Anonim
Image

"Arkkitehtonisen piirustuksen kulta-aika odottaa"

3D-mallinnusohjelmistojen tulo ei välttämättä oikein lopeta arkkitehtonisen piirustuksen loppua, sanoo Owen Hopkins.

Arkkitehtoninen piirustus on kriisissä, joka on väistämättä valmistunut 1980-luvulta lähtien ensimmäisten kaupallisesti saatavien CAD-pakettien ja näytön uusien vapauksien myötä. Todellinen vallankumous tapahtui kuitenkin monimutkaisten 3D-mallinnusohjelmistojen tullessa 1990-luvulle.

Nämä alustat ovat nyt kaikki kaikkialla, ja niistä on tullut arkkitehtien ensimmäinen ja usein ainoa työkalu suunnitteluprosessissa. Seurauksena voi olla epäilyttävä siitä, onko tavanomaisilla arkkitehtuuripiirustuksilla merkitystä arkkitehtuurille, kuten sitä käytetään 2000-luvulla. Kriisihetket voivat kuitenkin olla myös mahdollisuuksia ja uusia mahdollisuuksia. Sen sijaan, että olisi kuollut, arkkitehtoninen piirustus voisi pian syntyä uudestaan.

Mutta mikä ajaa tätä uudestisyntymistä ja miten se voi edetä? Tämän selvittämiseksi meidän on oltava selvillä siitä, mikä tosiasiassa on arkkitehtoninen piirustus.

Sen sijaan, että olisi kuollut, arkkitehtoninen piirustus saattaa pian syntyä uudestaan.

Ensimmäinen huomautettava asia on, että piirtäminen ja muotoilu eivät ole synonyymejä: piirustus ei ole muotoilu; pikemminkin piirustus on muotoiltua. Rakennuksen - tai tosiasiallisesti minkään - suunnittelua ei ole eikä voi olla fyysisenä asiana. Se ymmärretään paremmin eräänlaisena platoonisena ideaalina, jotain, joka on olemassa mielen aineettomassa maailmassa, joka sitten tehdään näkyväksi piirtoprosessin avulla. Kun arkkitehti istuu alas ja alkaa piirtää mallia, he eivät luo mallia sivulle; Sen sijaan sivulla näkyy mallin tekeminen näkyväksi, kun abstraktista ajatuksesta tulee jotain, joka on näkyvää ja kommunikoitavaa.

Ero piirtämisen ja suunnittelun välillä saattaa tuntua vastaintuitiiviselta. Ymmärtää on kuitenkin helpompaa, kun ymmärrämme, ettei edes kaikkein hienostunut arkkitehtoninen piirustus voi välittää edes yksinkertaisimman arkkitehtuurisuunnittelun kokonaisuutta: erilaisten materiaalien vuorovaikutusta; suhde eri määrien välillä; tapa, jolla valo putoaa pinnan yli; kuinka ääni kaikuu peräkkäisten tilojen läpi.

Nämä kaikki ovat olennaisia ​​suunnittelussa, mutta niitä voidaan vangita vain epätäydellisesti, piirustuksen toimiessa luonnostaan ​​osittain. Joten tietyssä suhteessa voimme nähdä piirtoprosessin tarkoittavan mallin paljastamista - aikaisemmin näkymättömän visuaalisen muodon antamista - sen kanssa, mikä oikeastaan ​​loppuu sivulle, joka edustaa esitystä.

Koska arkkitehtuuripiirrokset eivät luonteeltaan pysty tarjoamaan kokonaiskuvaa suunnittelusta, niitä tuotetaan harvoin eristettynä. Sen sijaan erilaiset piirustukset toimivat tyypillisesti yhdessä rakentaakseen mallin johdonmukaisen kokonaiskuvan eri näkökulmista, eri asteikolla ja eri tarkkuustasoilla.

