Anonim
Image

OFIS Arkkitehdit laajentavat slovenialaista taloa kolmen pinotun puulaatikon avulla

Kolme pinottua rintamerkkiä, jotka on peitetty tummalla värjätyllä puulla, muodostavat tämän laajennuksen 1930-luvun taloon Ljubljanassa, jonka on tehnyt slovenialainen yritys OFIS Arhitekti.

OFIS Arhitekti perusti tilavuuksien muodon arkkitehti Emil Navinsekin vuonna 1934 rakentaman vanhan kaksikerroksisen asunnon "kenkälaatikoiden" mittasuhteiden perusteella kahdelle vanhemmalle sisarelleen. Seurauksena studio nimettiin projektiksi Shoebox House.

Sekä jatkeen ylä- että alatilavuus ovat kohtisuorassa vanhaan ominaisuuteen nähden, kun taas keskimmäinen tilavuus kulkee yhdensuuntaisesti. Tämä luo kattoterassit sekä ensimmäiseen että toiseen kerrokseen ja johtaa ulokekansiossa oleviin ulokkeisiin.

Yläosa ulottuu myös olemassa olevan talon litteälle katolle, josta arkkitehdit ovat muuttaneet ulkokerrokseksi, johon pääsee makuuhuoneen sviitin kautta.

"Laatikot on pinottu 90 asteen muutoksilla, jolloin muodostuu ulkonemat ja terassit", selitti arkkitehdit. "Tämä luo erilaisia ​​leikkauskohtia vanhan ja uuden osan välillä jokaisessa kerroksessa."

Image

Talo sijaitsee Trnovossa, kylässä Länsi-Sloveniassa. Tumma puuverhous valittiin täydentämään naapurimaiden ominaisuuksia, vaikka tämä materiaali on ristiriidassa alkuperäisen talon valkoisen renderin ja kivipohjan kanssa.

Image

Osa olemassa olevan kiinteistön takaseinästä poistettiin laajennuksen avaamiseksi, kun taas sen sisustus palautettiin nykyiseen pintaan.

Image

Arkkitehdit valitsivat runsaasti vaaleaa puuta laajennuksen lattioiden ja kattojen peittämiseksi. Tätä materiaalia käytetään myös sisäänrakennettujen kalusteiden luomiseen, kuten sohvan pohja, sängyn alusta ja vaatekaapit.

Keskimmäinen portaikko, joka kulkee paljaan betoniseinän vieressä, on myös tehty puusta. Eri pituiset lankut muodostavat keskitangon pyörän profiilin, kun taas ulompi suojus on valmistettu sarjasta metallisilmukoita.

Pohjakerroksessa portaikko sijaitsee vanhan keittiön ja uuden avoimen olohuoneen ja ruokasalin välissä. Lasiovet avaavat tämän tilan puutarhaan asti.

Pari lasten makuuhuonetta, vierashuone ja tutkimus vievät lattian yllä. Välissä olevassa salissa on suuret ikkunat puutarhaan. Makuuhuone on toisessa kerroksessa.