Anonim
Image Valokuva Hélène Binet

Peter Salter luo labyrinttilaisia ​​Lontoon kaupunkitaloja kokeilemaan erilaisia ​​ideoita

Peilinä, salaisina kulmina, liikkuvina seininä ja jurtunmuotoisina huoneina peitetyt oviaukot sisältyvät näihin neljään hienostuneeseen Lontoon rivitaloon, joita arkkitehti Peter Salter on käsitellyt viimeisen 13 vuoden ajan.

Lontoon Notting Hillissä sijaitsevan sisäpihan ympärillä sijaitsevat neljä Walmer Yard -ominaisuutta tuntuvat olevan osa samaa perhettä - samanlaisilla viimeistelyillä ja kalusteilla - mutta jokaisellakin on myös omat ainutlaatuiset yksityiskohdat ja ulkoasu.

Niiden epätavallisia ominaisuuksia ovat myös sipulimaiset mustat kaapit, lattialämpötila, mustat teräsportaat ja taitettavat huonekalut.

Image

Peter Salter aloitti talojen suunnittelun ensimmäisen kerran vuonna 2003. Niiden valmistuminen kesti 13 vuotta, mukaan lukien seitsemän vuotta rakennustöitä.

Brutalistien arkkitehtien Alisonin ja Peter Smithsonin opiskelija Salter rakensi maineensa monimutkaisille piirustuksille ennen kuin hänestä tuli ohjaaja arkkitehtikouluissa, mukaan lukien Arkkitehtiyhdistys ry ja Cardiff University.

Walmer Yard on Salterin ainoa valmistunut projekti Isossa-Britanniassa. Kehittäjä Crispin Kelly on tilannut sen, että brittiläinen arkkitehti tarjoaa ensimmäisen kerran mahdollisuuden esitellä ideoidensa potentiaalia kotimaassaan.

Kukin talo on rakennettu valetusta in situ -betonista. Ne lukittuvat keskenään pihan ympärille, järjestettyinä sekä suoraviivaisten että kaarevien portaikkojen ympärille.

Ulkoseinät on päällystetty puulevyillä, ja valikoima kulmia, jotka ottavat valon vastaan ​​vuorokauden eri aikoina. Ne tarjoavat lämpimän kontrastin takana olevista teksturoiduista betonipinnoista.

Sisällä rakennuksissa on erilaisia ​​materiaaleja ja viimeistelyaineita, mukaan lukien joitain epästandardimateriaaleja. Salterin tiimin mukaan nämä valittiin "tarkoitukseen soveltuvuuden, eikä rakentamisen helppouden, mukavuuden tai kustannusten" perusteella.

"Suunnitteluun ja rakentamiseen on tämän seurauksena liittynyt huolellista kokeilua materiaaleissa ja tekniikoissa, vaativaa ammattitaitoa ja epästandardien lähestymistapojen säännösten onnistunutta noudattamista", ryhmä kertoi.

Image

Jurta-muotoiset huoneet - jotka on tarkoitettu muistuttamaan "pippuriruukuja Elizabethanin maatalojen johdoilla" - sijaitsevat kunkin kodin yläosaa kohti.

Ne johtavat kattoterasseihin, joissa jokaisen kiinteistön asukkaat voivat katsoa alas pihalle, mutta myös nauttia näkymistä ympäröivään kaupunkikuvaan.

Mustaa terästä käytettiin luomaan monia toissijaisia ​​huoneita, kylpyhuoneista varastointitiloihin. Tämä materiaali on viimeistelty mehiläisvahalla, mutta siinä on silti hiilijäämiä ja sinisiä lämpö tahroja tehtaalta.

Yksi suunnittelun keskeisistä näkökohdista oli joustavuus. Mutta vaikka suurin osa arkkitehdista saavuttaa tämän avoimen suunnitelman avulla, Salter pyrki tarjoamaan erilaisia ​​erityyppisiä tiloja mihin tahansa tilanteeseen.

Image