Anonim
Image

RIBA North -arkkitehtuurikeskus avataan Liverpoolin Mann-saarella

Uusi Broadway Malyanin suunnittelema pohjoinen RIBA on avannut ovensa Liverpoolin rantaalueella Pohjois-Englannissa näyttelyllä arkkitehtonisista piirustuksista rakentamattomista ehdotuksista kaupunkiin.

Lontoossa sijaitseva studio loi Mann Island -keskuksen tilaksi, jolla yleisö voi tutustua enemmän arkkitehtuuriin näyttelyiden, keskustelujen ja kiertueohjelmien kautta. Lisäksi se isännöi kahvilaa ja kauppaa.

Image Valokuva: Paul McMullin

Kaksi matalalla olevaa korttelia muodostavat arkkitehtuurikeskuksen fyysisen rakenteen - tilavuudet on asetettu suorassa kulmassa kohti Mersey-jokea.

RIBA North on Britannian arkkitehtien kuninkaallisen instituutin ensimmäinen arkkitehtuurikeskus Lontoon ulkopuolella, jonka pääkonttori on 66 Portland Place.

Image Valokuva: Johannes Marburg

Juhliakseen uuden sijaintinsa avaamista keskus on järjestänyt useita väliaikaisia ​​ja pysyviä näyttelyitä samanaikaisesti rakennuksen avaamisen kanssa.

Valokuva Hufton + Crow

Avajaisnäyttely, Liverpool (e): Mover, Shaker, Architectural Risk-Taker, esittelee 30 alkuperäistä arkkitehtuuripiirrosta, mallia ja vesiväria RIBA: n kokoelmasta, joka juhlistaa Liverpoolin "arkkitehtonista uskollisuutta" esittämällä kaupungin malleja, joita ei koskaan toteutettu.

Image Valokuva: Johannes Marburg

"Liverpool on dynaamisuudellaan ja poikkeuksellisella asemallaan aina haastanut arkkitehteja suunnittelemaan rohkeita - ja joskus kiistanalaisia ​​- suunnitelmia", sanoi näyttelyn kuraattori Joseph Sharples.

Image Valokuva: Johannes Marburg

"Näiden rakentamattomien projektien kokoaminen yhteen on muistutus siitä, että nykypäivän kaupunki on seurausta lukemattomista vaihtoehdoista vaihtoehtoisten visioiden välillä."

Monet piirustuksista, jotka ovat peräisin 1700-luvulta 1900-luvun puoliväliin - mukaan lukien Edwin Lutyensin, Giles Gilbert Scottin ja Denys Lasunin kuvat - on kunnostettu ja ne ovat ensimmäistä kertaa esillä, koska 67 000 Englannin punnan apuraha Heritage Lottery Fund.

Image Valokuva Hufton + Crow

Vierailijat voivat selata kaupungin rakentamattomia ehdotuksia, mukaan lukien Sir Charles Nicholsonin ja Phillip Webbin vuodelta 1901 peräisin oleva anglikaaninen katedraali ja Graham Shanklandin visuaalinen uudelleenkuvantaminen Liverpoolin siluetista 1960-luvulta sen jälkeen, kun kaksi kolmasosaa kaupungin rakennuksista on julistettu vanhentuneiksi.

Yksikerroksisten kerrosten lasitetut katot valaisevat luonnollisesti näyttely- ja tapahtumatilat - rivitalot muodostavat kaltevien rakenteiden ylimmän kerroksen.

Image Valokuva Hufton + Crow

Keskustan ytimessä on City Gallery, joka tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua Liverpoolin arkkitehtoniseen perintöön - sekä sen kaupunkikehitykseen ja rakennetun ympäristön rakentamiseen.

Image Valokuva Hufton + Crow

Kaupungin gallerian sisällä Digital City Model - interaktiivinen 3D-malli - "kertoo" tarinoita Liverpoolista ja sen kaupunkikehityksen historiasta.

Toisessa kiehtovassa suuressa näyttelyssä, jonka otsikko on KHBT Architects, ei ole verhottu, kävijöitä odotetaan talvipuutarhassa, joka sijaitsee kahden joenrantarakennuksen välissä.

Valokuva Hufton + Crow

Vieraat voivat käydä läpi punaisen verkon rakennuspaikan materiaalikerrosten, jotka yleensä peittävät rakennustelineet, jotka on leikattu Liverpoolin ikonisten kaupungin rakennusten muodoiksi, mukaan lukien Pohjoinen Imperial War Museum, York Minster ja The Sage Gatesheadissa.

Pysyvä kahvila ja kauppa, jonka kuratoi stilisti Katie Patrick, varastoi tavaroita ja pohjoisten suunnittelijoiden tuotteita, mukaan lukien Sam Andrew ja Joe Hartleyn keramiikat; tekstiilit Heather Shields; nahkalaukut Ruth Pullan ja ruokailuvälineet kirjoittanut David Mellor.

Valokuva Hufton + Crow