Anonim
Image

Álvaro Sizan Alhambra-projekti romutettiin

Álvaro Sizan suunnitelmat uudesta sisäänkäynnistä ja vierailukeskuksesta historiallisessa Granadan palatsissa Alhambrassa on hylätty.

Portugalilainen arkkitehti ja espanjalainen arkkitehti Juan Domingo Santos voitti projektin kansainvälisen kilpailun vuonna 2011 ja paljasti suunnitelmat vuonna 2014.

Mutta arkkitehteja on pyydetty tarkistamaan täysin ehdotuksensa Unescon maailmanperintökohteeksi, jota Siza kuvasi "elämämme projektiksi".

Image

Päätöksen teki Alhambran hallitus sen jälkeen, kun Kansainvälinen monumentti- ja kohteita käsittelevä neuvosto (ICOMOS) antoi äskettäin raportin, jossa kuvattiin mallit "tunkeutuviksi". Raportissa todettiin myös, että arkkitehtien visiossa olisi "kielteinen vaikutus tämän maailmanperintökohteen poikkeuksellisen yleiseen arvoon".

Siza ja Domingo Santos kertoivat olevansa "erittäin huolestuneita" raportin havainnoista ja korostaneet, että kilpailulautakunta oli ylistänyt mallia sen herkkyydestä.

"Olemme erittäin huolestuneita perusteettomasta perusteesta, jota Andalusian hallinto on käyttänyt halvaamaan projektin, jonka monumentaalikompleksin ja Granadan on kohdattava tulevaisuuden Alhambraan", he kertoivat espanjalaiselle El País -lehdelle.

"Kuinka on mahdollista väittää, että hanketta ei ole integroitu ja että se on tunkeutuva maisemaan, kun tuomaristo huomautti, että yksi sen tärkeimmistä hyveistä oli sen integrointi niin arkaluontoiseen paikkaan?" pari jatkoi.

"Kysymme itseltämme, mitkä ovat todelliset syyt halvata malli, jonka kaikki Alhambran hallituksessa edustavat instituutiot hyväksyivät yksimielisesti."

Image

Arkkitehdit aikoivat korvata olemassa olevan kaksivaiheisen jonojärjestelmän 1000 vuotta vanhaan maurien linnoitukseen luomalla uuden osittain vedenalaisen portin. Tämän oli tarkoitus antaa jopa 8000 päivittäistä kävijää saapua ilman, että he joutuvat pitkään odottamaan.