Anonim

Richard Meier mallinee täysin valkoisen Oxfordshire-asunnon Englannin kartanoissa

Amerikkalainen arkkitehti Richard Meier on saanut päätökseen ensimmäisen projektinsa Isossa-Britanniassa, tyypillisesti kirkkaan valkoisen talon kyydissä kukkulalla, josta on näkymä Oxfordshiren maaseudulle.

Image

Vuonna 2007 aloitettu hanke, joka tunnetaan yksinkertaisesti nimellä Oxford Residence, kestää vuosikymmenen ja se on juuri valittu RIBA Regional Award -palkinnon saajaksi.

Meier, 82, suunnitteli kodin ja sitä seuraavan vierastalon tuntemattomalle asiakkaalle, jonka hän tapasi näyttelyssään Lontoon taideteoksissa.

Image

"Tapasin asiakkaita, kun minulla oli näyttely työstäni Lontoossa. He tulivat näyttelyyn. Me tapasimme ja keskustelemme, ja he ehdottivat tapaamista myöhemmin puhuaksesi uudesta talosta, jonka he aikovat rakentaa", Meier kertoi Dezeenille.

"Heillä oli erittäin erityiset vaatimukset talon eri tilojen ja päärakennuksen vieressä olevan vierastalon suhteen", lisäsi arkkitehti, joka on yksi viimeisimmistä 1900-luvun harjoittelijoista.

Image

Meier sai inspiraatiota perinteisestä englantilaisesta kartanosta, asettamalla asuinpaikan sivuston korkeimmalle osalle, missä se voi tutkia bukolisia alueitaan.

837 neliömetrin talo ja sen 141 neliömetrin vierasmajoitukset leviävät mäen harjanteen yli. Heidän betonirakenteet seisovat päällystetyllä pohjalla ja on päällystetty tasaisesti kerroksessa kirkkaan valkoista rappausta, joka on vastakohtana pastoraalimaaston kirkkaudelle.

Image

Vaikka talon takaosa on suurelta osin läpinäkymätön puun takana, lasitusalueet muodostavat edessä olevan julkisivun avoimeen maaseutuun nähden.

Pylväslasien ja kiristysikkunoiden osat nostavat litteän katon ja sivuseinät pois takajulkisivusta, antaen talolle olevan avoin tai läpäisemätön erilaisista lähestymistavoista.

"Sivusto on avoin maisema ja tapa, jolla talo on järjestetty ja sijoitettu, olisi kuin monet englantilaiset kartanot", sanoi Meier. "Joten sijainti ja asiayhteys liittyvät englanninkielisiin kartanoihin."

Image

"Pääsivustomme päämääränä on aina luoda vahva paikkatunne parantamalla tai muuttamalla olemassa olevaa sivustoa ainutlaatuisella ja provosoivalla tavalla", hän jatkoi.

"Sekä kaupunkia vai avointa maisemaa etsimme kunkin projektin kontekstista erikseen johtolankoja, jotka inspiroivat ajatusta organisaation, mittakaavan ja sijainnin kysymyksistä, jotka provosoivat vahvan vuoropuhelun sen ympäristössä."

Sisältä läpinäkymättömät seinä- ja ikkunaosat tai luukunäkymät, jotka asteittain aukenevat talon etuosaan, missä huoneet altistuvat entistä paremmin.

Valkoisiksi maalatut alumiinisäleiköt kulkevat ruudutettujen ikkunoiden osien läpi, yksityiskohta toistuu sisäpuolella portaikon kaiteiden läpi ja korotetulle kävelytielle, josta on näkymä oleskelutilaan.

Hickory-lattia lisää vihreää lämpöä valkoisiin tiloihin, jotka on sisustettu valkoisilla huonekaluilla ja kourallisella veistoksella.

Apuhuoneet ja kuntosali on järjestetty päärakennuksen kellarikerroksen läpi. Asuinpinta-ala on sijoitettu maanpinnan tasolle ja viisi makuuhuonetta kylpyhuoneella jaettu ylimmässä kerroksessa.

Täällä kävelysilta yhdistää talon takana sijaitsevan ulkouima-altaan, joka on kohotettu rinteen korkeampaan osaan.

Itsenäinen vierastalo on irrotettu pääasiallisesta asunnosta, ja siinä on makuuhuone, kylpyhuone sekä avokeittiö ja oleskelutila.

"Suunnittelulla pyritään yhdistämään maisema ja näkymät osana sen identiteettiä talon ja siihen liittyvien rakennusten suhteen ja luomaan luonnollisen tasapainon rakennuksen ja maiseman välillä", sanoi projektiarkkitehti Kevin B Baker.

"Samoin sisätiloja sanelevien ohjelmien, seinien ja pylväiden kerrostukset on suunniteltu täydentämään jokaiselle näkökulmalle ominaista valoa ja näkymiä luomalla henkeäsalpaavat yhteiset tilat."

Image

Viime vuonna Dezeenin kanssa pidetyssä yksinoikeudella haastattelussa Meier keskusteli New Yorkin muuttuvasta horisontista. Arkkitehti sanoi, että uusi pilvenpiirtäjien rotu - mukaan lukien BIG: n "courtcraper" - ei osoita kunnioittavan kaupungin laajuutta.