Tässä piirtäminen edustaa mallia - asiakkaille, suunnittelijoille, rakentajille, yleisölle - ja myös paljastaa sen, kun jokainen piirustus tuo keskittymään tietyn kulman tai yksityiskohdatason, jota ei aiemmin ollut todellisuudessa. Historiallisesti tämä edellytti pitkän aikavälin koulutuksen ja oppisopimuskoulutuksen kautta syntyneiden sarjapiirustusten luomista, jotka vaativat erittäin asiantuntijoiden taitoja. Näihin prosesseihin juurtuneet piirtotyypit ja järjestelyt - suunnitelma, osio, korkeus jne. - vaikka ne tehtiin paljon nopeammiksi ja helpommin valmistettaviksi, säilyivät suurelta osin ensimmäisen sukupolven CAD: ssä.

Arkkitehtoninen piirustus osoittaa yleensä rakennusta kohti, mutta siinä on aina jotain enemmän sanottavaa

Nykyään 3D-mallinnuksella, joka on keskeinen arkkitehtonisessa prosessissa, nämä käytännöt ovat suurelta osin tarpeettomia, jolloin kaikkia rakennuksen elementtejä voidaan tarkastella mistä tahansa kulmasta ja manipuloida reaaliajassa.

Yhden tason sisällä voimme nähdä 3D-mallin vain uudentyyppisenä piirustuksena, joka syntyi uusien tekniikoiden avulla ja joka vastaa häiritseviä vaikutuksiaan tavalla, jolla valokuvaus poisti 1800-luvulla olemassa olevan rakennuksen käsin piirretyn perspektiivin. Tämän pitäisi kuitenkin aliarvioida sitä, missä määrin 3D-malli muodostaa paradigman muutoksen arkkitehtuurin suunnittelussa ja visualisoinnissa - sellainen, joka väittäen piirtää piirtämisen täysin vanhentuneeksi. Vaikka 3D-malli saattaa näyttää mallin piirustukselta, se on täysin erilainen. 3D-malli ei ole mallin esitys; se on itse muotoiltu ilmeiseksi.

Tämä saattaa vaikuttaa hienoiselta erottelulta, mutta sen merkitys ilmenee nopeasti, kun tarkastellaan piirtämisen ja 3D-mallin eroja. Koska 3D-malli on olemassa yhtenä kokonaisuutena näytöllä, se on mitattavissa äärettömästi ja muokattavissa. Perinteisesti uusi piirustus vaaditaan aina paljastamaan jokin malli tai yksityiskohta, jota ei ole esitetty olemassa olevassa piirustuksessa. Kun 3D-malli lähestyy tiettyä yksityiskohtaa, näemme suunnittelun täsmälleen sellaisena kuin se on; Ei ole tarpeen tehdä lisätyötä paljastaaksesi sen, mitä emme vielä näe.

Jos luodaan ylimääräisiä yksityiskohtia, ne sisällytetään suoraan, itse suunnittelu muuttuu, eikä paljasteta, kuten se tapahtuisi perinteisen piirustuksen avulla. Suunnittelu on sisällyttänyt piirustuksen ensimmäistä kertaa.

3D-mallin ei tarvitse olla arkkitehtonisen piirustuksen loppu, se voi olla sen vapauttaminen

3D-mallinnuksen valtavat tekniset edut - sen nopeus, tarkkuus, mukautuvuus - tekevät piirtämisestä hidasta, hankalia ja epätarkkoja, ja sivun rajat näkyvät voimakkaasti vastakohtana näytön äärettömille luoville mahdollisuuksille. Seurauksena on, että piirtäminen on vain kadonnut arkkitehtuuriprosessista, jättäen meille miettimisen: miksi arkkitehdit jatkaisivat piirtämistä, muuten kuin viereisen nostalgian harjoituksena?

Vastaus on, että he voivat nähdä piirtämisen mahdollisuutena eikä puutteena. Esityksinä jokainen arkkitehtuuripiirros on määritelmän mukaan välitetty, ja sillä on eräänlainen sisäänrakennettu kieli, joka heijastaa sitä, milloin se on tehty, kenelle se on tehty ja kenelle se on tehty.