Anonim
Image

Envisionsin Milanon näyttely esittelee prosessia lopputuotteen sijasta

Hollantilainen kollektiivinen Envisions on kokeillut tapoja leikata, tulostaa ja muuntaa materiaaleja Milanon muotoiluviikolla järjestetyssä Wood In Process -näyttelyssä.

Yhteistyössä espanjalaisen puunvalmistajan Finsa kanssa luotu näyttely esittelee suunnittelijoiden tutkimusvaiheessa tekemiä löytöjä valmistuneiden kappaleiden sijaan.

Sen tarkoituksena on korostaa prosessin mahdollisuuksia, jota kollektiivi pitää ala-arvona ja harvoin tutkituna teollisuuden osana.

"Toimimalla konseptuaalisena kasvualustana tuotteen muodostumisen alustavat vaiheet tarjoavat rajattomia mahdollisuuksia ja ansaitsevat sinänsä valokeilaan", kertoi kollektiivin, jonka opiskelijat perustivat Design Academy Eindhovenista.

"Yritysyritykset pitävät usein todistettujen käytäntöjen ja selkeästi määriteltyjen tavoitteiden tiellä puuttuen löydetyistä mahdollisesti hedelmällisistä vaihtoehdoista samalla kun kulkevat vähemmän kuljettua tietä."

Jokainen ryhmän 12 jäsentä kutsuttiin käymään Finsan tuotantolaitoksissa etsimään mahdollisia uusia käyttötarkoituksia materiaalivalikoimelleen sekä valmistuksen aikana syntyneille sivutuotteille.

Tulokset esitellään ryhmän näyttelyssä Palazzo Clericissä Milanon suunnitteluviikolla.

Sen sijaan, että käytettäisiin MDF: tä halvan korvikkeena oikealle puulle, Roos Goomperts on lisännyt kollaasi- ja leikkausmuotoja muuttaakseen sen silmiinpistävämmäksi lattia- tai huonekaluvaihtoehdoksi.

Samoin Simone Post on pelannut MDF: n maineella puun korvikkeena lisäten tulosteita, jotka perustuvat liioiteltuihin jyvä- ja solmuversioihin.

Aukhe Fleur Janssen on ottanut puurakennuskuvioita ja värinäytteitä ja muuttanut niistä kirkkaita kuvioita, joita voidaan käyttää käärepapereissa, kun taas Elvis Wesley suunnitteli ristikkomaisia ​​kappaleita, jotka perustuivat keskiaikaisiin kaiverrettuihin esineisiin.

Työskentelemällä yhdessä muodin tuotemerkin Dries Van Noten kanssa, tekstiilisuunnittelija Henriette Tilanis muutti arkkituotteet taipuisiksi kuituiksi, ja Sanne Schuurman jakoi levyt lohkoiksi ja muutti ne toisiinsa liittyviksi geometrisiksi kuvioiksi, jotka paljastavat sisäisen kuitumaisen tekstuurin.

Hollantilainen duo Vantot suhtautui hiukan erilaiseen lähestymistapaan upottamalla elektroniset polut Finsen puutuotteisiin ja kokeilemalla mahdollisuuksia lisätä valoa.