Anonim
Image

Diébédo Francis Kéré käyttää paikallisia materiaaleja rengasmaiseen kouluun Burkina Fasossa

Burundina Koasugoussa, Burkina Fasossa sijaitsevan tiili- ja puurakennuskoulun rakennuksen pyöreästä aallotetusta katosta nousee tuulensieppaavia torneja, jotka on suunnitellut tämän vuoden käärmepaviljongin arkkitehti Diébédo Francis Kéré.

Berliinissä ja Burkina Fasossa sijaitseva Kéré suunnitteli Lycée Schorgen lukion Koudiugoun - Länsi-Afrikan maan kolmanneksi suurin kaupunki väestöstä - laitamilla sijaitsevalle laitokselle.

Lukion rakennus käsittää sarjan yhdeksästä kytketystä moduulista, jotka on järjestetty rengasrakenteeseen. Nämä moduulit mahtuvat luokkahuoneisiin ja hallinnollisiin tiloihin sekä hammasklinikalle opiskelijoille.

Image

Kéré käytti koko projektin ajan paikallisesti saatavilla olevia rakennusmateriaaleja osoittaakseen, että niitä voidaan soveltaa innovatiivisiin nykyaikaisiin rakenteisiin.

"Arkkitehtuuri ei ole vain merkkinä maisemasta, se on myös todistus siitä, kuinka paikalliset materiaalit voidaan yhdistää luovuuden ja tiimityön kanssa jotain merkittävää, jolla on syvälliset pysyvät vaikutukset", hän sanoi.

Image

Koulun seinät on valmistettu paikallisesta lateriittikivistä, joka kerätään maasta ja leikataan sitten tiileiksi, jotka kovettuvat ilmassa, jotta saadaan aikaan materiaali, jolla on erinomainen lämpömassa.

Luokkahuoneiden suppilon päälle tuuletuneet tuuletustornit tuulettavat tiloihin ja tarjoavat ulostulon seisovalle lämpimälle ilmalle, joka myös poistuu aaltojen kautta, jotka muodostavat aaltoilevat holvikatot.

Image

Yläpuolella olevat kipsipeitetyt valkoiset katot suojaavat myös sisätiloja suoralta auringonvalolta ja levittävät luonnollista valaistusta tiloihin.

Kulmainen seula, joka on muodostettu paikallisesta nopeasti kasvavasta puusta, käärii tiiliseinäisten luokkahuoneiden ympärille ja auttaa suojaamaan keräilytilat rakennuksen ulkoreunoilla auringonvalolta ja pölyltä.

Image

Koko koulun huonekalut on valmistettu paikallisista lehtipuista ja rakennusprosessista pelastuneista materiaaleista, mukaan lukien teräsromu kattorakenteesta.

Rakennuksen pyöreä suunnitelma johtaa suojattuun sisäpihalle, jota koulu tai yhteisö voi käyttää kokouksiin ja juhliin. Se tarjoaa myös yksityisyyttä ja tunteen itsenäisyydestä ympäröivältä alueelta.

Image