosten luomiseen ilmassa.

Image

Vuonna 2014 he ennustivat, että suunnittelijat voivat pian käydä läpi malliensa 3D-mallit ja muokata niitä tien päällä.

Nyt nämä ennusteet näyttävät toteutuvan. Aiemmin tänä vuonna Google julkaisi Tilt Brush -sovelluksen virtuaalitodellisuuden luonnokseen, jonka avulla suunnittelijat voivat käydä läpi luonnoksensa 3D: n piirtäessäsi niitä.

Ryhmä on aiemmin julkaissut iPad-sovelluksen, joka muuttaa piirustukset virtuaalisiksi ja fyysisiksi 3D-malleiksi